Copy
News in English, please go to our website
Se nyhedsbrevet i din browser

VELKOMMEN

Velkommen til Projektcentrets nyhedsbrev, som nu er overgået til at blive sendt ud til alle via mailchimp. Det gør, at vi kan bruge billeder og tekst på en ordentlig måde og det er muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet via vores hjemmeside www.projektcentret.dk. Hvis du ønsker at afmelde dig nyhedsbrevet, kan det gøres nederst i nyhedsbrevet. Nyhedsbrevet vil være på dansk - men nyhederne vil være at finde på engelsk på hjemmesiden.

Info-møde med Kasper Daugaard Poulsen fra Statens Kunstfond onsdag den 19. april 2017 kl. 17.30

Vi har arrangeret en uformel samtale med medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Kasper Daugaard Poulsen onsdag den 19. april 2017 kl. 17.30 i MødeNord i Dansehallerne.

Vi vil tale om udvalgets arbejde indtil nu, tendenser samt hvordan, de har set på danseområdet og de projekter, de har valgt at støtte.

Hvordan har udvalget forholdt sig til det faktum, at der ikke er penge nok til alle de virkelig gode projekter, og føler de, at de har kunnet igangsætte ting eller påvirke i andre retninger? Hvad har strategien været – og har den virket?

Hvordan har det været at læse så mange ansøgninger koncentreret over 3½ år – og hvordan har kvaliteten været af de mange beskrivelser? Hvad er i det hele taget en god ansøgning, når det kommer til stykket?

Der vil selvfølgelig være mulighed for at stille spørgsmål. Alle er velkomne - ingen tilmelding nødvendig.

Workshop om Entreprenørskab samt Kommunikation, PR og markedsføring
Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 9.00 – 16.30

Workshoppen falder i to dele:

Kl. 9.00-13.00: Hvad kan det indbefatte at være entreprenør i en kunstnerisk ramme, at være sin egen og andres projektleder, kunstnerisk ansvarlig og arbejdsgiver for et hold? Og så på én og samme gang?

I denne workshop forsøger vi at finde svarene sammen, fordi de ikke kan findes på anden vis end i videndelingen. Gennem forskellige faciliterede sessions sætter vi spot på det væsentlige HVORDAN og med hvilke redskaber man kan tackle de mange forskellige kasketter, man har på som kunstnerisk entreprenør.

Rikke Lund Heinsen og Jens Christian Jensen fra Projektcentret faciliterer denne formiddag, hvor man både får nye værktøjer og fifs med sig hjem, men hvor man ikke mindst skal give noget fra sig. Entreprenørskab handler nemlig om relationer og om at dele og være generøs.

Kl. 13.30 – 16.30: Hvordan fortæller du omverdenen, publikum og medierne om din kommende forestilling – og hvordan samarbejder du med spillestedet om at få fat i publikum til forestillingen?

Hvordan skriver du tekster til internettet og hvordan bruger du facebook, instagram og andre sociale medier til markedsføring – gratis eller for en billig penge? Hvilke annoncer virker (f.eks. avis, facebook adds) og hvordan producerer man f.eks. nyhedsbreve.

Workshoppen faciliteres af Sebastian Nervil og Camilla Bølling, der begge arbejder i kommunikationsafdelingen i Dansehallerne og har stor erfaring med samarbejde med såvel egne produktioner som gæsteproduktioner (fra både Danmark og udlandet).


Begge workshops finder sted i MødeNord i Dansehallerne. Det er gratis at deltage og vi byder på kaffe, te, Medbring gerne egen computer, da vi vil arbejde meget hands on.

Man kan tilmelde sig begge workshops eller bare den ene - send mail til Jens Christian Jensen, jcj@dansehallerne.dk senest  24. april 2017.

Skriveværksteder 4 tirsdage i maj 2017

Traditionen tro afholder vi igen åbne skriveværksteder op til næste ansøgningsfrist hos Projektstøtteudvalget 1. juni 2017. Det bliver tirsdage denne gang – og datoerne vil være den 9., 16., 23.  og 30. maj 2017 – alle dage kl. 12-16 – og som sidst i MødeNord og omegn i Dansehallerne.
 
Rikke og Jens Christian fra Projektcentret vil være til stede og svare på spørgsmål og give sparring på ting omkring funding, budgetter eller projektbeskrivelser. Skriveværkstedet er for alle – uanset projekt, erfaringer eller hvor man er i processen med ansøgningen.
 
Vi stiller kaffe, te og lidt godter til rådighed sammen med et forhåbentlig spændende miljø med andre kunstnere, der også synes, det kunne være lærerigt at mødes og udveksle erfaringer og sparre omkring ideer. Vi vil gå rundt blandt jer og være til rådighed i disse 4 timer.
 
Der er ikke tilmelding til dagene – bare mød op.

ANDRE INTERESSANTE NYHEDER

Open call til Loona Night 28. april 2017

Den sidste Loona Night afholdes i Dansehallerne fredag den 28. april 2017. Der er open call med ansøgningsfrist 3. april 2017.
Læs mere her om arrangementet og hvordan du søger til open call.

Spring Forward Festival på Bora Bora i Aarhus 28. - 30. april 2017

Bora Bora i Aarhus er vært for Spring Forward - Europas førende festival for unge talentfulde koreografer. Med 20 danse- og performanceforestillinger på teatre og andre steder i Aarhus er der mulighed for en lang række unikke oplevelser. Spring Forward præsenteres i samarbejde med Aerowaves. arrangerer i samarbejde med Aerowaves. Der er enhedspris på billetter - 60 kr.
Læs mere her om festvalen - ses vi i Aarhus??

Open call – festival for unge koreografer på HAUT

HAUT afholder en årlig festival for koreografisk arbejde og præsenterer forskellige former for dans og performance med ønsket om at skabe et sted for udvikling og research. Festivalen finder sted 30. august – 2. september 2017 på Teatret Sort/Hvid.
Der er deadline for at søge om at vise koreografisk arbejde, film mv. 1. april 2017.
Læs mere om festival, open call og om hvordan man søger.

Fotos: Jens Christian Jensen, Bora Bora, scenen.dk og Anne Mette Berg
Hjemmeside
Facebook
Projektcentret i Dansehallerne
Dansehallerne København • Pasteursvej 14, 2.sal • DK-1799 KBH V
Dansehallerne Aarhus • Frederiks Allé 20B • 8000 Aarhus C
info@dansehallerne.dk

Har du spørgsmål om Dansehallerne eller kommentarer til nyhedsbrevet, send en mail til os.
Afmeld nyhedsbrev