Copy
PM / Nyt værk af  Marie Topp & Julia Giertz
Foto: Sigrid Nygaard
 

Et landskab af syngende kroppe, vedholdende lyd og bløde konstruktioner. Oceanic er en refleksion over det at lytte og lydens hierarkier.

 

Oceanic


19.- 21. marts 2020, kl. 20
Pakhus 11,
Dampfærgevej 2, Kbh. Ø

Dansehallerne præsenterer et nyt værk af den danske koreograf Marie Topp & den svenske komponist Julia Giertz. Oceanic har international premiere på Atalante i Göteborg d. 5. marts 2020.
 
Marie Topp er et etableret navn på den danske koreografiske scene, som har gjort sig bemærket med sine distinkte, sensoriske værker i Danmark såvel som internationalt. Hun er i denne sæson bl.a. udvalgt til Statens Kunstfonds karriereprogram “Den Unge Kunstneriske Elite” samt til Dansk Danseteaters koreografiske udviklingsprogram Generator.
 
Forestillingen Oceanic er et samarbejde med komponisten Julia Giertz og er en co-produktion med det svenske netværk Slingan (Atalante i Göteborg, MDT i Stockholm og Dansstationen i Malmö) og Dansehallerne.
 
Oceanic indgår i en serie af værker, der omhandler, hvordan politiske og kulturelle strukturer er indlejret i sansningen. Centralt i undersøgelsen er interessen for sansernes funktion, og hvordan vores sansning påvirker vores tænkning. Ved at skabe refleksion over hvordan, og igennem hvilke filtre, omverdenen indtager vores krop og sind ønsker hun med serien at kortlægge sansernes betydning i videnproduktion. Serien blev indledt med værket Liaisons (2018) og afsluttes i juni 2020 med Hail to the Good Listener, et nyt værk skabt til Dansk Danseteater.
 
Oceanic er en refleksion over det at lytte og lydens hierarkier. Med værket inviteres publikum til at lytte med hele kroppen. Til at lade sig konfrontere med lyd og frekvenser, der kan opfattes ubehageligt.
 
Kunstnerne udtaler om værket:
“Vi ønsker med værket at dvæle i et lydunivers, der kan opfattes som skingert og ubehageligt. For på et sensorisk plan at konfrontere den strukturelle påvirkning af sansningen, der er knyttet til opfattelsen af lyse frekvenser, i et patriarkalsk samfund” 
 
Publikum inviteres til at skærpe deres opmærksomhed på fænomenet at lytte. Ikke kun som en auditiv proces, men som en måde at være i relation til omverden. På scenen i et landskab af specialbyggede strenginstrumenter, bevæges en kvinde af kraften i spændingsfeltet mellem et indre skrig og omverdens konstante kaotiske kræfter.
 
Kunstnerne udtaler om værket:
“Oceanic er et landskab af syngende kroppe, vedholdende lyd og bløde konstruktioner. En strøm der bevæger sig gennem mennesker, materialer og miljøer”
 
Om Marie Topp og Julia Giertz
Marie Topp (DK) og Julia Giertz (SE) mødtes på Den Danske Scenekunstskole i 2005 – lige siden har de fastholdt en tæt kunstnerisk dialog. I løbet af de sidste 10 år har de kontinuerligt været involveret i hinandens kunstneriske projekter, som kollegaer og samarbejdspartnere.
Deres værker kan opleves som tidslommer. Grænseland man kan miste orienteringen i. Rum af kraft, følelser og forestillinger der tillader at sansernes kompleksitet kan udfolde sig. Kroppen og fantasien er placeret centralt i oplevelsen. Deres værker er karakteriseret af sameksistensen af deres praksisser og en delt interesse for komposition.
 
Siden 2015 har de to kontinuerligt samarbejdet med lysdesigner Mårten K. Axelsson og dramaturg Igor Dobricic. Alle fem har været involveret i at skabe Oceanic, der på den vis er resultatet af både den enkeltstående proces med at skabe netop dette værk, og samtidig et resultat af langvarige og tilbagevendende samarbejder, hvori et æstetisk formsprog, der vægter lyd, lys og koreografi lige gradvist har taget form.
Foto: Lina Ikse
For nærmere info eller pressebilletter kontakt Dansehallernes Kommunikation, Sebastian Nervil, sne@dansehallerne.dk  / 2726 9327. Pressefotos til direkte download her / Hent pressemeddelelse som word-fil
FAKTABOKS
Dansehallerne, Marie Topp & Julia Giertz præsenterer
Oceanic

Spilleperiode / 19.- 21. marts 2020, kl. 20
Venue: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, København Ø.
Billetter købes på Teaterbilletter.dk

Credits
Koncept: Marie Topp & Julia Giertz
Koreografi & dans: Marie Topp
Lyd: Julia Giertz
Lysdesign: Mårten K. Axelsson
Dramaturgi: Igor Dobricic
Produceret af: Visible Effects
Producent: Betina Rex
Instrumenter: Julia Giertz og Felix Ahlberg Eriksson
Tour teknikker: Uli Ruchlinski
Teknisk rådgivning: Daniel Araya
Konsulent: Sarah Melin
Foto: Sigrid Nygaard
 
Co-produceret med Slingan; Atalante, MDT, Dansstationen, Dansehallerne.
Residency: Konstnärsnämnden international residency program/Atalante, Inkonst, MDT, EMS
Støttet af: Statens Kunstfond, Bikuben Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaard Fonden & Augustinus Fonden.
 
Turné
Atalante Göteborg, Sverige, 05.03- 06.03 2020 (Premiere)
Dansstationen, Malmö, Sverige, 10.03-11.03 2020
Dansehallerne, København, Danmark, 19.03-21.03 2020
MDT, Stockholm, Sverige, 01.04 -02.04 2020
Teater Momentum, Odense, Danmark, 24.09-25.09 2020
 

Forestillingen er en del af Dansehallerne fire ugers forårsprogram i Pakhus 11 på Østerbro 24. februar til 21. marts 2020.

Om Dansehallerne
Dansehallerne er et nationalt ressourcecenter for dans og koreografi. Dansehallerne præsenterer og co-producerer nationale og internationale forestillinger – og faciliterer træning, seminarer, kurser, residens, researchbaserede udviklingsprojekter og eksperimenterende aktiviteter.
Facebook
Vimeo
Instagram
Dansehallerne (administration), København - H.C. Andernsens Boulevard 25, 3. sal – 1553 Kbh V
Dansehallerne, Aarhus – Valdemarsgade 1G, 2. – 8000 Aarhus C
Tlf.: 3388 8000 / info@dansehallerne.dk

Du kan afmelde dig fra Dansehallernes presseliste her