Copy
Nyhedsbrev - Elite
Juni 2015

 

Nyhedsbrev - Elite

Årets højdepunkter: WOC (VM) i Skotland og JWOC (Junior-VM) i Norge står for døren.

Af Morten Lassen

Om ca en måned (31.juli) begynder VM i Skotland, hvor det skal blive spændende at se, om Danmark kan gentage sidste års super VM, hvor det blev til 6 medaljer: 1 af guld, 3 af sølv og 2 af bronze. I skrivende øjeblik er det danske landshold på vej til 3 ugers træningslejr i Skotland, og alle VM-medaljevinderne er med – og i fin form!

Men allerede om ca 1 uge (5.juli) starter Junior-VM i Norge, hvor de danske juniorer skal se om de kan fastholde de sidste mange års VM-medaljer, og dermed understrege det stærke danske talentarbejde.

De stærke danske damer

Ved World Cup-runden i Norge og Sverige i begyndelsen af juni, viste især Ida Bobach forrygende form ved at vinde langdistancen ret klart over bl.a. Tove Alexandersson – og i maj måned blev Emma Klingenberg en sikker samlet vinder af Swedish League, foran alle de store svenske navne og efter at have vundet 3 af de individuelle konkurrencer, både i sprint, på mellem og lang. Begges præstationer har i den grad skabt international respekt og viser, at der med rette stilles store forventninger til de danske damer.

Maja Alm, der sidste år vandt 3 medaljer til VM, har været lettere plaget af skader i foråret, men er heldigvis kommet over dem, og til World Cup viste hun, at topformen er ved at være der med en 4.plads på sprinten, hvor Emma blev nr 2. Denne sprint blev dog desværre annulleret, da flere af de tidligt startende løbere havde problemer med sportident-registreringen, men de bedste løbere kan umiddelbart sammenlignes, hvorfor det blev bekræftet, at Danmark har 2 verdensstjerner i sprint hos damerne.
Landsholdet er i øjeblikket på en tre uger lang fortræningstur i Skotland. Landstræner Lars Lindstrøm og Ida Bobach fortæller i videoen her om deres forventninger til turen.
 

Damestafet og mix-sprintstafet

Danmark vandt 2 sølvmedaljer i stafet i 2014, dels hos damerne, hvor Emma, Ida og Maja hele tiden var med helt fremme i kampen om guldet – og dels i mix-sprintstafetten, hvor Emma og Maja sammen med Søren Bobach og Tue Lassen også var med til det allersidste i guldkampen. Mix-sprintstafetholdet vandt også den samlede (uofficielle) World Cup i 2014, og ved World Cup i Norge i juni, blev de også en flot nr 2 efter Sverige. Da alle disse løbere er klar til VM, er der også store medaljeforhåbninger i de 2 stafetter til VM.
 

De danske herrer

Ved VM i 2014 viste de danske herrer for første gang i mange år, at de også har et højt internationalt niveau ved dels at vinde 2 individuelle medaljer i sprint og dels være stærkt medvirkende til successen for mix-sprintstafetholdet. Søren Bobach vandt guld i Venedig og havde i det hele taget en fantastisk sæson i 2014, og nationalt set har han også været rigtigt stærk i 2015. Tue Lassen vandt bronze i Venedig og havde lavet et fantastisk forarbejde, som var stærkt medvirkende til de 3 individuelle medaljer – og det er nok også især disse 2, der er størst forventninger til i Skotland. Internationalt har de nu ikke gjort så meget væsen af sig i 2015, men årets store mål har også været Skotland.
Læs om elitens 2015-program her:, hvor Helge Lang blandt andet har fundet terræneksempler mm. fra både WOC og JWOC.
 

Junior-VM

De danske juniorer har hvert år taget mindst 1 VM-medalje i de seneste 10 år – og Miri Thrane Ødum har taget 2 individuelle medaljer i 2013 og 2014, og der er ingen tvivl om, at de største medaljeforventninger er knyttet til hende, når JWOC tager fart i Norge.

Her finder du JWOC-hjemmesiden.
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2015 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by Mailchimp