Copy
Nyhedsbrev - Internationalt Arbejde
Maj 2016

 

Nyhedsbrev - Internationalt arbejde

Nyhedsbrevet sætter fokus på de mange internationale stævner, som Dansk Orienterings-Forbund sammen med en stribe klubber og interessenter har budt ind på at skulle arrangere i de kommende år. Samtidig fortæller det om arbejdet i kommissionerne under det Internationale Orienteringsforbund (IOF).

Af Walther Rahbek, formand i Dansk Orienterings-Forbund
Områdets ansvarlige
Det internationale område ledes af DOF’s formand, Walther Rahbek og af DOF’s direktør, Michael Sørensen. Hovedbestyrelsen vurderer, at der p.t. ikke er brug for flere medlemmer af området.

Områdets ansvar og opgaver
Vi har nogle pejlemærker i området som vi målbevidst arbejder på:
  • Vi ønsker at sætte et aftryk på de beslutninger, der træffes i IOF-regi
  • DOF har et Council-medlem i 2018
  • 2015 medlem af Foot-O Commission
  • Uddannet yderligere 2 Event Advisors under IOF
  • Tildeling af internationale mesterskaber
Hvordan går det så?
Hvad angår DOF’s påvirkning af IOF, så sker denne jo dels gennem vores deltagelse i underliggende kommissioner (Vibeke Vogelius i TRAILO, Flemming Hjorth i MAP, Finn Arildsen i IT og Helge Lang Pedersen i FOOT-O). Her foregår der regelmæssig påvirkning af IOF’s udvikling, og jeg er som altid stolt over at høre de anerkendende ord, der kommer om de 4 kommissionsmedlemmers arbejde.
 
DOF arbejder meget med at påvirke den fælles holdning, som de 4 nordiske lande møder op med. Det sker gennem NORD-samarbejdet, hvor jeg synes vi lykkes rigtigt godt. Michael og jeg deltager 2 gange årligt i weekendmøde med de nordiske landes forbundsledelser.
 
Jeg har for min del stadig et mål om at repræsentere DOF i IOF’s council i 2018 – men det er alt for tidligt at sige, om vi er på rette vej med det mål. Til gengæld indtrådte Helge Lang jo allerede i 2014 i FOOT-O kommission – så det mål er på plads. Helge var for øvrigt primus motor for en IOF Event Adviser Clinic i Hillerød, hvor han på IOF’s vegne havde sammenkaldt erfarne stævneledere fra flere lande. Danmark var jo begunstiget og kunne sende 12 deltagere. Jeg håber, at det er et godt skridt på vejen mod at vi får flere og nye stævneledere uddannet indenfor internationale stævner og WRE.
 
For ganske få uger sider måtte jeg desværre melde mig ud af den IOF-kommission, jeg var udpeget til (og også oprindeligt skulle være formand for). Kommissionen er stiftet i 2015 af IOFs council med det formål at hjælpe og styrke de svagere forbund, og at udvikle flere tiltag for at styrke ungdomsarbejdet. Opgaven viste sig at være langt mere arbejdskrævende end oprindeligt vurderet - ligesom IOF’s lidt stive og bureaukratiske ledelses struktur ville blive en udfordring for mig.
 
IOF skifter for øvrigt ”President” ved kongressen i august 2016, idet den nuværende skotske præsident Brian Porteous har meddelt, at han stopper efter 4 år på posten.
Internationale mesterskaber til Danmark!
 
Veteran-VM 2018:
Vi har allerede opfyldt første mål med Masters til Danmark. De nordsjællandske klubber er i fuld gang med planlægningen.
Junior-VM 2019:
OK Pan og Silkeborg OK har sammen med DOF søgt om junior-VM. Der er ikke andre ansøgere, og vi forventer at IOF på kongressen i august 2016 kan tildele dette stævne til DOF.
MTBO-VM 2019:
DOF har ansøgt om en større pakke af MTBO-events med centrum i Viborg. Pakken indeholder VM, junior-VM, Masters samt en del publikumsløb. Vi er oppe imod Ungarn, som også ansøger, og i skrivende stund er det ret usikkert om vi lykkes med at få hele pakken. Til gengæld har vi nu en ”plan B” parat som indebærer, at jeg tror på, at vi kommer til at lave et større internationalt stævne omkring Viborg i 2019.
VM 2020:
Sammen med KOK, Snab, FROS og Gorm har DOF søgt om VM URBAN i 2020 til afholdelse i Trekantområdet. Dette er første gang at det nye koncept med By-VM skal afvikles. Det sker med stor økonomisk støtte fra Sport Event Danmark og kommunerne i Trekantområdet. I slutningen af maj kommer en større delegation fra IOF på besøg, for at vurdere om de føler, at vi kan løfte opgaven. Afgørelsen falder på IOF’s kongres i august 2016
World Orienteering Day
Onsdag d. 11 maj forsøger IOF at sætte rekord og få så mange mennesker som muligt ud at løbe orienteringsløb på samme dag. 63 lande og mere end 1300 aktiviteter er tilmeldt den globale orienteringsdag, der har et særligt fokus på skoler over hele verden. På hjemmesiden
http://worldorienteeringday.com/ kan du se, hvor i verden dette finder sted. Heriblandt også de 5 steder i Danmark.
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2016 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to ah@do-f.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Orienterings-Forbund · Idrættens Hus · Brøndby Stadion 20 · Brøndby DK-2605 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp