Copy
View this email in your browser

Heleen Vink nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk

Unaniem gekozen uit 13 hoogwaardige inzendingen

Afgelopen donderdagavond 5 november werd tijdens het Fotocafé IJmond voor de negende keer een nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk gekozen. Voor het eerst in de historie werd deze verkiezing gehouden in het Centrum voor Fotografie in de IJmond, ISOO.nu. Heleen Vink werd tijdens deze avond unaniem gekozen tot Stadsfotograaf van Beverwijk voor 2016.


Jan Aardenburg en Michel Mulder onthullen de winnende foto
Foto: © 2015 Wim Meijer

Wim Meijer van Beverwijk Nieuws.nl heeft de avond op de gevoelige sensor vastgelegd en er een prachtig artikel over geschreven, dat u hier kunt vinden. ISOO.nu feliciteert Heleen Vink met haar uitverkiezing en wenst haar veel succes met haar opdracht.


Marco Maljaars en Heleen Vink; Stadsfotograaf 2015 en 2016
Foto: © 2015 Wim Meijer

Lezing Nando Harmsen

In and out the Twilight Zone

Maandag 16 november 2015 verzorgt Nando Harmsen een lezing bij ISOO.nu. Harmsen is een gepassioneerd professioneel fotograaf met als verlangen het creëren van tijdloze landschapsbeelden.
 
Fotograferen rond zonsopgang, zonsondergang of in de schemering levert vaak bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het eerste of laatste licht van de dag. Dit soort foto’s vraagt meer van de fotograaf en de camera. Hogere ISO waarden, langere sluitertijden en grotere contrasten. Het fotograferen in de nacht zelf levert nog meer uitdaging op.

De lezing “In and out the Twilight Zone” werpt een blik op de manier van werken van Nando Harmsen. Hij laat door middel van een groot aantal voorbeelden zien hoe hij te werk gaat tijdens het fotograferen. Denk daarbij aan eenvoudige trucjes die toegepast kunnen worden om het fotograferen te veraangenamen, maar ook aan handvatten die een betere foto opleveren. Het is geen ingewikkeld theoretisch verhaal, maar vooral praktisch van aard. Een basiskennis van de werking van de camera, diafragma, sluitertijd en gevoeligheid is voldoende, maar ook zonder is het eenvoudig te volgen.
 
De lezing wordt gehouden in onze vestiging aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar op de avond zelf of op dinsdag- en donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 aan de zaal).

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp