Copy
Dansehallerne præsenterer Close Encounters - En koreografisk udstilling
Fra værket Fält af Adèle Essle Zeiss. Fotograf: Kristyna Müller

Dansehallerne præsenterer
 

Close Encounters

 – En koreografisk udstilling


Vær med når koreografi og samtidskunst smelter sammen

12.-15. november 2020
Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1, 2100 København Ø
 
Dansehallerne slår dørene op for den koreografiske udstilling Close Encounters, som inviterer publikum til at være en aktiv medspiller i mødet mellem dans og samtidskunst. Det kræver mod at tage del i et inddragende kunstværk, men vælger man at gå i dialog med udstillingens værker, kan man påvirke og interagere med deres kunstneriske og koreografiske karakter.
 
En koreografisk udstilling
Det er tredje gang, at Dansehallerne og Den Frie Udstillingsbygning går sammen om formatet Close Encounters. Denne gang har vi ladet os inspirere af stedet, Den Frie Udstillingsbygning, og ændret konceptet til et konventionelt udstillingsformat fremfor en festival. Med andre ord har værkerne hverken start- eller sluttid, og man kan som publikum opleve dem i hele kunsthallens åbningstid. Man kan bevæge sig hurtigt igennem og stadig føle, at man har oplevet alle værkerne eller man kan fordybe sig i dem, så længe man vil. Med denne udgave af Close Encounters skaber vi dermed en udstilling, hvor de koreografiske værkers indhold og udstillingsformatets rammer smelter sammen.
 
Mødet mellem koreografi og samtidskunst
Koreograferne Sonja Jokiniemi (FI) og Margrét Sara Guðjónsdóttirs (IS/DE) bidrag til udstillingen bevæger sig i spændingsfeltet mellem koreografi og samtidskunst, og udforsker på hver deres måde, hvordan koreografi får en altomsluttende og installatorisk karakter. I installationen Cranky Chunks, der er skabt specielt til Close Encounters, benytter Jokiniemi tekstiler, tæpper og tegninger til at koreografere publikums bevægelse rundt i rummet og give dem nye perspektiver. I Conspiracy Archives gives Guðjónsdóttirs somatisk dans og koreografi liv gennem Mixed Reality teknologi.
 
Danseren i centrum
To af udstillingens kunstnere undersøger, hvordan kunstværker med danserens krop i centrum kan aktiveres i et udstillingsformat. I Fält arbejder Adèle Essle Zeiss (SE) med vægt og ligevægt, hvorigennem hun bogstaveligt talt får dansere til at svæve. I Andros Zins-Brownes (US) Already Unmade bliver den koreografiske energi, der er lagret i danserens krop, dekonstrueret og sammensat på ny i en durational performance.
 
Kom med på scenen – eller i skabet
I udstillingens sidste to værker inviteres publikum til at træde ind og blive en del af værket. I kunstneren Christian Falsnaes’ (DK) værk STAGE bydes publikum op på scenen, hvor de gennem hovedtelefoner guides til at udføre en koreografi. I Black Yoga Screaming Chamber af Erna Ómarsdóttir & Valdimar Jóhannsson (IS) inviteres publikum ind i et polstret sort skab, hvor de kan skrige af glæde, i frustration eller for at befri deres tanker, og derigennem komme ud som et nyt afslappet jeg.

Velkommen til den koreografiske udstilling Close Encounters – hvor koreografi og samtidskunst smelter sammen.
 
Foto 1 / STAGE af Christian Falsnaes / Foto: Pirje Mykkänen
Foto 2 / Black Yoga Screaming Chamber af Erna Ómarsdóttir og Valdimar Jóhannsson / Foto: Erna Ómarsdóttir og Valdimar Jóhannsson
Foto 3 / Already Unmade af Andros Zins-Browne / Foto: Paula Court.
Foto 4 / Conspiracy Archives af Margrét Sara Guðjónsdóttir / Foto: Jeannette Ginslov, Eva Schmidhuber
Foto 5 / Cranky Chunks af Sonja Jokiniemi / Illustration: Sonja Jokiniemi
For nærmere info eller pressebilletter kontakt Sebastian Nervil, sne@dansehallerne.dk  / 2726 9327.
Hent pressefotos
Hent pressemeddelelse som word-fil
INFO
Samarbejdet mellem Dansehallerne og Den Frie Udstillingsbygning
Dansehallerne og Den Frie Udstillingsbygning har siden 2018 samarbejdet om konceptet Close Encounters, hvor koreografi og dans indtager kunsthallens udstillingsrum. I de kommende år vil samarbejdet fortsætte med henblik på at forene scene- og billedkunstneriske kompetencer, og derigennem videreudvikle det koreografiske udstillingsformat.
 
FAKTA
Close Encounters – En koreografisk udstilling
12.-15. november 2020
Læs mere her

Hvor
Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1, 2100 København Ø
 
Åbningstider for udstillingen
12. november kl. 17-21
13.-15. november kl. 12-18

Fernisering
Ferniseringen afholdes d. 12. november kl. 17-21. Grundet COVID-19 vil der desværre være et begrænset antal pladser til ferniseringen. Nærmere information vil være tilgængelig på Dansehallernes hjemmeside i uge 44.
 
Credits
Cranky Chunks
Kunstner: Sonja Jokiniemi
Skabt i samarbejde med: Federica Martini
 
Conspiracy Archives
Koreograf: Margrét Sara Guðjónsdóttir
Filosofi / Koncept: Susan Kozel
Visuals: Jeannette Ginslov
AR/MR udvikling: Keith Lim
Dansere / Performere: Johanna Chemnitz, Catherine Jodoin, Laura Siegmund, Marie Topp, Suet-Wan Tsang
Musik: Peter Rehberg
Støttet af: Data Society research program, Malmö University
 
Fält
Kunstner: Adèle Essle Zeiss
Dansere: Hanna Åhs, Natalie Petrov, Nea Landin & Mette Møller Overgaard
Særlig tak til MDT
 
Already Unmade
Koreograf / Danser: Andros Zins-Browne
Dansere: Jaime Llopis & Sandy Williams 
 
STAGE
Kunstner: Christian Falsnaes
 
Black Yoga Screaming Chamber
Kunstnere: Erna Ómarsdóttir & Valdimar Jóhannsson
 
Entré
Entrébilletter kan købes på teaterbilletter.dk eller i døren. Billetterne giver adgang til værker og talks den valgte dag.
Entrépriser i forsalg: kr. 80 / studiepris kr. 40 / unge kr. 40 (+ gebyr)
Entrépriser i døren: kr. 90 / studiepris kr. 50 / unge kr. 50 / pensionister kr. 50
Entré er gratis for Den Frie Udstillingsbygnings årskortholdere
 
Støttegivere
Close Encounters – En koreografisk udstilling er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Beckett-Fonden.

Om Dansehallerne
Dansehallerne er et nationalt center for dans og koreografi. Dansehallerne fokuserer på at præsentere og co-producere danske og internationale produktioner for alle aldre. Dansehallerne både bidrager med og distribuerer viden om dans og koreografi som kunstform. Dansehallerne støtter et bæredygtigt og stærkt dansefelt overalt i Danmark. Dansehallerne støtter danske og internationale produktioner og arbejder for, at de kan optræde mere og opleves af flere - i regionen, i landet og internationalt. Som et nationalt center, et internationalt knudepunkt og et lokalt mødested arbejder Dansehallerne for at skabe de bedst mulige betingelser for kunstnerisk produktion og for publikum. Læs mere om Dansehallerne
 
Om Den Frie Udstillingsbygning
Den Frie er bygget og ejet af kunstnere med det grundlæggende formål at præsentere publikum for det sidste nye inden for samtidskunsten. Her præsenteres et interessant og varieret udstillingsprogram bestående af ca. 10 udstillinger årligt med både danske 
og udenlandske kunstnere, der alle forholder sig til tidens aktuelle emner. Huset er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem. Læs mere om Den Frie Udstillingsbygning.
Facebook
Vimeo
Instagram
Dansehallerne (administration), København - H.C. Andernsens Boulevard 25, 3. sal – 1553 Kbh V
Dansehallerne, Aarhus – Valdemarsgade 1G, 2. – 8000 Aarhus C
Tlf.: 3388 8000 / info@dansehallerne.dk

Du kan afmelde dig fra Dansehallernes presseliste her