Copy
Festival Nieuwsbrief Nacht van Het Witte Doek.
Jaargang 6, Festival Nieuwsbrief, augustus 2018.
 
In deze Festival Nieuwsbrief leest u de laatste opmerkingen, aanpassingen en correcties op het programma.

Algemene opmerkingen:

Fleecedekens 

Extra service: op de lokaties De Wieger, Ossenbeemd en Schooteindoeve zijn warme fleecedekens beschikbaar voor als het in de loop van de avond kouder wordt. Vraag aan de gastheer/vrouw ter plaatse.

Gratis en vrij toegankelijk en vol = vol. 
De Nacht van het Witte Doek is een gratis, vrij toegankelijk festival. Plaatsen reserveren is niet mogelijk. Op enkele locaties betekent vol daadwerkelijk vol. Het publiek zal op bepaalde locaties er vroeg bij moeten zijn om zeker te zijn van een plaatsje. Dit geldt vooral bij Holtens Molen met 32 stoelen (documentaire Boer Peer op zondagmiddag) en De Wieger Groot Atelier met 45 stoelen (film Loving Vincent op zondagmiddag) waarbij het aantal plaatsen beperkt is. Er wordt geen tweede extra vertoning gepland.

Collecte Energy4All op de Markt
Tijdens de pauze van de films welke op de Markt vertoond worden zullen er collectes zijn voor Energy4All.
Donderdagavond 23 augustus

De Grote Terras Film Quiz met vijf categorieën en vijf prijzen
Om 20.00 uur start een interactieve quiz waar alle terrasbezoekers met hun smartphone aan mee kunnen doen. Bij elke categorie van 10 vragen kunnen mensen stoppen of weer instappen. Steeds is er een prijs voor de winnaar: een VIP-arrangement van Nacht van het Witte Doek en een voucher van € 20 van een van de horeca zaken aan de markt. Op elk terras staat een scherm en vanuit een podium worden de vragen met beeld en geluid gepresenteerd. Inschrijven is niet nodig.

Deurne Wittut
In de categorie “Festival films” zijn twee hints opgenomen van Deurne Wittut. De andere categorieën zijn: Sport & Film, Helden & Sterren, Winnaars Gouden Kalveren en Smullen van De Nacht.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdagavond 24 augustus

Opening festival met spetterende act
Op vrijdagavond na de muziek van Sukaria zal Bart Verhees om 21.15 uur zorgen voor een spetterende verrassingsact met een knipoog naar het thema “Deurne viert eten” en “Smullen van De Nacht”. Daarna start aansluitend de hoofdfilm “Passengers”.

Deurne Wittut heeft extra opdracht voor deelnemende teams
De extra opdracht is: Welke film zoeken wij? Het antwoord op de vraag kunnen de teams vinden door op vrijdagavond 24 augustus naar de hoofdfilm te gaan kijken op de markt. Tijdens deze avond zullen er een aantal hints op het grote scherm verschijnen. Ben dus op tijd!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 25 augustus

Voor kinderen: Kunst op Straat, muzikale parade en film op zaterdagmiddag
Zaterdagmiddag trekken de kinderen met hun gemaakte werkstukken in een muzikale parade van de Torenstraat via De Wolfsberg naar het Martinetplein. Kinderen kunnen van 13.00 uur tot 14.45 in de Torenstraat/Wever werken aan maskers, schilderen op doek en tekenen van voetstappen op straat. Inschrijven is niet nodig! Daarna gaan zij onder leiding van muzikanten in een parade naar het Martinetplein, waar om 15.15 uur de film Coco wordt vertoond in het voormalige pand van de Schoenenreus.

Heksenhuis en De Aardappeleters
Voor kinderen en volwassenen staat er op zaterdag en zondag op de markt een “Hans en Grietje” huisje met heks en gezonde hapjes. Verder is er een fotoplaat van De Aardappeleters van Vincent van Gogh, waar leuke foto’s gemaakt kunnen worden. De heksen worden gespeeld door acteurs van Wizzel.

“Het Doet zo zeer” in Den Draai, Zeilberg
De locatie Den Draai in Zeilberg ligt aan de Blasiusstraat 33; en niet zoals in het programmaboekje staat Haageind. De film begint om 14.00 uur.

Extra service: op zaterdag pendeldienst naar Schooteindhoeve, Vierden
Om naar de film “Petit Paysan”op de Schooteindhoeve te kunnen gaan, kunnen bezoekers gratis gebruik maken van een pendeldienst Deure/markt-Vlierden in samenwerking met Alptax Taxiservice. De taxibusjes vertrekken vanaf halte Bakkerij Van Ham aan de markt tussen 19.00 uur en 19.15 uur en deze brengen de gasten na de film ook weer terug naar de markt. In Vlierden is er tussen 19.30 uur en 21.00 uur inloop met rondleiding, kunstroute, melkproeverij en om 21.00 uur begint de film. Er is catering op de boerderij van Hanneke en Peter Verberne aanwezig. Een vrijwillige bijdrage voor de pendeldienst gaat geheel naar Energy4All. Bij de bushalte staat een collecte bus.

Zaterdag, “De Nacht Draait Door”, in Plein 5 aan de markt
Om 19.00 uur op zaterdagavond zitten dit jaar zes interessante gasten aan de interviewtafel van De Nacht Draait Door. Allereerst sopraan Catharina Jansen, die direct na het interview spoorslags naar de St Willibrorduskerk gaat en zingt bij de film “The Phantom of the Opera” met begeleiding van organist Joost Langeveld. Verder Gerlinda Heywegen, film verslaggever en auteur, Mirjam Oomkes, scenarioschrijfster van Dikkertje Dap, Daan Jongbloed, regisseur van de documentaire “Boer Peer” en Setareh Goodarzi, schilder bij de film Loving Vincent. Tenslotte Marcel Rutten, pianist/docent uit Deurne, die enkele eigen composities laat horen bij de films “An” en “Boer Peer”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 26 augustus

Zondagmiddag in De Wieger: Loving Vincent met Setareh Goodarzi
Let op: aangepaste tijden! In De Wieger is om 14.30u een presentatie van Setareh Goodarzi over haar werk voor Loving Vincent. Loving Vincent is een bijzondere internationale animatiefilm, waarvoor 125 verschillende kunstenaars in totaal 65.000 schilderijen hebben gemaakt. Setareh Goodarzi schilderde 500 scènes. Ze was ook actief betrokken bij de expositie Making Loving Vincent in het Noord Brabants museum.
Om 15.00 uur begint dan Loving Vincent en deze duurt tot 16.30 uur.

Samenwerking met Deurne’s Got Talent en Taste Sensation
De zondagmiddag kent een gevarieerd programma met kinderfilms op en rond de markt binnen en buiten, een culinaire straat met boerenmarkt en graanplein tussen markt, Anna Terruweplein en het Martinetplein. Tegelijk is er de finale van Deurne’s Got Talent in het CCD met presentator Jochem van Gelder in samenwerking met Energ4All. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Deurne's Got Talent. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van CCD.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
2018 nieuwsbrief Nacht van het Witte Doek.

Reacties naar  info@nachtvanhetwittedoek.nl*unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nacht van het Witte Doek · Stationsstraat 106 · Deurne, Noord Brabant 5751HJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp