Copy
PM / ZONA

Edhem Jesenković

ZONA

KONCERTKIRKEN
12. - 15. DEC 2019

Det personlige rum udfoldes.

Forstil dig at du bliver konstant overvåget!
At du gror og udvikler dig i et lille afgrænset rum, hvor andre kontrollerer dig, som en kunstigt dyrket plante adskilt fra omgivelserne.

Koreograf Edhem Jesenković præsenterer hans nyeste værk, Zona, hvor tre performere på scenen udforsker ideen om privatliv og intimsfære, samt grænserne mellem selvet og omgivelserne. Forestillingen åbner vores øjne med et fornyet blik på os selv, og hvordan vi opfatter vores personlige rum.

”Ens personlige rum hvor du "bevare" din identitet og privatliv. Og det rum handler også om en indre følelse og indeholder personlige minder, velkendte lugte, smage, genstande og den uidentificerede følelse af hjem. Det er det territorium, der opretholder din eksistens, indeholder din egen tro og et sted, hvor du samler styrke og kærlighed.”, Edhem Jesenković
 
Om Edhem Jesenković
Edhem Jesenković er født og opvokset i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina. I 1993 emigrerede Edhem til Sverige, og det var der han opdagede dansen. Han blev uddannet som danser fra Den Kungliga Svenska Balletskolan i Stockholm (1999).

Siden 2002 har han haft sin base i København. Som danser har Edhem arbejdet i mange forskellige kompagnier, og deltaget i en række projekter i Skandinavien og Europa. Edhem Jesenković har skabt en række koreografier siden 2004, der har vundet stor anerkendelse. I 2009 vandt han Cross Connection Ballet Choreography Competition i København, med stykket “7×8 Thats All It Is”. I 2012 blev han inviteret til at lave en koreografi for Dansk Danseteater, hvor hans “Dilemma Of Obedience”, blev Reumert nomineret i 2013 for den bedste danseforestilling. I 2014 blev Edhem udvalgt som kunstner til den europæiske platform Aerowawes med forestillingen “M.E.N”. Edhem har turneret med sine forestillinger både i Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Tjekkiet og Belgien.
For nærmere info eller pressebilletter kontakt Dansehallernes Kommunikation, Sebastian Nervil, sne@dansehallerne.dk  / 2726 9327
FAKTA
Zona af Edhem Jesenković. Produceret i samarbejde med Dansk Danseteater og Dansehallerne
Spilleperiode / 12. + 13. dec kl. 20 & 14. + 15. dec kl. 15
Varighed / ca. 60 min. uden pause 
Venue: Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N
Billetter købes på Teaterbilletter.dk

Credits
Dansere, Performere / Julie Rasmmusen, Hilde Ingeborg Sandvold, Jacob Stage.
Koreograf / Edhem Jesenković
Foto / Edhem Jesenković
Støttet af / Statens Kunstfond
Tak til / Thomas Holm Radil, Merete Hersvik
Co-produktion / Dansk Danseteater & Dansehallerne

Læs meredansehallerne.dk

Om Dansehallerne Dansehallerne er et nationalt ressourcecenter for dans og koreografi. Dansehallerne præsenterer og co-producerer nationale og internationale forestillinger – og faciliterer træning, seminarer, kurser, residens, researchbaserede udviklingsprojekter og eksperimenterende aktiviteter.
Facebook
Vimeo
Instagram
Dansehallerne (administration), København - H.C. Andernsens Boulevard 25, 3. sal – 1553 Kbh V
Dansehallerne, Aarhus – Valdemarsgade 1G, 2. – 8000 Aarhus C
Tlf.: 3388 8000 / info@dansehallerne.dk

Du kan afmelde dig fra Dansehallernes presseliste her