Wordt 2018 het jaar van de grote doorbraak voor échte verduurzaming van onze woningvoorraad? Internationale afspraken 'dwingen' ons steeds verder die kant op. En dat is maar goed ook, want het lukt maar niet om op grote schaal verduurzaming door te zetten. Overal vinden experimenten plaats, maar daar blijft het helaas nog te vaak bij. 
 
Wat ons betreft mag de overheid wettelijke verplichtingen opleggen om de verduurzaming te stimuleren. ”

Maar dan wel met heldere richtlijnen waar we aan moeten voldoen. Dus duidelijk omschrijven hoe, wat en wanneer we circulair moeten bouwen. Gaan we voor (bijna) energie- of CO2-neutraal? De overheid zal zelf het lef moeten hebben om deze duurdere richtlijnen fiscaal te belonen. Verduurzaming neemt dan gegarandeerd een grote vlucht en wordt voor iedereen betaalbaar.
 
In dit KlokSignaal leest u meer over ons nieuwe concept Optimaat; betaalbare woningen die circulair gebouwd en volledig gasloos zijn. Deze woningen voor kleine huishoudens worden binnen enkele weken bewoonbaar opgeleverd. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan de enorme opgaves waarvoor we staan.
 
Verder komt in deze editie de gebiedsontwikkeling van het Bavo-terrein in Noordwijkerhout aan bod, waar Novaform samen met Trebbe 664 woningen gaat ontwikkelen. We blikken daarnaast terug op de opening van LIV en zoomen in op de samenwerking rond BIM-maatvoering. 
 
Ton van de Klok
Algemeen directeur KlokHolding
Van zorglandschap tot stijlvol woonlandgoed in Noordwijkerhout
Gebiedsontwikkeling
Samenwerken

In 1914 richtte de Congregatie van de Broeders van Liefde in Noordwijkerhout het Sint Bavo-terrein op voor de verzorging van psychiatrische patiënten. Het terrein is uitgegroeid tot een waar zorglandgoed, maar krijgt nu een nieuwe bestemming: 664 woningen in diverse prijsklassen, voor diverse doelgroepen. 

Ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe won samen met KOW Architecten en RRog stedenbouw en landschap de tender voor de gebiedsontwikkeling van het Bavo-terrein. Renzo Veenstra van RRog en Roel Jansen van KOW delen hun visie over de invulling van het historische terrein.

Lees meer over dit bijzondere project →
Optimaat: optimaal wonen, op maat voor kleine huishoudens
 
Samenwerken
Innovatie
→
Enorme efficiëntieslag door de ‘whizzkids’ van BIM-maatvoering
 
Samenwerken
BIM
→
Eerste woonbelevingscentrum in
Nederland officieel geopend

Bijzonder, uniek en grensverleggend. Het zijn woorden die LIV, het eerste woonbelevingscentrum van Nederland, zeker eer aan doen. LIV is het eerste woonbelevingscentrum in Nederland waar een nieuwbouwhuis, al vóór de daadwerkelijke bouw, tot leven komt. Want een huis kopen doe je, naast met verstand, ook zeker op gevoel. Dat kan in LIV.
Leven - Inspireren - Verleiden
Woonbelevingscentrum LIV
→
Nieuwsflitsen
Combinatie Spoorbuurt draagt de voedselbank een warm hart toe →
Herontwikkeling Nieuw Nachtegaalplein Nijmegen nadert voltooiing →
‘Samen trots’ met makelaar Van de Water Groep →
KlokHolding: de nummer 24 van Nederland →
Over KlokGroep
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw g+
Over Novaform
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw
KlokSignaal
is een uitgave van KlokHolding BV
Online versie  -  Nieuwsbrief doorsturen  -  Afmelden