Copy
 
Računovodske novice - februar 2016Specialist za računovodenje.
DVIG PRISPEVKOV V LETU 2016

Spoštovane podjetnice in podjetniki.
 
Nova osnova za obračun prispevkov bo znana šele do konca meseca februarja, zato se bodo ta mesec prispevki obračunali še od stare osnove, a z novimi odstotki, ki so pričeli veljati z novim letom.

Osnova za obračun prispevkov se bo dvignila za:
  • samozaposlene: povišanje za dve odstotni točki – iz 54 na 56 odstotkov zadnje povprečne letne bruto plače zaposlenih v RS, preračunane na mesec,
  • zavarovance – družbenike v podjetjih (to so poslovodne osebe, ki so hkrati družbeniki zasebnih družb in zavodov v RS in niso zavarovani na drugi podlagi) povišanje na 70 odstotkov povprečne letne plače, preračunane na mesec.
V nadaljevanju lahko pregledate »samo 5« aktualnih novosti.

Prepustite se prihajajočemu počitniškemu duhu in nabiranju novih moči v zadnjem tednu februarja, ko nas bodo razveseljevali naši otroci.

Medtem bomo mi poskrbeli, da boste seznanjeni z vsemi pomembnimi informacijami.

Sodelavci De Facto.
Menite, da nimate primernih informacij za prave poslovne odločitve.
 
Ne verjamemo!

Zagotavljamo vam, da lahko pri odločitvah koristno pomagamo. 
29.01.2016 – ZRSZ
 
Delovni preizkus 2016
 
Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo Delovni preizkus 2016, ki delodajalcem omogoča preizkus brezposelnih na konkretnem delovnem mestu. Delodajalcem bo zavod povrnil do 206 evrov na udeleženca, delodajalci iz javnega sektorja pa so upravičeni le do povračila stroška za zdravniški pregled kandidatov. Brezposelni, ki bodo vključeni v program, pa bodo prejeli še dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim bosta izplačala glede na dejansko vključenost v program. Več o povabilu na spodnji povezavi.
 
Preberite več
03.02.2016 – FURS

Davčno potrjevanje računov obvezno za nazaj!
 
Na Finančni upravi RS opozarjajo, da morajo zavezanci račune, ki niso bili posredovani v davčno potrjevanje računov zaradi nepravočasne nadgradnje programske opreme, naknadno posredovati v potrjevanje. Več na spodnji povezavi.
 
Preberite več
04.02.2016 – SID

Nova posojila za podjetja
 
Slovenska izvozna in razvojna banka (SID) je pripravila nova posojila za podjetja oziroma natančneje – za majhna in srednje velika podjetja. S petimi razvojno-spodbujevalnimi programi financiranja SID ponuja posojila za podjetja v vrednosti od 30.000 do 10 milijonov evrov. Več o razpisih na spodnji povezavi.
 
Preberite več
10.02.2016 – Uradni list RS

Nov Zakon o javnem naročanju
 
Aprila vstopi v veljavo nov Zakon o javnem naročanju (ZJN-3), ki bo povečal učinkovitost in transparentnost javnega naročanja ter omejil korupcijska tveganja, zatrjujejo v obrazložitvi zakona na Ministrstvu za javno upravo (MJU), kjer so novembra lani sprejeti zakon pripravili. Nov zakon naj bi spodbujal javno naročanje tudi za inovacije, v postopek vpeljal upoštevanje socialnih in družbenih vidikov naročila ter njegovih stroškov v celotni življenjski dobi.
 
Preberite več
12.02.2016 – SPS

Javni razpis P1 plus 2016
 
Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo mikro, majhnim in srednjim podjetjem letos razdelil za 109,5 milijona evrov kreditov, ki bodo imeli ugodno zavarovanje in bo zanje subvencionirana obrestna mera. Kot so na skladu zapisali v obrazložitvi, bodo krediti namenjeni rasti in razvoju v letu 2016.
 
Preberite več
Povečajte uspešnost podjetja.

Povežite se z uspešnimi.
Email
Email
Spletna stran
Spletna stran
Facebook
Facebook
DE FACTO TRADE d.o.o.
Partizanska cesta 30, 2000 Maribor.
TEL: 02/229-59-90, FAX: 02/229-59-91, GSM: 041/242-343
ID za DDV: SI33706042.  MAT. ŠT.: 5880823


Odjava od prejemanja mesečnih novic in opomnikov.