Copy
News in English please go to our website
Se nyhedsbrevet i din browser
TA' FAT OM DANSEN - NYHEDSBREV JUNI 2016
Kære alle
Velkommen til juni-nummeret  af "Ta' fat om dansen" projektets nyhedsbrev. Nyhedsbrevet har skiftet udseende. Vi håber, at I vil tage godt imod det nye mere brugervenlige format.
TEMA - DANS I SKOLEN FORTSAT...

Nyt spændende speciale om "Dans i skolen"

"Ta' fat om dansen" projektet handler ikke kun om dans, men også om forskning i dans. Projektets første speciale er netop udkommet. Det har titlen "Dans i skolen - Et casebaseret studie af dansens læringspotentiale og er udarbejdet af Malene Nørup Mortensen fra Kandidatuddannelsen Idræt & Sundhed på Syddansk Universitet.

Læs mere her
FOLKEMØDET 2016

Masser af dans på Folkemødet 2016

Der bliver masser dans på Folkemødet på Bornholm i år. Dansehallerne er nemlig lige som sidste år til stede og samarbejder blandt andet med Center for Sund Aldring. Folkemødets deltagere får både lejlighed til at danse Årets Dans og til at høre Dansehallernes direktør Efva Lilja i debat med forsker og antropolog Bjarke Oxlund om ældre og sensualitet. Der vil også være mulighed for at møde Dansehallernes to danseteams rundt om på Folkemødet, hvor de både laver pop-up events  og Årets Dansworkshops hos en række af arrangørerne.

Læs om de mange danseaktiviteter på Folkemødet her 
 
DANSEFORESTILLING

Vuggeviser blev til smuk dans

Dansefyrtårn København og Brøndbys store "Dans med din nabo" forestilling "LULLABY" trak fulde huse både i Dansekapellet og Operaens foyer. Forestillingen var bygget op omkring en række af de kendte danske vuggeviser, og koreografien blev udført af et spændende mix af professionelle dansere, senior-dansere (60+), breakdansere og unge fra Nørrebro, Brøndby og Nordvest.

Læs mere om "LULLABY" forestillingen her
KAMPAGNE

Meld din arbejdsplads til "Vi danser også Årets Dans"

Dansehallernes landsdækkende kampagne ”Vi danser også Årets Dans!” , som skal få arbejdspladser i hele Danmark til at danse, er i fuld gang.

Skal din arbejdsplads være den næste, der danser Årets Dans? Det er let, hurtigt, gratis og fuldstændigt uforpligtende at være med.

Meld jer til kampagnen her

Læs mere om kampagnen her

Læs om workshops til virksomheder her   

Læs om workshops til skoler her
NYT FRA DANSEHALLERNE

Dansehallerne har fået ny bestyrelse

Den 1. maj 2016 fik Dansehallerne ny bestyrelse. Kulturministeren har genudpeget administrerende direktør for Nordens Hus i Reykjavík Mikkel Harder Munck-Hansen til formand de næste 2 år, mens virksomhedsejer samt bestyrelsesmedlem i erhvervs- og kulturbestyrelser Charlotte Sahl-Madsen (fhv. minister for videnskab, teknologi og innovation) bliver nyt menigt bestyrelsesmedlem udpeget af ministeren.

Læs hele pressemeddelelsen fra Kulturministeriet her
DANSETID

Masser af dansefilm på Dansetid.dk

På hjemmesiden Dansetid.dk kan lærerne finde masser af inspiration til, hvordan man får mere fokus på dans i skolen. Der ligger blandt andet 21 dansefilm rettet mod henholdsvis indskoling (9 film), mellemtrin (10 film) og udskoling (7 film).

 Se filmene her 
Fotos: Dansehallerne,  m.fl.
Dansehallerne • Pasteursvej 20 • DK-1799 Kbh V (scenerne) / Dansehallerne Aarhus • Frederiks Allé 20B • 8000 Aarhus C

Har du spørgsmål om Dansehallerne eller kommentarer til nyhedsbrevet, så send en mail til os.
Afmeld nyhedsbrev