Copy
Gratis Inloopspreekuur, Snotneus, Schildklierproblemen
View this email in your browser
Beste klant en geïnteresseerde,

Ik ben Lourenz Nienhuis en ik ben overtuigd van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. In deze nieuwsbrief deel ik met u als klant nieuws over Cranio Sacraal Therapie en interessante weetjes. 
Wilt u deze maandelijkse nieuwsbrief niet ontvangen, dan kunt u zich onderaan de pagina afmelden.
Veel leesplezier!

Meer weten? Kijk ook op www.lourenznienhuis.nl

Nieuw: gratis inloopspreekuur voor baby's en kinderen 0-4 jaar

Op de eerste vrijdag van de maand is er een gratis inloopspreekuur speciaal voor baby's en kinderen van 0-4 jaar. Het spreekuur wordt gehouden van
09.00 - 10.00 in Centrum Dynamis aan de Floris Burgwal 194 in Capelle aan den IJssel. Hierbij zijn aanwezig met hun expertise: Hetty Buitelaar, Homeopatisch arts, Karen Ehrbecker, Haptotherapeute en ikzelf, Cranio Sacraal Therapeut.
Door de combinatie van invalshoeken van de verschillende disciplines kunnen we u een passend advies aanbieden over behandelmogelijkheden en het bevorderen van de gezondheid van uw kind.

Klachten die behandeld kunnen worden: onrustig gedrag, huilbaby’s, overstrekken, buikpijn/darmkrampjes, klachten sinds/na geboorte, voorkeurshouding, KISS/KIDD, obstipatie/diarree, angsten, slecht slapen, huidklachten en andere onbegrepen klachten.
SNOTNEUS of SINUSITIS?

Sinusitis of bijholte-ontsteking is een lastig, veel voorkomend verschijnsel in de hooikoortstijd als complicatie van de gewone virale neusverkoudheid.
De kenmerken zijn: drukverhoging in het voorhoofd, boven de neus en ogen of het kaakgebied. De verstopte neus, pijn in het gebied bij vooroverbuigen en vastzittend slijm in de neus geeft het gevoel dat het “vastzit” in het hoofd. Soms is het snot geel/groen van kleur. De drainage van de holtes is dan gestoord.
De gebruikelijke behandeling is het vochtig houden van de neus door neussprays of spoelen. Soms wordt antibiotica gegeven.
Wist u dat met Cranio Sacraal Therapie zeer goede resultaten behaald worden in het verbeteren van de beweeglijkheid van de aangezichtsbotstukken waardoor de drainage van de holtes gemakkelijker verloopt?
SCHILDKLIERPROBLEMEN

Naast medicatie om de schildklier te reguleren is er nog een aanknopingspunt. De oosterse geneeswijzen beschouwt schildklieraandoeningen als het resultaat van emotionele spanningen en frustratie als gevolg van onverwerkte 
problemen. Ook gaan zij er vanuit dat er een sterke wisselwerking is tussen de schildklier, de bijnieren en de geslachtsklieren.
Chronische stress kan schildklierproblemen veroorzaken.
Chronische stress stimuleert de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Cortisol vermindert de aanmaak van schildklierhormonen. Het blijkt in de praktijk dat ook een acute, kortdurende, maar hevige stress een vergelijkbaar effect op de schildklierfunctie heeft. U kunt hierbij denken aan een ernstig auto-ongeluk, een grote operatie met complicaties, verlies van een dierbare. Ook medicijnen kunnen invloed hebben op de werking van de schildklier. Voorbeelden zijn lithium, antidepressiva, zoals Prozac en corticosteroïden (Prednison).
Voor mijn gevoel is de schildklier een schild tussen hart en hoofd en heeft zodoende te maken met emotionele blokades. Een slecht functionerende schildklier zou een teken kunnen zijn van problemen op sociaal gebied. De manier waarop men met moeilijke situaties in het leven omgaat zou van belang kunnen zijn voor de werking van de schildklier. Emoties inslikken of opkroppen kunnen een oorzaak zijn van schildklierproblemen.
Door te kijken naar de emotionele blokades, stress, en de oorzaken daarvan, kan de hormoonhuishouding weer normaliseren en kunnen klachten verdwijnen.
Cranio sacraal Therapie en viscerale therapie kunnen hierbij ondersteunend zijn. De blokkades worden opgespoord en de emotionele en fysieke lading kan ontladen. In alle veiligheid en met respect wordt de fysieke en/of emotionele oorzaak gezocht en ruimte gegeven. Door zachte aanraking van de blokkade krijgt deze de kans om te “ontladen” wat gepaard kan gaan met gevoel van warmte, ontspanning, emotionele ontlading of het spontaan bewegen van het lichaam. Door het opheffen van de blokkades kan het lichaam zelf de draad weer oppakken.
 
Meer weten? Kijk ook op www.lourenznienhuis.nl
Share
Tweet
Forward
+1
Share