Dat 2022 een bijzonder jaar voor ons zou worden wisten we al: in september vieren we immers ons 100-jarig bestaan. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, maar we staan er pas later dit jaar uitgebreid bij stil. 

De eerste maanden van het jaar zijn echter voor iedereen bijzonder verlopen. Corona verdween nog niet uit het dagelijks leven, maar wel van de voorpagina’s. Het nieuws over de pandemie maakte plaats voor een heuse oorlog. Opnieuw onzekere tijden; vooral voor de Oekraïense bevolking, die massaal op de vlucht is. De Poolse vestiging van Novaform zorgt zelfs al voor opvang in een modelwoning en de gemeente Poznan roept alle lokale bouwers en ontwikkelaars op om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Uiteraard zal Novaform daar gehoor aan geven. Hopelijk gaat Poetin snel gestopt worden, maar daar zijn we nog allerminst gerust op.

Intussen draait de wereld wel door en wij natuurlijk ook. De vorige keer bespraken we het belang van een goed participatieproces. In deze editie van het KlokSignaal komt een project aan bod waarbij inspraak en goede communicatie meer dan ooit cruciaal is.
 
We presenteerden deze week de eerste denkrichtingen van een project waar heel Nijmegen een mening over heeft: De Goffert. ” 

Om de ambities van N.E.C. waar te maken en de continuïteit van de club te waarborgen is het van belang dat er ontwikkelingsmogelijkheden rondom het Goffertstadion komen. Samen met N.E.C. en de gemeente Nijmegen heeft KlokGroep drie denkrichtingen uitgewerkt die de afgelopen dagen gepresenteerd zijn: iedereen kon en mocht hierop reageren. We zijn erg benieuwd naar de resultaten.
 
Verder bezochten we Lage Heide in Valkenswaard. Novaform ontwikkelde dit prachtige project vanaf 2009 met Gebroeders van Gisbergen. Samen vertellen ze hoe ze het project midden in de crisis opstartten en over de uitdagingen die er ook nu nog zijn.
 
In Nijmegen blazen we voor woningcorporatie Woonwaarts samen met Hagemans Vastgoedonderhoud nieuw leven in een stukje Dukenburg. En voor woningcorporatie Portaal geven we invulling aan de woondeal door in rap tempo sociale huurwoningen te realiseren. Het volgende project met Portaal staat ook al op de planning.

Veel leesplezier,
Ton van de Klok
Algemeen directeur KlokHolding
N.E.C. presenteert plannen voor modernisering Goffertstadion en ontwikkeling vastgoed
Participatie
Gebiedsontwikkeling
Samenwerking

Een stabiele club in het ‘linker rijtje’: het is een behoorlijke ambitie die N.E.C. uitspreekt. Een ambitie waar bovendien geld voor nodig is, in plaats van het financiële verlies dat de club nu jaarlijks draait.

N.E.C. heeft samen met de gemeente Nijmegen en KlokGroep goed nagedacht over de toekomst, de mogelijkheden om het stadion te moderniseren en meer inkomsten te genereren. Niet alleen voor het voetbal, maar ook om iets toe te voegen aan de stad Nijmegen. Wilco van Schaik (N.E.C.) en Marie Louise Verschure (gemeente Nijmegen) vertellen over de plannen en we presenteren een aantal impressies.

Lees meer de plannen voor De Goffert en bekijk de impressies →
LAGE HEIDE, VALKENSWAARD
Ontwikkelen en bouwen in een tijd van uitersten


 
Gebiedsontwikkeling
→
LEVEN IN LANKFORST
Woonwaarts gaat stukje Dukenburg nieuw leven inblazen

 
Verduurzamen
→
Snel ontwikkelen om te voorzien
in woningbehoefte

Volgens de woondeal moeten er voor 2025 minimaal 20.000 woningen bij komen in de regio Arnhem-Nijmegen. Op lange termijn zelfs nog veel meer. De helft moet bovendien in het betaalbare segment liggen. Woningcorporatie Portaal en KlokGroep vertellen hoe zij hier samen in rap tempo invulling aan geven.


 
Lees meer over de plannen van Portaal
en de invulling door KlokGroep
→
Nieuwsflitsen
Unieke ketensamenwerking verlengd en verder uitgebreid →
Realisatie Optimaat in 2,5 minuut (video) →
Appartementen voor Duinweide Investeringen in Noordwijkerhout →
Opnieuw genomineerd voor de Familiebedrijven Award →
Over KlokGroep
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw g+
Over Novaform
Nieuwbouwprojecten
Mensen & verhalen
Contact
Laat je inspireren
in fb tw
KlokSignaal
is een uitgave van KlokHolding BV
 Eerdere editiesOnline versie  -  Nieuwsbrief doorsturen  -  Afmelden