Copy
FinnWIDin elokuun uutiskirje
Yli 200 ihmistä osallistui Toisenlaisia tarinoita -kävelykierrokselle * Laura Kirjokivi keräsi kampanjallaan 1410 euroa FinnWIDin työhön * Kehitysviestintähanke alkanut italialaisen järjestön haastattelulla * FinnWIDille työntekijä: projektikoordinaattori aloittaa syyskuussa * FinnWIDille uusi varapuheenjohtaja

Yli 200 ihmistä osallistui Toisenlaisia tarinoita -kävelykierrokselle

FinnWIDin vapaaehtoiset toteuttivat kesän aikana viisi naisten historiasta kertovaa kävelykierrosta Helsingin Kalliossa. Sekä oppaiden innostus että kävijöiden määrä yllätti kävelyiden suunnittelijat täysin. Opastuksia teki kesän aikana yhteensä 16 vapaaehtoista, ja osallistujia kierroksilla oli kesän aikana yli 200! Viimeisille kierroksille täytyi jo ostaa megafoni, jotta oppaan ääni kantoi viisikymmentäpäiselle osallistujajoukolle. Kierrokset saivat paljon hyvää palautetta osallistujilta, ja kierrokset tuottivat yhteensä jopa 2485 euroa FinnWIDin ihmiskauppaa ehkäisevään työhön.

Ajatus kävelyistä syntyi, kun varainhankinnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset pohtivat uusia keinoja kerätä varoja ja tuoda esille yhdistyksen arvoja ja toimintaa. Idea oli kutkuttava: varainkeruun muotona se tuntui innovatiiviselta, se tarjosi vapaaehtoisille uudenlaisen osallistumisen tavan yhdistyksen työhön ja vielä lisäksi se vastasi täysin FinnWIDin arvomaailmaa. Kävelyjen järjestäminen vaati paljon työtä. Työvaiheita oli muun muassa tiedonkeruu ja kävelyn sisällön suunnittelu, oppaiden rekrytointi ja koulutus sekä kävelyjen markkinointi. Onneksi suuri suosio palkitsi tekijät!  

Kävelykierrokselle on vielä mahdollista osallistua Helsingin kävelyfestivaalilla. Toisenlaisia tarinoita -kävelykierros järjestetään maanantaina 10.9. klo 18.00. Liput tulee ostaa ennakkoon ja niitä on vielä joitakin kappaleita jäljellä, joten ole nopea.

Vapaaehtoiset järjestävät mahdollisuuksien mukaan myös yksityiskierroksia tilauksesta! Kävelykierros sopii hyvin esimerkiksi kaveriporukalle tai työpaikan virkistyspäivään. Minimimaksu kierrokselle on 100 euroa. Lisätiedot: ttkavelyt@gmail.com.

Laura Kirjokivi keräsi kampanjallaan 1410 euroa FinnWIDin työhön

FinnWIDin vapaaehtoinen Laura Kirjokivi on palannut varainkeruumatkaltaan Suomeen. Travemündestä Roomaan pyöräilyn aikana kilometrejä kertyi noin 2300. Riding for Hope -kampanjan Facebook-päivitysten kautta Lauran matkaa pystyi seuraamaan läpi helteisen Euroopan. Matkan tarkoitus oli kasvattaa ihmisten tietoisuutta ihmiskaupasta sekä kerätä varoja FinnWIDin ihmiskauppaa ehkäisevään työhön. Yhteensä Lauran kampanjaa tuki 40 mesenaattia ja kampanja keräsi 1410 euroa!

Laura kertoi matkan sujuneen hyvin, toki pienet vastoinkäymiset kuuluivat asiaan. Italiassa kuumuus kävi sietämättömäksi ja aiheutti pahoinvointia. Pyörän rengas täytyi vaihtaa, mutta ainoastaan kerran. "Matkan aikana ihmiset olivat sydämellisiä ja pyyteettömän vieraanvaraisia”, Laura kuvailee.

Noin puolet öistä Laura vietti teltassa milloin missäkin. Saksassa telttapaikka löytyi muun muassa paikallisen ensiapuaseman pihalta. Unkarissa puolestaan villitelttailu oli tehty hankalaksi ja teltta täytyi pystyttää mutaiselle rakennustyömaalle. Pienet kylät, joissa Laura pääosin yöpyi, tuntuivat turvallisilta, mutta siitä huolimatta yöllä käden ulottuvilla teltassa saattoi olla sokaiseva turvasumute.  

Lauran mukaan reissussa parasta oli ihmisten kohtaamiset. ”Vieraista ihmisistä voi tulla hetkessä sydänystäviä, sellaisia joiden puolesta tekisit vaikka mitä, koska monet heistä olisivat valmiita samaan. Sitä on niin seikkailumielellä ja sydän auki, että antaa tunteiden kulkea vapaasti. Kotona tulisi pyrkiä samaan.”

Saksassa Laura Kirjokivi yöpyi teltassa paikallisen ensiapuaseman pihalla. 

Kehitysviestintähanke alkanut italialaisen järjestön haastattelulla

FinnWIDin kehitysviestintähanke alkoi heinäkuussa, kun Italiaan pyöräillyt FinnWIDin vapaaehtoinen Laura Kirjokivi kävi haastattelemassa Vite Trasformate -järjestöä Bolognassa. Järjestö tukee kadulla seksiä myyviä naisia eri tavoin muun muassa välittämällä tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista ja turvataloista. Haastattelu on osa hankkeessa toteutettavaa opetusmateriaalia.

FinnWIDin kehitysviestintäprojektin tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoisuutta Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta, naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta ihmiskaupasta. Hanke pureutuu ihmiskaupan juurisyihin, ja se haluaa tiedotustyössään erityisesti tarkastella niitä tekijöitä, jotka altistavat nuoria naisia ihmiskaupalle. Lisäksi projekti pyrkii tekemään näkyväksi kansalaisjärjestöjen tekemää työtä ihmiskaupan ehkäisemiseksi Nigeriassa, Italiassa ja Suomessa. Tietoisuuden lisääminen Suomessa ihmiskaupan juurisyistä tukee järjestön kehitysyhteistyöhanketta, joka pyrkii ehkäisemään Nigeriassa nuorten naisten lähtemistä ihmiskauppiaiden matkaan. Kehitysyhteistyöhankkeelle on haettu ulkoministeriön rahoitusta. 

Ensimmäinen hankkeen vapaaehtoisten tapaaminen järjestetään keskiviikkona 5.9. klo 17.30 Kepan tiloissa (Elimäenkatu 25-27, 5.krs). Tilaisuuteen ovat tervetulleita sekä vanhat että uudet vapaaehtoiset!

Kehitysviestintähanke toteutetaan Kepan Frame, Voice, Report! -hankkeen ja Euroopan unionin tuella.
 

FinnWIDille työntekijä: projektikoordinaattori aloittaa syyskuussa

Kehitysviestintähanke on vuodesta 1985 toimineen FinnWIDin historiassa ainutlaatuinen, sillä se on ensimmäinen, jossa järjestölle palkataan työntekijä. Osa-aikaiseksi projektikoordinaattoriksi yhdistyksen hallitus päätti elokuussa pidetyssä kokouksessa palkata tähän saakka Toisenlaisia tarinoita -kampanjan pyörittämisestä vapaaehtoisena vastanneen Anna Kuokkasen. Yhdistyksen varapuheenjohtajana toiminut Anna ilmoitti eroavansa hallituksesta valituksi tulemisen jälkeen.

FinnWIDin puheenjohtajan Erna Alitalon mukaan työntekijä mahdollistaa Toisenlaisia tarinoita -kampanjan sekä laadukkaan työnjäljen jatkumisen ilman että tekijät uupuvat. Tähän saakka vapaaehtoisvoimin pyöritetty kampanja on tarkoittanut tiheää somepäivitystä, keskustelutilaisuuksien järjestelyjä, media- ja verkostoyhteistyötä ja näihin liittyviä järjestelyjä, ja on ollut intensiivinen työrutistus yhdistykselle. ”Resurssoidusta työntekijästä huolimatta vapaaehtoisten rooli hankkeessa on keskeinen. Työtä on rutkasti enemmän kuin mitä puolipäiväinen koordinaattori pystyy yksin tekemään”, Erna muistuttaa. 

Anna Kuokkanen on tutkijana toimiva valtiotieteiden tohtori sekä valokuvaaja. Hän on työskennellyt vapaaehtoisena lasten liikuntakoulutushankkeen parissa Tansaniassa ja pakolaisuus- ja ihmisoikeuskysymysten parissa muun muassa Suomen Pakolaisavussa ja Amnesty Internationalissa. Anna tutustui Toisenlaisia tarinoita -kampanjan takana olevaan Itohan Okundayeen turvapaikanhakijoiden elämää dokumentoivan valokuvaprojektinsa kautta.

Anna Kuokkanen pitämässä puheenvuoroa tammikuussa järjestetyssä Toisenlaisia tarinoita -kampanjan avausseminaarissa

FinnWIDille uusi varapuheenjohtaja

FinnWIDin jäsenistö kokoontui 27.8. ylimääräisen jäsenkokoukseen. Uudeksi yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Elina Kutramoinen. Elina on ollut FinnWIDin toiminnassa mukana vuodesta 2014 lähtien ja on ollut vastuussa tänä vuonna järjestön yleisestä viestinnästä.

FinnWIDin vapaaehtoiset osallistuivat 25.8. Siivouspäivään. Kuvassa Laura Kirjokivi ja Teija Kanerva-Mbengue. 

 

Maksathan jäsenmaksusi vuodelle 2018! Jäsenmaksu on tärkeä työllemme tasa-arvon edistämiseksi.


Voit suorittaa jäsenmaksun Osuuspankin tilillemme: FI15 5780 0720 4547 48 (Finnwid-Naiset kehitystyössä ry).

Vuoden 2018 jäsenmaksut ovat seuraavat:
25 € työssäkäyvät
12 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja hoitovapaalla olevat

Ota yhteyttä:
info@finnwid.fi

FinnWID - Naiset kehitystyössä ry

Peru jäsenkirjeen tilaus   


Copyright © 2018 FinnWID ry. Kaikki oikeudet pidätetään.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FinnWID - Naiset kehitystyössä ry · Kylätie · Helsinki 00101 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp