Copy
Nyhedsbrev - Kommunikation
December 2016

 

Nyhedsbrev - Kommunikation

2017 bliver et begivenhedsrigt år for kommunikationsområdet - med ny hjemmeside, nyt kommunikationskursus og strategiarbejde. Nyhedsbrevet her kigger blandt andet frem på det kommende år, men dvæler også ved nogle af aktiviteterne i 2016.

Af Kommunikationsområdet
DOF får ny hjemmeside
Arbejdet med DOF’s nye hjemmeside er nu så langt, at vi nærmer os lanceringsdatoen, som bliver d. 2. januar 2017. Den nye side skal højne det visuelle udtryk, øge muligheden for at implementere sociale medier, billeder og video og på sigt samle administrationen af alle undersider under én hat.

Ved lanceringen vil DOF’s medlemmer naturligvis kunne finde nyheder og langt størstedelen af relevant information på den nye side. Samtidig ved vi, at det kommer til at tage omkring et halvt år at få samlet op på alle tidligere undersider og kataloger og tage endelig stilling til, hvad der er værd at bevare, og hvor det bliver præsenteret bedst muligt.

Derfor vil der også et stykke ind i 2017 være informationer, der skal hentes i det nuværende hjemmesideunivers, som stadig vil være tilgængeligt i det nye år.

Sidder du inde med konstruktive kommentarer og idéer, når den nye hjemmeside går i luften, er du meget velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Erling Thisted.
Jakob Tolborg gjorde Østkredsens klubber klogere på Facebook i 2016.
14. januar 2017 gør han det samme på DOF Akademiet.
Kommunikationskursus på DOF Akademiet
Kommunikationsområdet har i 2016 haft fokus på at skabe et kursus i kommunikation, der får debut ved DOF Akademiet d. 14. januar 2017. Kurset indeholder elementer af både intern og ekstern kommunikation, så der er helt sikkert noget at tage med hjem - uanset hvilke udfordringer I gerne vil arbejde med i jeres klub.

Kurset tager fat i følgende emner:
  • Intern kommunikation i klubben
  • Den gode pressemeddelelse
  • Klubhjemmesider
  • Bliv bedre til grafik – lav flotte flyers til reklame for løb og træninger
  • Facebook i klubben
  • Muligheder med andre sociale medier – Instagram, Twitter, Snapchat
Undervisere på kurset er kompetente navne som: Tenna Nørgaard, Tisvilde Hegn OK, Jakob Lind Tolborg, OK 73, Julius Molsen, Søllerød OK og Erling Thisted, DOF/Søllerød OK

Indbydelsen til alle DOF Akademiets kurser er her - og tilmelding sker via O-service.
Strategiarbejde i 2017
2017 kommer også til at stå i strategiens tegn for kommunikationsområdet. Først og fremmest bliver det naturligvis en opgave at understøtte DOF’s arbejde med at formulere de nye strategispor, der er udgangspunkt for DIF’s nye støttestruktur.

Den kan du læse mere om i Organisations-nyhedsbrevet fra november.

Hvordan Kommunikation bedst bruger sine kræfter i den forbindelse, skal årets første måneder og strategi-workshops gøre os klogere på.

Og når det ligger fast, har kommunikationsområdet som målsætning at formulere en kommunikationsstrategi. Den skal naturligvis læne sig op ad forbundets overordnede arbejde og samtidig være så handlingsorienteret og praktisk anvendelig som mulig.
Politik for sociale medier
I løbet af efteråret har kommunikationsområdet udarbejdet en politik for sociale medier, som hovedbestyrelsen godkendte i november.

DOF er i stigende grad til stede på Facebook og Instagram med mange forskellige bidragydere. Og derfor synes området, at der var behov for at formulere et fælles udgangspunkt for forbundets ageren.

Politikken beskriver blandt andet formålet med at være til stede på medierne, og relevante overvejelser ift. at gå i dialog med brugere.

Her finder du nyheden og link til DOF’s Politik for sociale medier.
Kameraerne rettet mod Cecilie Klysner efter VM-langdistancen i august.
Orientering på tv
Som de fleste nok kan huske, transmitterede DR fra de danske triumfer i VM-ugen i august. De første dage via livestream på dr.dk, mens de tre sidste konkurrencer blev sendt live på DR1. I alt så 366.000 mindst fem minutters orienteringsløb på DR1, hvilket selvsagt er en massiv eksponering i forhold til hvad vi som sportsgren oplever til hverdag.

Den såkaldte "share", der angiver hvor stor en andel af tv-seere på et givet tidspunkt, der ser en bestemt kanal, lå dog et pænt stykke under, hvad DR er vant til. Det er ikke nødvendigvis den eneste parameter, når en tv-kanal skal evaluere - men det tæller naturligvis med.

Nogle uger efter VM mødtes DOF-direktør Michael Sørensen og IOF's Generalsekretær Tom Hollowell med DR Sportens ledelse, der gav feedback på dens oplevelse af produktionen. Og meldingen var, at trods løbende kameraer i skoven og hurtige GPS-sekvenser, kan produktionen godt blive endnu mere pædagogisk for ikke-orienteringsvante seere. Det blev naturligvis noteret og bliver taget med i overvejelserne omkring fremtidige produktioner fra større mesterskaber.
Foto: Jeppe Ruud, Camilla Bergmann, Find vej i Fredensborg
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2016 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Orienterings-Forbund · Idrættens Hus · Brøndby Stadion 20 · Brøndby DK-2605 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp