Copy
FinnWIDin syyskuun uutiskirje
 Uutta yleisöä Toisenlaisia tarinoita -kävelykierroksella * Ihmiskauppa aiheena podcastissa – FinnWIDin asiantuntija Inkeri Mellanen mukana * Vapaaehtoisille kiitostilaisuus * Kehitysviestintähankkeen tapaamiset ja sisällön suunnittelu käynnistyneet

Uutta yleisöä Toisenlaisia tarinoita -kävelykierroksella 


Tämän vuoden viimeiset avoimet naisten ja tasa-arvotyön historiaa käsittelevät kävelykierrokset ovat takanapäin. Helsingin kävelyfestivaalin yhteydessä FinnWID järjesti kaksi kävelykierrosta, joihin osallistui yhteensä 40 ihmistä. Toinen kierros päätettiin järjestää vasta viime metreillä ensimmäisen myytyä loppuun. FinnWIDin vapaaehtoiset Elina Hiipakka, Virpi Vepsäläinen ja Minna Koski pääsivät kertomaan kierroksesta ja yhdistyksestä myös Radio Suomeen!  Ohjelma on kuunneltavissa Radion Suomen sivuilla

Kävelykierrokset ovat olleet menestys. Kierrokset ovat tuottaneet yhteensä 2845 euroa FinnWIDin ihmiskauppaa ehkäisevään työhön! Kävelykierrokset ovat olleet myös todella pidettyjä, ja osallistujat ovat kiittäneet kierrosten hyvää tunnelmaa ja persoonallisia oppaita. Syksyn aikana järjestetään neljä yksityistä kierrosta. Avoimia kävelykierroksia pyritään jatkamaan seuraavana kesänä.
FinnWIDin vapaaehtoisia haastateltiin Radio Suomeen Helsingin kävelyfestivaalin yhteydessä. Kuvassa vasemmalla Elina Hiipakka ja oikealla Minna Koski.

Ihmiskauppa aiheena podcastissa – FinnWIDin asiantuntija Inkeri Mellanen mukana


Uusimassa the Ulkopolitistin podcastissa käsitellään ihmiskaupan ilmenemismuotoja ja pohditaan ilmiötä maailmanlaajuisena rikosmuotona. Jaksossa FinnWIDin asiantuntija Inkeri Mellanen tuo keskusteluun globaalia näkökulmaa. Inkerin kanssa keskustelemassa ovat Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä projektipäällikkönä työskentelevä Veikko Mäkelä sekä Monika-Naisten ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori Anna Nuotio. Napakka tietopaketti ihmiskaupasta sopii hyvin esimerkiksi työmatkalle kuunneltavaksi. Ohjelma kestää 25 minuuttia.

Vapaaehtoisille kiitostilaisuus


FinnWIDin vapaaehtoisille järjestettiin 24.9. virkistysilta, jolla haluttiin kiittää vapaaehtoisia kesän ja alkusyksyn työstä. Ilta alkoi kävelyoppaiden omalla palautekeskustelutuokiolla, jossa oppaille jaettiin myös todistukset ja ruusut. Myöhemmin illan aikana Laura Kirjokivi kertoi Riding for Hope -kampanjastaan ja Travemündesta Roomaan ulottuneen pyörämatkansa vaiheista. Aikaa riitti myös vapaalle keskustelulle ja yhdessäololle.
Kävelyoppaille ja muille FinnWIDin vapaaehtoisille järjestettiin virkistysilta.

Kehitysviestintähankkeen tapaamiset ja sisällön suunnittelu käynnistyneet 

Toisenlaisia tarinoita -kehitysviestintähanke on käynnistynyt hyvin projektikoordinaattori Anna Kuokkasen aloitettua työt syyskuussa. Marraskuuhun ajoittuvaa Nigerian-hankematkaa suunnitellaan parhaillaan. Matkalle lähtee Annan lisäksi yksi yhdistyksen vapaaehtoinen, jonka valitsemiseksi FinnWID järjesti aktiiveilleen haun. Usean hakijan joukosta matkalle valittiin Inkeri Mellanen. Valinnassa painotettiin Inkerin ihmiskauppaan liittyvää asiantuntemusta sekä kokemusta Nigeriasta ja vaarallisilla alueilla matkustamisesta. 

Hankkeen kahdessa ensimmäisessä vapaaehtoisten tapaamisessa on ollut varsin mukavasti mukana uusia henkilöitä, ja ensimmäiseen tapaamiseen osallistui jopa 14 ihmistä. Hankkeessa vapaaehtoisia tarvitaan mm. opetusmateriaalin suunnitteluun, tapahtumien järjestämiseen sekä Diak-ammattikorkeakoulun kanssa tehtävään yhteistyöhön. Toimintojen ympärille järjestetään useita työryhmiä, ja vapaaehtoiseksi voi tulla mukaan pitkin hanketta. Vapaaehtoisena voi toimia myös etänä. Seuraava vapaaehtoisten tapaaminen järjestetään 10.10. klo 17.30, jolloin myös Itohan Okundaye osallistuu tilaisuuteen. Tapaaminen pidetään Kepassa (Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki). Lämpimästi tervetuloa!

Kehitysviestintähanke toteutetaan Kepan Frame, Voice, Report! -hankkeen ja Euroopan unionin tuella.

Maksathan jäsenmaksusi vuodelle 2018! Jäsenmaksu on tärkeä työllemme tasa-arvon edistämiseksi.


Voit suorittaa jäsenmaksun Osuuspankin tilillemme: FI15 5780 0720 4547 48 (Finnwid-Naiset kehitystyössä ry).

Vuoden 2018 jäsenmaksut ovat seuraavat:
25 € työssäkäyvät
12 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja hoitovapaalla olevat

Ota yhteyttä:
info@finnwid.fi

FinnWID - Naiset kehitystyössä ry

Peru jäsenkirjeen tilaus   


Copyright © 2018 FinnWID ry. Kaikki oikeudet pidätetään.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FinnWID - Naiset kehitystyössä ry · Kylätie · Helsinki 00101 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp