Copy
View this email in your browser

Unieke lezing bij ISOO.nu

Ilvy Njiokiktjien & Elles van Gelder: "Storytelling"

Fotografe Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf des Vaderlands en winnares van de Zilveren Camera ) komt op maandag 15 februari samen met Elles van Gelder (winnares World Press Photo Multimedia Award) een lezing geven bij ISOO.nu. Thema van deze lezing is "Storytelling".

Ilvy Njiokiktjien is een Nederlandse fotografe die als eerste benoemd is tot Fotograaf des Vaderlands. Een eretitel in navolging van Dichter des Vaderlands om het vak fotografie bij het publiek een breder gezicht te geven. In januari 2014 won ze als eerste vrouw de Zilveren Camera. Ze kreeg deze prijs voor een foto die ze in 2013 maakte van de begrafenis van Nelson Mandela.

Elles van Gelder is een Nederlandse journalist die sinds 2007 in Zuid-Afrika woont. Daar schrijft ze verhalen voor onder andere Vrij Nederland, NRC Handelsblad en OneWorld. In 2012 won ze de World Press Photo Multimedia Award.

Bij ISOO.nu presenteren ze hun nieuwste verhaal over de wijk Manenberg in Kaapstad, waar kinderen niet veilig naar school kunnen lopen, omdat de kogels letterlijk door de straten vliegen. Een klein groepje jongeren gaat met gevaar voor eigen leven toch naar school. Ze zien het als de enige uitweg uit deze troosteloze en gevaarlijke wijk. Onderdeel van dit project is een webdoc One Carfree Night. Dit is de Nederlandse premièreweek van hun webdoc. Ze tonen de korte film en de fotoreportage, die Njiokiktjien in de wijk maakte. Ze vertellen over de uitdagingen in het veld en over de ontwikkelingen en trends in storytelling, de vorm waarin verhalen worden verteld in foto, tekst en video.

Njiokiktjien en Van Gelder maakten eerder samen Afrikaner Bloed, een multimediale film over een racistisch kamp voor jongeren in Zuid-Afrika waarvoor ze de World Press Photo Multimedia Award wonnen. Ze hebben onder meer gepubliceerd in The New York Times, Time Magazine, NRC Handelsblad en National Geographic. Ze werken samen onder de naam FROG IN A TENT.

De lezing wordt gehouden in het Centrum voor fotografie ISOO.nu dat gevestigd is aan het Stationsplein 46b in Beverwijk. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij ISOO.nu, dat iedere maandagavond geopend is tussen 20.00 en 22.00 uur en iedere zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. De kaarten kosten €15,00 per stuk in de voorverkoop (€ 18,50 op de avond zelf mits niet uitverkocht). Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!
 

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp