Copy
In deze nieuwsbrief: inloopspreekuur en frozen shoulder
View this email in your browser
Inloopspreekuur
Woensdag 3 februari is er weer een inloopspreekuur van 9.00 tot 10.00 uur in Centrum Dynamis, Floris Burgwal 194, Capelle aan den IJssel. Het spreekuur is voor iedereen toegankelijk.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Behandeling van frozen shoulder
 
Een ‘frozen shoulder’ zorgt voor hevige pijn in de schouder en arm en belemmert alledaagse bewegingen. Deze aandoening is goed te behandelen met Geïntergreerde Embryonale Therapie en Viscerale Therapie.
 
‘Frozen shoulder’, oftewel ‘bevroren schouder’, is de term voor bewegingsverlies in de schouder. Bij een frozen shoulder kun je een schouder en arm zeer slecht gebruiken. Vaak beginnen de klachten met lichte pijn en een stijve schouder. Vervolgens ontstaat er plotseling een hevige pijn in de schouder, waardoor je de arm niet of nauwelijks meer kunt bewegen.
 
Ontsteking
De schouder is een kogelgewricht. De bolvormige kop van de bovenarm (humerus) past in een ondiepe kom van het schouderblad (scapula). De kop en de kom zijn omgeven door een kapsel van stug bindweefsel, dat het gewricht bewegingsruimte geeft en tegelijkertijd op zijn plek houdt.

 
Bij een frozen shoulder is het kapsel ontstoken en stijf. De ontsteking veroorzaakt verklevingen in het kapsel, die het schoudergewricht beperken in het bewegen. Je krijgt moeite met je arm boven je hoofd tillen, voor je lichaam langs grijpen of je arm achter je rug bewegen. Het kammen van je haar of het aantrekken van een jas worden moeilijk of onmogelijk.

Twee tot vijf procent van de Nederlandse bevolking krijgt last van een frozen shoulder, waarvan het merendeel vrouw is in de leeftijd van veertig tot zeventig jaar.
Ontstaan
De exacte oorzaken van een frozen shoulder kunnen niet altijd achterhaald worden. Spijsverteringsorganen spelen vaak een rol bij het ontstaan van een frozen shoulder, mede onder invloed van de nervus vagus (een hoofdzenuw) die zorgt voor de communicatie tussen organen en hersenen.
Lees hierover meer in de nieuwsbrieven over de darmen en de lever.
 
Een frozen shoulder kan ontstaan:
  • Na een val of na ontwrichting van de schouder
  • Als reactie op een peesontsteking of slijmbeursontsteking aan de schouder
  • Na een langdurige bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk of operatie aan het schoudergewricht
  • Na een langdurige stressperiode of een burn-out
 
Behandeling
Een frozen shoulder is goed te behandelen met behulp van Geïntergreerde Embryonale Therapie en Viscerale Therapie. Deze behandelingen zijn gericht op het vrijmaken van de nervus vagus en de aangedane spijsverteringsorganen.
 
Voorgaande nieuwsbrieven
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Lourenz Nienhuis, Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie en Viscerale Therapie, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp