Copy
De maandelijkse nieuwsbrief van de Revisor, met: Interview A.F.Th. van der Heijden. Poëzie Lieske. Quotes. Nieuw nummer januari.
Bekijk deze nieuwsbrief online
Revisor.nl - Contact - Abonneren - Kopen - Over De Revisor

Dit is de eerste digitale nieuwsbrief van De Revisor. We willen u voortaan maandelijks op de hoogte stellen van nieuwe papieren en digitale uitgaven, en het nieuwste van Revisor.nl. Doorsturen moedigen we van harte aan, inschrijven is ook voor niet-abonnees kosteloos en eenvoudig - uitschrijven (via de links onderaan de pagina) ook. Met vriendelijke groet,

De redactie

Nieuw nummer: januari

Lieske, Peek, Oosterhoff, De Moor, Van der Graaff, Koubaa

We werken hard aan een nieuw halfjaarboek, bij onze nieuwe uitgever De Bezige Bij. Het duurt wat langer dan we u beloofd hadden, maar daardoor kunnen we in januari wel een dubbeldik nummer presenteren. Abonnees krijgen het nummer nog voor de kerst.
Reken op nieuw werk van Maarten van der Graaff, Jan van Mersbergen, Laura Broekhuysen, Bart Koubaa, Mischa Andriessen, Bertram Mourits, Auke Hulst, Saskia Stehouwer, Gustaaf Peek, Bette Adriaanse, Niña Weijers, Marente de Moor, Tonnus Oosterhoff, Ulrike Maes, Maarten Buser, Tina van Baren, S.J. Naudé, Oppergodinnen, Frans Pollux, Edwin Fagel, Tjark Holthuis, Rick van Leeuwen, Marieke Rijneveld, Erik Lindner, Stijn van der Loo, Annelie David, Daan Stoffelsen en Tomas Lieske.

Op Revisor.nl leiden we de komende twee maanden de auteurs en hun bijdragen in.
(Uw abonnementsgeld nog niet overgemaakt? Doe het voor 1 december en u bent zeker van komend nummer, het aprilnummer en een paar extra's.)

Gedichten van Tomas Lieske

Twee gedichten: 'De kindertijd van Alice' en 'De kindertijd van David 'Noodles' Aaronson'

'Kom naast mij liggen onder / de alziende hemel, in ons zwaarbevochten puin. / En om ons heen waken al die strenge joden, / hun tallith en hun keppel , hun zwarte jas en hoed / de synagoge, de Tora, hun eeuwige citaten, / hun ouderdom, hun heimwee, hun dood tegemoet.'

Lees de gedichten op Revisor.nl. Meer Lieske in het papieren nummer. Meer poëzie in de reeks Twee gedichten. Meer over poëzie door Erik Lindner.

Het blijven kroketten

Over quotes

Jan van Mersbergen is ook lezer, en in die hoedanigheid wordt hij nogal eens om een quote voor een boek gevraagd. 'Ik heb een truc. Ik vertel dat ik ieder jaar één quote doe, en die van dit jaar was al vergeven. Dat is een heldere en vriendelijke oplossing. Je wijst niemand af en niemand telt mijn quotes, dus het klopt altijd.' Hoe een lezende schrijver een auteur wordt door een quote, en hoe verhalen kroketten worden.

Lees het op Revisor.nl, of lees Van Mersbergen over ALS en Pieter Steinz, Daan Stoffelsen over engagement in de literatuur, of Erik Lindner over hoe poëtica en politica botsen, of Bart Koubaa over voorspelling en literatuur in De koffielezer.

Uit het archief: A.F.Th. van der Heijden geïnterviewd

‘Schrijven is een sadistische bezigheid’

Op onze vraag aan oud-redacteuren naar hun keuze uit het archief van de veertigjarige Revisorreageerde Menno Lievers binnen vijf minuten: 'Onmiddellijk denk ik aan het interview met Adri van der Heijden.' Anthony Mertens en Lievers zelf namen dat af voor het speciale Van der Heijden-themanummer, dat recent ontsloten is bij de DBNL. De erven Mertens gaven hun toestemming, en ook Van der Heijden zelf, die in zijn brief het decor schetst: 'Ik herinner me de twee zomerdagen dat Menno en Anthony het vraaggesprek met mij hadden. We kwamen van de begrafenis, op Zorgvlied, van goede vriend Jean-Paul Franssens, en reisden na afloop gedrieën naar Château-St.Gerlach bij Valkenburg om het karwei te klaren. De zomer was op z'n heetst. Het koude bier stroomde als een bergbeek dwars door het gesprek.'

U kunt het gesprek teruglezen op Revisor.nl, hernomen op de verjaardag van A.F.Th. van der Heijden. In druk telde het maar liefst 62 pagina's. Over Homo Duplex, Oedipus, Freud, Mulisch, Hermans, biografisch schrijven, De Tandeloze tijd, Mozart, Canaponi - over een oeuvre.

Copyright © 2014 Revisor, All rights reserved.


Schrijf je uit    Pas je nieuwsbriefabonnement aan
Voor correspondentie over je abonnement op De Revisor, mail info@revisor.nl.
Voor de nieuwsbrief van De Bezige Bij, meld je aan op debezigebij.nl.

Email Marketing Powered by Mailchimp