Copy

Aksjon og næringsliv

Gladnyheter fra det engasjerte Vålerenga.

 

To gladsaker!

Det går mot vinter, og bildene i dette nyhetsbrevet er definitivt fra varmere tider. Det betyr imidlertid ikke at sakene er mindre glade, gyldige eller kanskje også beskrivende, for den bydelen vi bor i. 

Sykkelaksjonen i Fridtjovsgate

 

Ikke sykle gjennom skolegården i skoletiden
 

Husker du oppslaget i Aftenposten om sykkelveien som går rett gjennom skolegården på Vålerenga skole?

I sommer tok Foreldreutvalget (FAU) grep.

SKOLEVEI

ble malt med store bokstaver på asfalten, og i en hel uke sto foreldre på vakt og guidet syklister videre bortover Etterstadgata i retning Strømsveien.

 

Parkeringsplassen foran de etterhvert blå betonggrisene har også vært en utfordring, ikke minst fordi parkerte biler her hindrer fremkommelighet, men også skaper en uoversiktelig situasjon for barn som skal krysse Etterstadgata.

Vellet fant ut at vi kunne bidra med beplantning, og til sammen ser det ut som om tiltakene virker. Tilbakemeldingen fra elever og lærere er i alle fall at det er færre syklister nå enn før. 

Takk til deg som ikke sykler gjennom parken i skoletiden

Mona Mi frisørsalong

 

Bli med og støtt opp om lokalt næringsliv på Vålerenga
 

Alle vet jo at Vålerenga er det beste sted i byen å bo, men visste du at det også er mye spennende næringsliv her?

I et tidligere nyhetsbrev intervjuet vi Rolf, innehaveren av daværende Kafe Eno. Denne gangen har vi satt oss i stolen hos en meget hyggelig frisør! 

For 17 år siden startet Mona Steffensen sin egen frisørsalong på Lambertseter. Da hun etterhvert måtte se seg om etter nye lokaler, hadde to av kundene kjøpt seg hus på Vålerenga. Mona fulgte etter og i 10 år har hun holdt åpent på hjørnet av Etterstadgata og Danmarksgate.   

Selv vokste Mona opp på Nordstrand, men foreldrene dro titt og ofte til Vålerenga. «Alle kjente jo Vålerenga», sier hun og stortrives som næringsdrivende her nå. 

Liten og stor får en klipp hos Mona som har kunder fra 0-100 år. De aller fleste fra nabolaget. Selv er hun ikke i tvil om hvorfor hun trives så godt: «Her er det hyggelige folk, koselige omgivelser og en jordnær atmosfære der du kan være deg selv»

Og undertegnede - hun kom fra det med en sveis hun kan leve godt med!

Copyright © 2015 vålerenga vel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp