Kære alle
Velkommen til juli-nummeret af "Ta' fat om dansen" projektets nyhedsbrev. Vi ønsker jeg alle en rigtig god sommer!
TEMA - DANS I SKOLEN FORTSAT...
Elever fra Nørrebro og Nordvest gav den dans
Ta’ fat om dansen” projektets andet år er næsten forbi. Men inden, man nåede så vidt, sluttede Dansefyrtårn København & Brøndby deres ”Dans i Skolen” program af med endnu to ”Gi’ den dans” forløb. Her fik tre 6. klasser fra Brønshøj Skole og en 6. klasse fra Blågård Skole lejlighed til at stifte bekendtskab med hele to kunstarter. ”Gi den dans” udmærker sig nemlig ved at blande kunstarterne, og denne gang var det dans og musik – nærmere bestemt percussion i det første tilfælde og sang med looppedal i det andet.
På Østervangsskolen i Roskilde har man helt bevist valgt at bruge 50.000 kroner om året på at få dans i undervisningen. Det har styrket skolens nye image som innovativ skole. Læs mere her
FOLKEMØDET 2016
19 events, 500 deltagere og 4.000 tilskuere
Dansehallerne sørgede for, at Folkemødet ikke blot blev et politisk og kulturelt debatforum, men også en fest for dansen og dansekunsten. På toogenhalv dag afviklede Dansehallernes medarbejdere og dansere ikke færre end 19 events med over 500 deltagere og mere end 4.000 tilskuere.
Der er gang i byggeriet i Carlsberg Byen. Så meget, at der nu også kommer ny gadenavne. Fra d. 1. juli 2016 ændres vores gadenavn til BOHRSGADE 19 (tidligere Pasteursvej 20, scenerne/publikum). Selve lokationen er stadig den samme.
Dansehallerne kan forblive i Carlsberg Byen
Dansehallerne er et af Nordeuropas største fora for moderne dans og har haft til huse i et midlertidigt lejemål i cden nedlagte mineralvandsfabrik Tap E i Carlsberg Byen. Den skal imidlertid omdannes til kontorer, boliger og butikker. Derfor har Dansehallerne og Carlsberg Byen indgået aftale om, at Dansehallerne kan blive i Carlsberg Byen i den fredede bygning Kedelhallen, der ligger lige over for Tap E.
På hjemmesiden Dansetid.dk kan lærerne finde masser af inspiration til, hvordan man får mere fokus på dans i skolen. Der ligger blandt andet 21 dansefilm rettet mod henholdsvis indskoling (9 film), mellemtrin (10 film) og udskoling (7 film).