Copy
FinnWIDin uutiskirje 4/2019

*Tervetuloa uusien iltaan! *Toisenlaisia tarinoita -kävelykierrokset *FinnWID mukana ajamassa tasa-arvoa tukevaa kauppapolitiikkaa *FinnWIDin puheenjohtajahaku alkaa pian!

Tervetuloa FinnWIDin
uusien iltaan!

Järjestämme uusien illan tiistaina 24.9.2019 klo 17:30 Fingon järjestötiloissa osoitteessa Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki. Tule mukaan kuulemaan, mitä kaikkea mielenkiintoista meillä on menossa ja missä voisit olla mukana.

Tällä hetkellä kaipaamme tekijöitä erityisesti seuraaviin toimintoihin:

 

  • VIESTINTÄ

Oletko viestinnän osaaja tai innokas oppimaan? Tule suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää muun muassa kirjoittamalla juttuja ja päivityksiä järjestön toiminnasta ja viestimään ihmiskauppaan liittyvistä teemoista. Tarvitsemme myös kuvaosaajia ottamaan valokuvia esimerkiksi järjestämissämme tapahtumissa. 
 

  • VARAINHANKINTA

Tule suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan varainhankintaa. Olemme keränneet varoja järjestämällä naishistoriaa käsitteleviä kaupunkikävelyjä Helsingin Kalliossa. Tule mukaan kävelyiden järjestämiseen tai ideoimaan uutta varainhankintaa!
 

  • YHTEISTYÖ NIGERIALAISEN KUMPPANIJÄRJESTÖMME KANSSA

FinnWID on kerännyt varoja ihmiskauppaa ennaltaehkäisevään työhön Nigeriassa. Tule mukaan suunnittelemaan ja koordinoimaan nuorten naisten toimeentuloa ja koulutusta vahvistavaa työtä Nigeriassa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset uusien iltaan 22.9.2019 mennessä osoitteeseen info@finnwid.fi .

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Aloitteen Toisenlaisia tarinoita -kampanjan käynnistämiselle tehnyt aktivisti Itohan Okundaye kertoi omista kokemuksistaan entisenä ihmiskaupan uhrina uusien illassa syksyllä 2017. Kuva: Anna Kuokkanen.
Toisenlaisia tarinoita -kaupunkikävelyillä elämyksiä oppaille ja osallistujille

FinnWIDin vapaaehtoiset toteuttivat jälleen kesän aikana naishistoriasta kertovia kävelykierroksia Helsingin Kalliossa. Viime vuoden tapaan saimme joukkoomme mukaan paljon uusia innokkaita vapaaehtoisia toimimaan kävelyiden oppaina. Oppaat pitivät kokemusta erittäin antoisana ja kiinnostavama uutena vapaaehtoisuuden muotona.

Kierrokset saivat myös paljon hyvää palautetta osallistujilta. Ihmisiä kiinnostaa selvästi, mitä oman kaupungin kaduilla ja kulmilla on tapahtunut, tasa-arvonäkökulmaa unohtamatta.

Kävelyjä toteutettiin kesän aikana yhteensä kuusi ja niillä saatiin kerättyä 1300 euroa FinnWIDin ihmiskaupan vastaiseen työhön Nigeriassa ja Suomessa.

Vapaaehtoiset järjestävät mahdollisuuksien mukaan myös yksityiskierroksia tilauksesta!  Kävelykierros sopii hyvin esimerkiksi kaveriporukalle tai työpaikan virkistyspäivään. Minimimaksu kierrokselle on 100 euroa. Lisätiedot ja tilauspyynnöt: ttkavelyt@gmail.com. 

Kesällä 2019 Toisenlaisia tarinoita -kävelykierrosten suosio jatkui. Oppaina toimi innokkaita vapaaehtoisiamme. Kuva: Anna Kuokkanen. 
FinnWID mukana ajamassa tasa-arvoa tukevaa kauppapolitiikkaa

FinnWID osallistui Fingon ja 13 muun järjestön julkaisemaan "Kohti tasa-arvoa tukevaa kauppapolitiikkaa" -julkilausumaan. Julkilausuma luovutettiin ulkoministeriön edustajille 30.8.2019 ja FinnWIDiä oli tilaisuudessa edustamassa puheenjohtaja Erna Alitalo.

Alitalon mukaan taloudellinen epätasa-arvo ja työntekoon liittyvät rakenteelliset ja syrjivät käytänteet koskettavat erityisesti globaalin etelän naisia. Ne ovat myös ihmiskaupan taustasyitä ja ajavat erityisesti naisia ja tyttöjä ihmiskauppiaiden uhreiksi. "Oikein suunniteltu ja toteutettu kauppapolitiikka on yksi konkreettinen keino puuttua näihin taustasyihin ja purkaa epätasa-arvoisia ja syrjiviä rakenteita." Alitalo toteaa.

Luovutustilaisuudessa ulkoministeriön edustajat, kauppapolitiikan yksikön päällikkö Pasi-Heikki Vaaranmaa, tasa-arvosuurlähettiläs Katri Viinikka sekä kaupallinen neuvos Kent Wilska lupasivatkin vahvistaa tasa-arvotyön läpileikkaavuutta myös kauppapolitiikassa. 

FinnWID hakee uutta puheenjohtajaa


Onko sinulla innostusta tulla johtamaan sukupuolten tasa-arvoon, naisten toimintamahdollisuuksien vahvistamiseen ja ihmiskaupan ehkäisyyn keskittyvän pienen, ketterän ja aktiivisen järjestön työtä? Avaamme haun puheenjohtajan tehtävään lokakuussa, joten olethan kuulolla ja tule mukaan!
Lisätietoja nykyiseltä puheenjohtajalta: erna.alitalo@gmail.com .

Tämä asiakirja on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella. Tämän asiakirjan sisällöstä vastaa tuensaaja, eikä sen voida missään olosuhteissa katsoa heijastavan Euroopan unionin kantaa.
Maksathan jäsenmaksusi vuodelle 2019!

Jäsenmaksu on tärkeä työllemme tasa-arvon edistämiseksi.
Voit suorittaa jäsenmaksun Osuuspankin tilillemme: FI15 5780 0720 4547 48 (Finnwid-Naiset kehitystyössä ry).

Vuoden 2019 jäsenmaksut ovat seuraavat:
25 € työssäkäyvät
12 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja hoitovapaalla olevat

Ota yhteyttä:
info@finnwid.fi
FinnWID - Naiset kehitystyössä ry


Peru jäsenkirjeen tilaus

Copyright © 2019 FinnWID ry. Kaikki oikeudet pidätetään.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FinnWID - Naiset kehitystyössä ry · Kylätie · Helsinki 00101 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp