Copy
 
Računovodske novice - marec 2017Specialist za računovodenje.
LETNA POROČILA IN DAVČNI OBRAČUN – ROK ZA ODDAJO SE PRIBLIŽUJE
 
Spoštovani!
 
Skrajni čas je, da zaključimo s preteklim poslovnim letom ter oddamo letna poročila in davčni obračun. Letošnje leto je že na četrtini in potrebno se je posvetiti novim izzivom in priložnostim.

Zavedamo se, da poslovodenje zahteva vsestransko in široko zanje, ne samo na področju osnovne dejavnosti podjetja, temveč na celotnem področju poslovanja. Zato je dobro organizirano ali izbrano računovodstvo, notranje ali zunanje, najučinkovitejša in najcenejša, predvsem pa zanesljiva in celovita strokovna podporna ter svetovalna služba podjetnikom, da se ti lahko posvetijo sprejemanju pravočasnih in pravilnih poslovnih odločitev za doseganje optimalnih poslovnih učinkov.

Vsem tistim podjetnikom, ki razmišljajo o zunanjem izvajalcu računovodskih storitev priporočamo, da so čimbolj realni pri ocenjevanju izvajalca. Odličen pokazatelj poslovanja zunanjega izvajalca so bilančni podatki, saj zagotovo ne želite, da za vaše podjetje skrbi nekdo, ki ni dosleden in načelen pri svojem poslovanju.

Pogosto je pri končni odločitvi odločujoča cena storitev, vendar pa se je potrebno zavedati, da je od cene odvisna predvsem strokovnost in kakovost izvedenih računovodskih in ostalih storitev. Vsi vemo, da papir prenese vse, predvsem tržni marketinški materiali. 
 
Nestrokovna podpora vašemu poslovanju lahko izniči vse dosežke, ki ste jih prigarali z opravljanjem osnovne dejavnosti. Strošek zunanje – outsourcing podjetniške podpore je v primerjavi s posledicami slabih poslovnih odločitev zanemarljiv. Prepričani smo, da vam lahko ponudimo način sodelovanja, ki bo zadovoljil vaše potrebe in zahteve ter vam pomagal pri doseganju zastavljenih poslovnih ciljev.
 
Vabljeni ste, da nas obiščete. Skupaj bomo pregledali vaše poslovanje, vam svetovali glede nadaljnjih odločitev pri vašem operativnem delovanju in poslovanju.

Želimo vam nadvse dober zaključek preteklega leta.
 
Sodelavci De Facto.
Če probleme spregledate, se ti ne rešijo sami – zato z njimi ne odlašajte.

Vse do konca meseca marca vam nudimo brezplačen pregled

bruto bilance podjetja in analizo vašega poslovanja.
27.02.2017 – Evropska komisija
 
Objavljen kazalnik regionalne konkurenčnosti 2016
 
Evropska komisija je objavila tretjo izdajo kazalnika regionalne konkurenčnosti, ki vsebuje uporabne nasvete za izboljšanje gospodarske uspešnosti v 263 evropskih regijah.
 
Preberite več
27.02.2017 – Uradni list RS

Zakon o čezmejnemu izvajanju storitev (ZčmIS)
 
V Uradnem listu RS, št. 10/2017 je bil objavljen Zakon o čezmejnem izvajanju storitev. Zakon ureja čezmejno izvajanje storitev delodajalcev z napotitvijo delavcev na delo in čezmejno izvajanje storitev samozaposlenih oseb, in sicer iz Slovenije v druge države članice EU ter iz drugih držav EU v Slovenijo, na podlagi ohranjene vključenosti v obvezna socialna zavarovanja v matični državi.

Na podlagi Zakona o čezmejnem izvajanju storitev je ostal pristojen organ za izdajo A1 obrazca Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), je pa postopek izdaje nekoliko drugačen od postopka, ki ga poznamo do sedaj. Spremenili se bodo tudi pogoji za izdajo obrazca, ki jih bo moral izpolnjevati delodajalec. Zakon o čezmejnem izvajanju storitev uvaja obvezno oddajo vloge preko portala eVem (elektronsko). Na enak način se bodo vročale tudi zavrnilne odločbe, če vlagatelj ne bo izpolnjeval pogojev za izdajo A1 obrazca in potrjen A1 obrazec. Zakon o čezmejnem izvajanju storitev predpisuje rok 5 delovnih dni za izdajo A1 obrazca.
 
Preberite več
28.02.2017 – FURS

Najnižja osnova za obračun prispevkov za socialno varnost za osebe v delovnem razmerju
 
Od leta 2015 dalje so najnižje osnove za plačilo prispevkov za socialno varnost za zavarovance iz delovnega razmerja vezane na znesek zadnje znane povprečne letne plače v Republiki Sloveniji, preračunane na mesec. Za izplačila od 1.1. do vključno 28.2.2017 se za izračun minimalne osnove za zavarovance iz delovnega razmerja uporablja znesek povprečne plače predpreteklega leta, za izplačila od 1.3.2017 dalje pa znesek povprečne plače preteklega leta.
 
Preberite več
03.03.2017 – FURS

Obvestilo za uporabnike brskalnika Firefox na Linux in Mac
 
Uporabnike brskalnika Firefox na sistemih Linux in Mac FURS obvešča, da v prihajajoči različici Firefoxa 52 komponenta za elektronski podpis privzeto ne bo več delovala. To pomeni, da v novi različici Firefoxa 52 ne boste mogli podpisati in posledično oddati dokumentov preko sistema eDavki.
 
Preberite več
03.03.2017 – SID banka

Podaljšanje kreditov – od 30.000 € do 10.000.000 € financiranja s pomočjo Posojilnega sklada SID za mala in srednje velika podjetja (MSP)
 
Posojilni sklad SID je podaljšal možnost kreditiranja razvojno-spodbujevalnih programov, ki omogočajo financiranje različnih aktivnosti MSP. Za uspešno oddajo vloge, mora gospodarsko družba izpolniti več različnih pogojev, ki jih lahko preverite na spodnji povezavi. Rok za prijavo se izteče 31.7.2017 (MSP1) oziroma 31.7.2018 (MSP2). Ob tem bi vas želeli opozoriti tudi na dejstvo, da Programi SID banke ne omogočajo pridobitve nepovratnih sredstev, razen izjemoma, ko je to izrecno navedeno. Ker so se na trgu pojavili primeri prevar pri posredovanju sredstev SID banke, vam svetujemo, da ste previdni in pozorni na vse podrobnosti.
 
Preberite več
07.03.2017 – AJPES

Na voljo aplikacija za predložitev premoženjskih bilanc
 
Ajpes obvešča, da je na voljo aplikacija za predložitev premoženjskih bilanc za leto 2016. Uporabniki državnega proračuna jih morajo oddati do 30. aprila, uporabniki občinskih proračunov pa do 31. marca.
 
Preberite več
09.03.2017 – ECB

Nespremenjene obrestne mere ECB
 
Svet ECB je na zadnji seji sklenil, da pusti obrestno mero za operacije glavnega refinanciranja ter obrestni meri za odprto ponudbo mejnega posojila in odprto ponudbo mejnega depozita nespremenjene na ravni 0,00%, 0,25% oziroma –0,40%. Svet še naprej pričakuje, da bodo ključne obrestne mere ECB na sedanji ali nižji ravni ostale daljše obdobje in precej dlje, kot bodo trajali neto nakupi vrednostnih papirjev.
 
Preberite več
10.03.2017 – Javna agencija SPIRIT

Javni razpis za sofinanciranje stroškov pridobitve certifikatov po mednarodnih standardih v letu 2017
 
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov pridobivanja certifikatov za sisteme vodenja in skladnost proizvodov, ki so pridobljeni na podlagi mednarodnih standardov (ISO, IEC in ITU) in/ali evropskih standardov (CEN, CENELEC in ETSI) v letu 2017.

Pridobivanje certifikatov za sisteme vodenja in skladnosti proizvodov po mednarodnih standardih je certifikacijski postopek, ki se izvaja s pomočjo akreditiranih certifikacijskih organov. Certifikacijski organ mora biti akreditiran s strani nacionalnega akreditacijskega organa, ki je podpisnik multilateralnega sporazuma pri evropski akreditaciji: http://www.european-accreditation.org/the-mla. Rok za prijavo se izteče 17.5.2017.
 
Preberite več
10.03.2017 – FURS

Nova različica programa Silvester Fineus (8.0.0.8)
 
FURS obvešča, da je bila dne 9.3.2017 na eDavkih objavljena nova različica programa Silvester Fineus (8.0.0.8), ki se uporablja za obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti. 
 
Preberite več
24.03.2017 – Slovenski podjetniški sklad

Dan odprtih vrat Slovenskega podjetniškega sklada
 
Slovenski podjetniški sklad bo 24.3.2017 v poslovni coni Tezno v Mariboru organiziral Dan odprtih vrat Slovenskega podjetniškega sklada. Na dogodku bodo lahko podjetniki, podjetnice, obrtniki in vsi zainteresirani izvedeli kakšne finančne spodbude bo SPS v letu 2017 ponudil mikro, malim in srednje velikim podjetjem.
 
Preberite več
Povečajte uspešnost podjetja.

Povežite se z uspešnimi.
Email
Email
Spletna stran
Spletna stran
Facebook
Facebook
DE FACTO TRADE d.o.o.
Partizanska cesta 30, 2000 Maribor.
TEL: 02/229-59-90, FAX: 02/229-59-91, GSM: 041/242-343
ID za DDV: SI33706042.  MAT. ŠT.: 5880823


Odjava od prejemanja mesečnih novic in opomnikov.   


This email was sent to bostjan.hvauc@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Facto Trade d.o.o. · Partizanska cesta 30 · Maribor 2000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp