Copy
View this email in your browser

Expositie

Finding Vintage door Linda van Zeijl

Exposeren en anderen laten genieten van je kunst; dat is niet voor elke fotograaf weggelegd. Linda van Zeijl kreeg het voor elkaar.

Voor het project “Finding Vintage” is Linda allereerst op zoek gegaan naar de juiste locatie. Zij is uiteindelijk terecht gekomen bij kringloopwinkel AppiesMarktplaats in Heemskerk; een winkel vol vintage en brocante spullen. Met haar camera en statief mocht zij geheel vrij rondlopen, spullen pakken en verplaatsen en fotograferen wat zij maar wilde.

 
Vervolgens heeft Linda een tweede beeld bij elke foto gezocht en deze gecombineerd tot één beeld. Dat is afgedrukt op papier, waarop normaalgesproken geschilderd wordt. Door de foto's in te lijsten zonder glas ervoor, is een heel speciaal beeld gecreëerd. Alsof het een combinatie is van aquarel en andere schildertechnieken. Bijzonder mooi!

Expositie "Finding Vintage" is nog te bezoeken t/m. 9 mei. AppiesMarkplaats is gevestigd aan de Polanenstraat 146 in Heemskerk. Openingstijden zijn donderdag t/m. zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

 

Stadsfotograaf Beverwijk

Forenzende Beverwijkers

Marco Maljaars is de stadsfotograaf van Beverwijk. In totaal zal hij zes foto's aanbieden. Onlangs heeft de jury de vierde foto uit het fotomateriaal van Marco gekozen. De stadsfotograaf heeft als opdracht gekregen de forenzende Beverwijker vast te leggen; naar het werk, naar school, kinderen die weggebracht worden. Foto’s die het fileleed in de Beverwijkse straten, de spits en drukte in de ochtend- en avonduren zichtbaar maken.
 
De  vierde foto uit de serie van Marco Maljaars is de trap bij het NS-station. De jury - bestaande uit Jan Aardenburg, Michel Mulder en Hans van der Mast - beoordeelde de foto van Maljaars als volgt: “Wat  wederom opvalt, is  - naast het voortreffelijke kader -  de samenhang van de beweging en het standpunt (van de camera). Onderhand zet Marco nu een fraaie serie foto’s neer. We zijn erg tevreden met het constante hoge niveau wat Marco aanbiedt”.

Tot en met de zomervakantie blijft Marco Maljaars nog de Beverwijkse stadsfotograaf. Voor de zomer schrijft de jury een nieuwe verkiezing uit. Nadere berichten over de verkiezing volgen nog.

 

Fotofestival Naarden

Thema "Water, water!"

Van 14 mei t/m. 21 juni vindt het tweejaarlijks Fotofestival Naarden plaats. Zoals men op de site schrijft: "Door de eeuwen heen is water onlosmakelijk verbonden met de historie van Nederland en het leven van haar inwoners. Voor het koningshuis, politici, wetenschappers, handelaren, reizigers, sporters, kunstenaars, zangers, dichters en fotografen is water altijd een inspiratiebron geweest". Dat het vestingstadje Naarden grotendeels omringd is door water, geeft het thema dit jaar een extra dimensie.
 
Meer informatie over het fotofestival is te vinden op www.fotofestivalnaarden.nl of op de Facebookpagina. U kunt nog tot uiterlijk 1 mei online kaarten reserveren met €5,00 korting. Daarna geldt de reguliere prijs van €18,50 (exclusief reserveringskosten bij online bestellen).

Tip: wellicht is het leuk om bij het eerstvolgende Fotocafé IJmond (op donderdag 7 mei vanaf 20:00 tot 22:00 uur) met mensen af te spreken om het Fotofestival Naarden samen te bezoeken.

 

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp