Copy
Nieuwsbrief filmfestival Nacht van Het Witte Doek/ Cinema Het Witte Doek.
Jaargang 7, nummer 1 oktober 2018.
 
Belangrijke informatie voor iedereen die wil reserveren.
Omdat het CCD voor een ander reserveringssysteem heeft gekozen, kun je op dit moment nog geen toegangskaarten kaarten met korting reserveren. Ze zijn uiteraard wel gewoon te koop aan de kassa. De Vriendenpassen moeten worden aangepast, binnenkort krijgt iedereen een nieuwe unieke code. Die code wordt op de bestaande pas geplakt, dus bewaar die goed. De reserveringskosten van het CCD gaan naar €1,00 maar gelden voor een deal.  Als je  met meerderen tegelijk bestelt of alvast kaarten voor de volgende films koopt, kun je op de kosten besparen.
=================================================================================
Cinema Het Witte Doek presenteert 'Darkest Hour'

Maandag 1 oktober, 19:30u CCD
Duur: 125 minuten
Jaar: 2017
Land: Verenigd Koninkrijk
Regisseur: Joe Wright

Acteur Gary Oldman vertolkt de onwrikbare Winston Churchill als weifelende wereldleider in ‘Darkest Hour’. Hij won voor deze hoofdrol de Golden Globe én de Oscar voor beste acteur. 'Darkest Hour' is een aangrijpend historisch drama van regisseur Joe Wright (‘Pride and Prejudice’, ‘Atonement’) dat zich afspeelt tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

★★★★ De Volkskrant ★★★★ NRC ★★★★ Gooi & Eemlander 'Churchill wordt neergezet als driftige, ietwat wereldvreemde man die het hart echter duidelijk op de juiste plek heeft zitten. Ondanks het serieuze onderwerp heeft de film een bijna komische ondertoon.' Het Parool

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden moet Winston Churchill (Gary Oldman) al een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Tegelijkertijd is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.


================================================================

Cinema Het Witte Doek presenteert 'Filmstars Don't Die in Liverpool'

Zondag 14 oktober, 19:30u CCD
Duur: 106 minuten
Jaar: 2018
Land: Verenigd Koninkrijk
Regisseur: Paul Mc Guigan

 
De film 'Filmstars Don't Die in Liverpool' is gebaseerd op de gelijknamige memoires van de Britse acteur Peter Turner, die Gloria Grahame voor het eerst ontmoette in 1978. Hij was toen 26 jaar, zij bijna dertig jaar ouder. Het leeftijdsverschil weerhield hen er niet van een affaire te beginnen.
De glorietijd van Gloria Graham lag in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze won een Oscar in 1952 voor haar rol in The Bad and the Beautiful, acteerde tegenover Humphrey Bogart en James Stewart en was de ster van vele film noirs. Ze werd vergeleken met Marilyn Monroe, maar haar roem bleek vergankelijker.
Ontroerend is de film vooral vanwege het sterke spel van Annette Bening, de ideale actrice voor de rol. Het is jammer dat ze haar tanden er niet in hoeft te zetten; Film Stars Don't Die in Liverpool gunt Bening weinig speelruimte en maakt vooral nieuwsgierig naar het eerdere leven van Gloria Grahame, een onafhankelijke vrouw die weigerde binnen de lijntjes te kleuren. Dat haar privéleven rijk was aan schandalen, wordt alleen zijdelings aangestipt in dit net iets te keurige en voorspelbare melodrama.
====================================================================
Cinema Het Witte Doek presenteert 'Foxtrot'

Maandag 29 oktober, 19:30u CCD
Duur: 113 minuten
Jaar: 2017
Land: Isrealisch-Duits-Frans-Zwitsers
Regisseur: Samuel Maoz

Slechts twee speelfilms heeft de 56-jarige Israëlische regisseur Samuel Maoz tot dusver gemaakt. Maar het zijn wel fantastische en indrukwekkende films! In 2009 werd hij wereldberoemd toen hij op het Filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw won met het zich vrijwel volledig in een tank afspelende Lebanon. Opvolger Foxtrot, in Venetië onderscheiden met de Grote Juryprijs, is wederom een oefening in filmische claustrofobie. 
Foxtrot is een fenomenale film: een absurdistisch drama over hedendaags Israël, verdeeld over drie hoofdstukken.

In hoofdstuk 1 zien we hoe Michael en Daphna Feldman te horen krijgen dat hun zoon Jonathan, soldaat in het Israëlische leger, is omgekomen ‘bij het uitoefenen van zijn plicht’. En welke verpletterende invloed die mededeling heeft. In hoofdstuk 2 keren we terug in de tijd en zien we Jonathan en zijn eenheid de verveling verdrijven bij een wegversperring. Maoz wisselt hier radicaal van toon. Was hoofdstuk 1 nog realistisch, de scènes in hoofdstuk 2 zijn van een surreële schoonheid. Zo doet een van de soldaten een prachtig dansje, met zijn geweer als partner, bij de slagboom van de wegversperring. Waarmee gelijk de naam van de film verklaard is. Wat er in hoofdstuk 3 gebeurt verklappen we niet.

==========================================================

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp