Copy
Nyhedsbrev - Kommunikation
Oktober 2015

 

Nyhedsbrev - Kommunikation

Forbundets Plan2020 foreskriver en kraftig opprioritering af kommunikationsområdet, der blandt andet skal være mere ambitiøst, mere målgruppeorienteret og have større fokus på visuel kommunikation som foto og video. Ansættelsen af Erling Thisted som udviklingskonsulent med kommunikationsfokus pr. 1. maj har givet muligheden for at bruge flere kræfter på forbundets kommunikationsarbejde. Derfor gennemgår dette nyhedsbrev nogle af de initiativer, der er sat i værk for at styrke kommunikationen i DOF.

Se evt. Plan2020 her:
VM-kommunikation
VM i Skotland blev en historisk succes for landsholdet med fire guldmedaljer, og VM-ugen var naturligvis også opprioriteret rent kommunikationsmæssigt. Og ved hjælp af arbejde i både Skotland og hjemmefra lykkedes i høj grad at få omtalt de flotte præstationer i sportsmedier landet over og få dem til at tage imod både billeder, video og lyd fra Skotland. Efter hjemkomsten efterspurgte medierne også de danske verdensmestre og senest har Tv2Sport købt og vist livesendinger fra de afsluttende World Cup-afdelinger i Schweiz.

Der er naturligvis grund til at glæde sig over, at de danske medier har fået øjnene op for elitens resultater - ikke fordi det med et slag trækker tusindvis af motionister til sporten, men fordi det på den lange bane er med til at øge kendskabet i den brede befolkning. Men vi ved også, at der kan komme mere magre år, og deraf mindre interesse  - og derfor koncentrerer kommunikationsarbejdet sig også på andre områder.
Eksempel fra DOFs Instagram-profil @danskorientering - her World Cup i Schweiz
Instagram og Facebook
I Plan2020 står der også, at: "Vi skal være offensive på sociale medier og distribuere foto og video effektivt". I skrivende stund har DOFs Facebook-side knap 1600 venner, der bliver præsenteret for alt fra tilbud om trænerkurser, beretninger fra de succesfulde Naturløb til videoer fra landsholdets præstationer i Skotland. DOF forsøger på den måde til stede på det suverænt største sociale medie - og dække så mange af forbundets aktiviteter her.

For at styrke den visuelle kommunikation kan man også finde DOF på Instagram med profilnavnet danskorientering. Her har eksempelvis juniorlandsholdet "overtaget" profilen og lagt billeder op fra JEC i Tyskland tidligere i oktober. På den måde påtager løberne sig en opgave og fortæller om turen via et let tilgængelig og umiddelbar miniblog, som alle kan få glæde af. Har du en idé til en begivenhed, som DOFs Instagram-profil bør dække? Så skriv til udviklingskonsulent Erling Thisted på et@do-f.dk og aftal nærmere.
Billederne fra Instagram med hashtagget #danskorientering kan også bruges i eksempelvis forbundsbladet - her fra side 26 i den seneste udgave.
E-forbundsblad
For at tilgodese flest mulige medlemmers behov og komme fremtiden i hu tilbyder DOF nu også, at man kan få forbundsbladet Orientering direkte i mail-indbakken. Samtidig med at bladet lander i postkasser landet over, ryger der også et link til en bladre-venlig version afsted.

Du tilmelder dig samme sted som dette nyhedsbrev. I O-service vælger du "Løber", klikker på "Løber" igen og vælger "Ret løber". Under fanebladet nyhedsbrevet sætter du flueben under "Forbundsbladet Orientering" - og fremover modtager du bladet i elektronisk form. I skrivende stund har 88 medlemmer tilmeldt sig det elektroniske magasin.
Søren Bobach og bjørnen i Canada
Af og til opstår der muligheder, som selv den mest gennemtænkte kommunikationsstrategi ikke kan foregribe. Og det skete, da verdensmesteren Søren Bobach mødte en bjørn på en træningstur i Canada og filmede det hele, fordi han løb rundt med et actionkamera på hovedet. Videoen blev det mest populære opslag nogensinde på DOFs Facebook-side. Søren blev interviewet i Go' Morgen Danmark, Liga på P3, Tv2Østjylland og Ekstra Bladet om mødet med bjørnen - og videoen røg også videre til både svensk og finsk fjernsyn. Den slags muligheder skal vi også i DOF være klar til at gribe - og blive endnu bedre til at udnytte for at maksimere omtalen af vores sport.
Her kan du se Søren Bobachs bjørnevideo fra Canada.
 
Ny hjemmeside
Et af målene på vejen mod en styrket kommunikation i DOF er en ny hjemmeside til forbundet, der også er omtalt i Plan2020. Målet er, at den nye side skal løfte det grafiske udtryk og give medlemmerne en mere brugervenlig oplevelse. I foråret blev der udarbejdet en detaljeret projektbeskrivelse, og med den i hånden bliver der her i efteråret programmeret og testet på den nye side. Vi glæder os til at præsentere den nye hjemmeside for medlemmerne i løbet af det nye år.


På vegne af kommunikationsområdet

Erling Thisted
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2015 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by Mailchimp