Copy
FAVBaix Newsletter
NÚM 54 - JULIOL DE 2014
 


T'han tallat la llum, el gas o l'aigua? Vine a assessorar-te el 15 de juliol!

 Davant la manca d’informació  sobre els protocols a seguir  en cas de talls de subministraments de la llar – llum, gas i aigua-, les persones afectades  poden acudir al segon  d’assessorament col·lectiu que es farà el dia 15 de juliol.

En la primera sessió, realitzada l'1 de juliol, hi va assistir el president de la FAVBaix, Julián Carrasco, qui amb altres veïns i veïnes afectades van posar en comú la seva experiència en la lluita contra la pobresa energètica  com actuar, on acudir i quins passos seguir davant l'amenaça dels talls de subministrament.

Si et trobes en aquesta situació, no ho dubtis, t'esperem el proper dimarts 15 de juliol a les 16.30h a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB): carrer Obradors 6-8 Baixos de Barcelona. Tens drets, que els oligopolis energètics no te'ls tallin!
Més informació: 93 268 89 80


El debat sobre la Reforma de l'Administració local conclou en un rebuig a la nova llei que minva la sobirania dels ajuntaments

 Amb la conclusió que la recentment aprovada Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local és un intent polític de buidar de continguts la gestió dels ajuntaments, es va celebrar el passat 27 de juny una xerrada-debat organitzat per la  Federació d’AV de Cornellà .
En l’acte, en el qual hi van assistir una cinquantena de persones, es va desplegar al Centre Cultural Joan García Nieto, i van intervenir-hi el vice-president de la CONFAVC, Fernando Pindado i la tinent alcladessa Emilia Briones. També va comptar amb la moderació del coordinador de la revista La Veu del Barri, Manel Clavijo.
“El debat va anar encaminat a rebutjar la reforma i a seguir lluitant pels serveis públics de la ciutat com sempre ha fet el moviment veïnal de Cornellà”, va destacar la president de la FAVCO, Pura Velarde.
Aquesta reforma impulsada pel Govern central pretén l’estalvi de 8.000 milions. Ara bé, segons fons sindicals, la Reforma suposarà la destrucció de 40 mil llocs de treball relacionats amb serveis relacionats amb els centres cívics i residencials; de neteja i brossa urbana, etc.

Una cinquantena de persones participen a la sortida d’Aula Actual a França recordant la memòria dels exiliats de la Guerra Civil

 Amb l’objectiu de conèixer i reconèixer la duresa de l’exili de la Guerra Civil,  una suma de 46 persones van participar a una sortida memorial organitzada pel programa de la FAVBaix, Aula Actual, el passat 22 de juny.

L’excursió, en la qual hi van assistir els participants del Taller de Memòria de l’AV de Les Planes, veïns de Sant Joan i dones de l’Associació Violeta , va comptar amb l’expertesa de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà,  i va partir de Sant Joan Despí, arribant fins a Colliure i la tomba del poeta exiliat Antonio Machado.

Posteriorment els i les assistents es van dirigir a la Maternitat d’Elna, on la jove mestra suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar de la mort a 597 nadons i les seves mares  que estaven confinats al camps de concentració francesos d’Argelès sur le Mer i Saint Cyprien.

“Després ens varen dirigir a les platges on vàrem fer un minut de silenci : una excursió molt emotiva on els sentiments estaven a flor de pell”, destaca Pepi Hidalgo i recorda com Montellà els va fer reviure la desesperació de les 500.000 persones exiliades confinades, per ordre del Govern francès, a les platges del Rosselló amb unes condicions infrahumanes de misèria, por i mort.

L’assemblea de Sinera dóna llum verda al nou servei “Senior” pel veïnat de més de 60 anys

L'AV de Sant Ildefons organitza una xerrada per comprendre la factura elèctrica

Les AV es mobilitzen davant del Parlament per la Sanitat 100% Pública

AGENDA     AULACTUA     CONFAVC      BUSCA LA TEVA FAV
Copyright © 2018 FAVBaix, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp