Copy
View this email in your browser

Nieuws van het front

Op weg naar een flitsend 2016!

Stilte voor de storm? Soort van! U heeft ruim een maand niets van ons gehoord, maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. De leden van de stuurgroep hebben het afgelopen jaar geëvalueerd en alweer nieuwe plannen gemaakt voor het komende jaar.

Het belangrijkste nieuws: per 1 januari 2016 zullen alle activiteiten plaatsvinden op maandagavond en zaterdagmiddag. Veel fotografen konden vaak niet langskomen, omdat zij op dinsdag- of donderdagavond hun clubavond hebben. Vanaf 1 januari is er echter voor geen enkele fotoliefhebber in de IJmond nog een excuus om niet langs te komen.

Welke activiteiten we in petto hebben voor 2016 communiceren we middels deze nieuwsbrief én op onze website www.isoo.nu. Houd daar vooral onze agenda in de gaten!

We zien u graag vanaf maandag 4 januari weer.

Rest ons om u voor nu een goed uiteinde toe te wensen.

Nieuwjaarsreceptie

Drie zielen; één gedachte

Bij deze nodigen wij u van harte uit voor onze nieuwjaarsreceptie op zaterdag 9 januari 2016 van 16:00 tot 18:00 uur. Wij luiden het nieuwe jaar samen met Stichting Kunst & Cultuur en Young Art in. Locatie van deze feestelijke bijeenkomst is bij ISOO.nu, Stationsplein 46b in Beverwijk.

Expositie Young Art Festival

Multi-disciplinair werk

Momenteel is bij het fotografiecentrum ISOO.nu een unieke expositie te bezichtigen. Tijdens het Young Art Festival 2015 hebben 16 fotografen – amateur en profesional – onder begeleiding van professionele fotografen foto’s gemaakt van de opbouw, voorbereiding, publiek, artiesten, kunstenaars, festival en afbouw. Een selectie van 300 foto’s is van 28 november tot en met 9 januari te bewonderen.


© 2015 Jeanette Abma-van Dam

De gehele serie, zo’n 1400 foto’s,  wordt bij ISOO.nu op een beeldscherm  afgespeeld. Mocht je jezelf op een van de foto’s tegenkomen, dan kun je voor een symbolisch bedrag van € 1 in het bezit komen van die bijzondere foto.  Neem hiervoor wél je eigen USB-stick mee; de foto wordt dan ter plekke op je stick gezet. Deze mogelijkheid wordt geboden op de 2 en 9 januari.

De expositie "ISOO.nu meets Young Art" is in ieder geval nog te bezoeken op zaterdagen 2 en 9 januari van 12.00 – 16.00 uur bij ISOO.nu.


© 2015 Bert Giebels

Be Inspired

Tentoonstelling van wereldformaat

Tot en met 3 januari is er een zeer bijzondere openluchtexpositie in Castricum en het Noordhollands Duinreservaat. Hier zijn foto's te zien uit de serie "Before they pass away" van Jimmy Nelson, die tijdens een wereldreis de meest fantastische inheemse culturen fotografeerde. Er zijn diverse wandelroutes die leiden langs honderd foto’s van twee bij drie meter. De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij Bart Wierenga in samenwerking met de gemeente Castricum en C aan Zee.

Meer informatie is te vinden op www.beinspi.red en www.caanzee.com.

Fotogram Open Dag

M.m.v. twee World Press Photo winnaars

Op zaterdag 16 januari vindt er van 16:30 tot 19:00 uur een Open Dag plaats bij Fotogram aan de Sarphantistraat 35 in Amsterdam. Op deze bijzondere Open Dag zullen twee World Press Photo winnaars te zien zijn: Carla Kogelman en Ananda van de Pluijm. Carla zal een lezing houden en Ananda vertelt over haar boek en zal dat ook signeren. Daarnaast zal Nico Brons live demo's verzorgen met Smartphone fotografie en zijn er vele cursisten die hun werk laten zien en ervaringen met de bezoekers willen delen. Opgeven voor de Open Dag kan via de website www.fotogram.nl.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp