Copy
Pressemeddelelse 25. september 2019 /


Dansehallerne inviterer til fire forestillinger - rytmiske, bevægende, sansende og slagkraftige, der åbner øre og øjne.
 

Dansehallerne indtager Østerbro, nærmere betegnet Pakhus 11 den 3.-13. oktober 2019 med fire toneangivende forestillinger af islandske og svenske kunstnere.

Det rytmiske er et stærkt element i flere af værkerne. Der er dansende stemmer og syngende kroppe, poetiske og rå teksturer af danse i en techno setting, abstrakte overvejelser om intimitet og et nærmest ceremonielt værk.

Den markante islandske koreograf og danser Margrét Sara Guðjónsdóttir, har med base i Berlin skabt forestillinger og installationer, der længe har vakt opsigt i kunstverdenen.
Nu bringer hun værket Conspiracy Ceremony – HYPERSONIC STATES til København. En sanselig symfoni af forskellige energier og følelser, der kanaliseres ufiltreret gennem fem performeres kroppe. De skaber en fysisk koncentration på tærsklen mellem en vågen og drømmeagtig tilstand, der nærmest absorberer publikum. Margrét Sara Guðjónsdóttir arbejder med en metode, der skaber tilgang til psykologiske og følelsesmæssige verdener. Værket er det første i Dansehallernes forestillingsrække i efteråret i Pakhus 11 og opføres 3.-4. oktober kl. 20.

Dansende stemmer og syngende kroppe
Den svenske koreograf Alma Söderberg arbejder i grænselandet mellem musik og dans – og bruger sin krop og stemme, som var det et instrument. Alma er særlig optaget af, hvordan vi lytter, som vi ser – forholdet mellem øret og øjet. Hun har primært skabt soloværker men til forestillingen Entangled Phrases, har hun inviteret to andre kunstnere med, og det er den første af tre gruppeforestillinger.
Entangled Phrases er dansende stemmer og syngende kroppe – et mix af en koncert og en danseforestilling. Med en sensuel rolighed og en poetisk præcision bruger tre kunstnere deres stemmer til at sonificere hver bevægelse. Et rigt og komplekst lydtæppe af hundredvis af rytmer skabes, når deres stemmer laver bevægelseslyde, og de lader lyden påvirke bevægelsen. Med forestillingen responderer de tre performere med sensitivitet, opmærksomhed og fællesskab på et samfund, der bygger på frygt. Entangled Phrases opføres to gange søndag 6. oktober kl. 17 og kl. 20.
 

Den yngre islandske koreograf Inga Huld Hákonardóttir besøger Danmark for første gang, når hun præsenterer sit værk Again The Sunset den 9.-10. oktober kl. 20. Hun er selv på scenen sammen med musikeren Yann Leguay, hvor de gør sig rationelle og abstrakte overvejelser om intimitet gennem sang, musikalske møder og bevægelse som med svingende økser. De to kunstnere tager konceptet om en kærlighedssang og strækker formen til en fysisk og visuel udfoldelse af begivenheder. Lydbilledet og dets samhørighed med krop og stemme er særligt nærværende i forestillingen, der delvist har karakter af en koncert. Værket havde premiere i Belgien i marts 2019, og besøget i København er en del af en Europa-turné.
Inga Huld Hákonardóttir er bosat i og arbejder ud fra Belgien som både koreograf, danser og performer.

Dansetrip af Frédéric Gies & Weld Company

Danseforestillingen Tribute af Frédéric Gies, skabt i samarbejde med Weld Company fra Sverige, er et helaftensværk med 9 dansere i en techno-setting. Den svensk-franske danser og koreograf Frédéric Gies kreerer danse, der kan nedbryde hierarkier og forskelligheder mellem diverse former for dans og bevægelse. I Tribute bliver de poetiske, sarte og rå teksture fra tidligere danse gjort nærværende for fremtidige danse alt sammen omsluttet af techno fra den anerkendte techno-DJ Fiedel. Værket beskrives som et intensivt og seværdigt dansetrip af kunst- og dansekritiker Thomas Olsson.
Frédéric Gies, som også er meget optaget af forskning gennem bevægelse, gæstede i øvrigt også Danmark med healende dans på årets Roskilde Festival. Tribute opføres 12.-13. oktober kl. 20.
 
Mere information
For mere info, billeder og interviews, kontakt venligst Anne Mette Berg, Dansehallernes kommunikationsafdeling, amb@dansehallerne.dk, tlf: 3388 8011.
Pressefotos kan downloades her via vores presserum
FAKTA

HVORNÅR
3. - 4. oktober 2019 kl. 20
Margrét Sara Guðjónsdóttir (IS)

Conspiracy Ceremony - HYPERSONIC STATES
Mere info her

6. oktober 2019 kl. 17 og kl. 20
Alma Söderberg (SE)
Entangled Phrases
Mere info her

9. - 10. oktober 2019 kl. 20
Inga Huld Hákonardóttir (IS)

Again the Sunset
Mere info her

12. - 13. oktober 2019 kl. 20
Frédéric Gies (FR/SE) & Weld Company (SE)

Tribute
Mere info her

VENUE
Dansehallerne præsenterer de fire forestillinger i
Pakhus 11, Dampfærgevej 2, København Ø

BILLETTER
Teaterbilletter.dk

Dansehallernes administration
Kbh / H.C. Andersens Boulevard 25, 3 sal – 1553 Kbh
Aarhus / Valdemarsgade 1G, 2. sal, 8000 Aarhus C
Tlf.: 3388 8000 / info@dansehallerne.dk

Om Dansehallerne 
Dansehallerne er et nationalt ressourcecenter for dans og koreografi. Dansehallerne præsenterer og co-producerer nationale og internationale forestillinger – og faciliterer træning, seminarer, kurser, residens, researchbaserede udviklingsprojekter og eksperimenterende aktiviteter.
dansehallerne.dk


Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet.
Fotos /
Stanislaw Dobak  (fra forestillingen AGAIN THE SUNSET), Thomas Zamolo (fra forestillingen TRIBUTE), Magret Sara Gudjonsdottir (fra forestillingen Conspiracy Ceremony - Hypersonic States), Hagar Tenenbaum (fra forestillingen Entangled Phrases), Thomas Zamolo (fra forestillingen TRIBUTE)
, Stanislaw Dobak  (fra forestillingen AGAIN THE SUNSET)
Facebook
Vimeo
Instagram
Dansehallerne (administration), København - H.C. Andersens Boulevard 25, 3. sal – 1553 Kbh V
Dansehallerne, Aarhus – Valdemarsgade 1G, 2. – 8000 Aarhus C
Tlf.: 3388 8000 / info@dansehallerne.dk

Du kan afmelde presseinformation her