Copy
 
Računovodske novice - april 2016Specialist za računovodenje.
VIŠJI PAVŠALNI PRISPEVKI ZA POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE

Spoštovane podjetnice in podjetniki.
 
Po zaključku starega poslovnega leta, nam novo že prinaša številne spremembe in novosti. Med njimi je potrebno izpostaviti višje pavšalne prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, spremembe REK-obrazca in še bi lahko naštevali. Več o novosti si lahko preberete v spodnjih novičkah.
 
A kljub vsemu temu stremimo naprej.

Samo nekaj delovnih dni nas še loči od prvomajskih prazničnih dni, ko si bomo ponovno malo oddahnili od »stresa« ob oddaji končnih letnih poročil in zbiranja prihrankov za plačilo davščin. Prepustili se bomo vedno daljšim dnevom, sončnemu vremenu in mogoče tudi kakšnemu krajšemu oddihu, ki nam bodo polnili baterije vse do rednih letnih dopustov.

Prejmite lepe pozdrave do naslednjih novičk.

Sodelavci De Facto.
Uspešnost poslovanja je odvisna od dobre informiranosti,
ki vpliva na delovanje podjetja.
24.03.2016 – FURS
 
Plačevanje pavšalnih prispevkov za leto 2016
 
Z aprilom bodo pričeli veljali višji pavšalni prispevki za podjetnike s popoldanskim s.p.. Višji bo namreč del pavšalnih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Pri tem velja opozorilo, da zavezanci, ki prispevke za posebne primere zavarovana plačujejo v pavšalnem znesku mesečno do 15. v mesecu za pretekli mesec, te po novih zneskih prvič plačajo za april 2016, in sicer do 16. maja 2016.
 
Preberite več
30.03.2016 – SPS

Drugi razpis za mikro kredite, namenjen socialnim podjetjem
 
Podjetniški sklad je v Uradnem listu RS št. 19/2016 objavil drugi razpis za mikro kredite v skupni višini 4 milijone evrov. Posojila so namenjena socialnim podjetjem z manj kot 250 zaposlenimi in z letnim prometom, ki ne presega 50 milijonov evrov in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 43 milijonov evrov. Več o razpisu si lahko preberete na spodnji povezavi.
 
Preberite več
06.04.2016 – FURS

Pomoč družinskih članov pri popoldanskem s.p.
 
Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ne razlikuje med različnimi oblikami zavarovanja samostojnih podjetnikov, kar pomeni, da se kratkotrajno delo družinskega člana lahko opravlja tudi pri popoldanskem s.p.. Med dela, ki ne štejejo za delo na črno in jih posameznik opravlja brezplačno, so kratkotrajna, nujna dela ter različne oblike dobrodelnih del (karitativno delo, delo za invalidske organizacije, prostovoljstvo …). V prilogi Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.
 
Preberite več
11.04.2016 – FURS

REK obrazec: Spremembe
 
FURS je objavil novo izdajo dokumenta REK obrazec, in sicer se novosti navezujejo na podatke za oblikovanje prijave podatkov o osnovah in sprememb teh podatkov za obdobja od 1. januarja 2016 dalje. Več o novostih lahko preberete na spodnji povezavi.
 
Preberite več
12.04.2016 – MGRT

Aktualni in prihajajoči razpisi Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo
 
Mariborska razvojna agencija je 11.3.2016 v Uradnem listu RS št. 19/2016 objavila oba omenjena javna razpisa. Predmet javnih razpisov je sofinanciranje manjših začetnih naložb v mikro, malih in srednje velikih podjetjih iz upravičenega območja, ki bodo pridobila garancije za bančne kredite, ki jih bosta podelili Mariborska razvojna agencija p.o. in RRA Koroška d.o.o. v sodelovanju s Slovenskim regionalno razvojnim skladom in izbranimi bankami. 
 
Preberite več
Povečajte uspešnost podjetja.

Povežite se z uspešnimi.
Email
Email
Spletna stran
Spletna stran
Facebook
Facebook
DE FACTO TRADE d.o.o.
Partizanska cesta 30, 2000 Maribor.
TEL: 02/229-59-90, FAX: 02/229-59-91, GSM: 041/242-343
ID za DDV: SI33706042.  MAT. ŠT.: 5880823


Odjava od prejemanja mesečnih novic in opomnikov.