Het einde van het jaar staat alweer voor de deur. Toch blikken we niet terug, maar kijken we vooruit naar nieuwe gebiedsontwikkelingen en initiatieven in het komende jaar. Een bijzonder jaar, waarin we ook nog ons eeuwfeest gaan vieren.

Onze samenleving polariseert steeds meer. Niet alleen in de vaccinatiediscussie, maar ook steeds vaker tussen woningbezitters (omwonenden) en woningzoekers. Beide groepen hebben verschillende belangen bij de ontwikkeling van een nieuw project. Om rekening te houden met de gevoelens en wensen van alle partijen heeft KlokGroep sinds twee jaar een omgevingsmanager in dienst. Samen met de gemeente en de architect vertelt zij hoe het participatieproces is opgezet in het Arnhemse Zijdekwartier waar 550 woningen en appartementen toegevoegd worden.
 
Voordat de eerste woning op papier staat, moeten alle betrokken partijen al vertrouwen hebben in de kracht van samenwerking. ” 

Bovenstaande quote komt mooi tot uiting in de vooruitstrevende woonvisie van de gemeente Beuningen. Wethouders Sijmen Versluijs en Piet de Klein zoeken verbinding met ontwikkelaars, waaronder KlokGroep, om gezamenlijk op te trekken bij toekomstige projecten. Dat geldt op een andere wijze ook voor de gemeente Hoeksche Waard, waar Novaform samen met Kroon & De Koning een tender won voor de ontwikkeling van 142 woningen. Een 'ondeugend' plan, volgens de gemeente, dat mooier en duurzamer wordt dan ze ooit hadden kunnen bedenken. 

Verder komt ons transformatieconcept 'Splitsen op Maat' aan bod. Hiermee spelen we succesvol in op de vraag van corporaties naar meer huurwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Blijf gezond, fijne feestdagen en veel leesplezier,
 
Ton van de Klok
Algemeen directeur KlokHolding
Omgevingsmanagement zorgt in Arnhem voor inzicht en draagvlak 
Participatie
Gebiedsontwikkeling
Samenwerking

Sinds twee jaar heeft KlokGroep een eigen omgevingsmanager, Floor van Sambeek. Omgevingscommunicatie en -participatie zijn voor haar belangrijke thema's. 

Patricia Twente, projectmanager bij de gemeente Arnhem en Johan Blokland van architectenbureau opZoom vertellen samen met Floor hoe zij de buurt betrekken bij de gebiedsontwikkeling van Zijdekwartier in Arnhem.

Lees meer over het participatieproces →
TINY HOUSES & MEER
Ruime groenblauwe gebiedsontwikkeling in Hoeksche Waard

 
Innovatie
Duurzaamheid
→
GEMEENTE BEUNINGEN
Vertrouwen in de kracht van samenwerking aan de voorkant

 
Woonvisie
Samenwerken
→
Splitsen op Maat
Van 7 naar 14 woningen op hetzelfde perceel

Met 'Splitsen op Maat' transformeert KlokGroep de bestaande woningvoorraad van corporaties, zodat er meer wooneenheden ontstaan. Een maatwerk oplossing, waarbij we samen met opdrachtgevers gericht kijken naar de samenstelling van de wijk en tegelijkertijd naar de technische mogelijkheden van kavels en woningblokken.


 
Lees meer over ons transformatieconcept
→
Nieuwsflitsen
Op waterstof naar onze projecten →
Nieuwe kansen en mogelijkheden in De Vasim →
De Staal krijgt steeds meer vorm →
Een half jaar feest dankzij het Novafonds →
Over KlokGroep
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw g+
Over Novaform
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw
KlokSignaal
is een uitgave van KlokHolding BV
 Eerdere editiesOnline versie  -  Nieuwsbrief doorsturen  -  Afmelden