Copy
View this email in your browser

Lezing door Govert de Roos

"Het juiste gevoel oproepen, daar draait het om in mijn beleving van het vak"

Het fotografiecentrum ISOO.nu organiseert op maandag 9 mei 2016 een unieke lezing: de bekende fotograaf Govert de Roos vertelt over alle facetten van zijn loopbaan als fotograaf.  
 
Govert de Roos is een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen. Het publiek betitelt hem dan ook regelmatig als de grondlegger en bekendste exponent van de Nederlandse glamourfotografie. Echter, de liefde voor zijn vak en voor de mens in het bijzonder staat bij hem bovenaan. Binnen de hoge technische eisen die hij stelt moet ruimte zijn voor de menselijke relatie. Zijn beelden moeten leven en iets vertellen. De creatieve overdracht staat centraal.

Naast zijn werk voor tijdschriften, boeken, internationale reclamecampagnes, cd-hoezen, theater- en filmaffiches, besteedt hij veel tijd aan zijn vrije werk: de beelden die hij zelf wil maken, ook zonder model. Zijn inspiratie vindt hij op straat, in de natuur of in een ontmoeting, en soms per toeval. Zo is hij altijd op zoek naar dat ene magische moment: het bijna 3-dimensionale beeld.

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46b in Beverwijk. Kaarten zijn vooraf per e-mail te reserveren via lezingen@isoo.nu. De kaarten kosten €7,00 per stuk in de voorverkoop (€8,00 op de avond zelf, indien niet vooraf via e-mail gereserveerd).

Fiets mee met de Rabobank Fietsdag!

Steun ISOO.nu en doe mee!

Op zondag 5 juni kan er weer op een sportieve manier geld voor de club worden verdiend. Op veler verzoek heeft de Rabobank drie routes en twee afstanden uitgezet: twee routes van 25km, waarmee €10,00 kan worden verdiend en één route van 50km, waarmee €15,00 kan worden verdiend voor ISOO.nu. Dit bedrag wordt gestort op de rekening van ISOO.nu, na overhandiging van een volle stempelkaart.

De voorlopige startlocaties in Beverwijk en Heemskerk zijn:
  • kinderboerderij De Baak in Beverwijk;
  • De Patatoloog in Heemskerk;
  • IJsclub Kees de Jongert in Heemskerk.
Starten is mogelijk tussen 09:30 en 11:30 uur. Finishen kan tot 16:00 uur.

Heb je zin en tijd, meld je dan aan bij ISOO.nu door een mail te sturen naar thea@isoo.nu. Graag onder vermelding van je naam, het aantal personen en de afstand die je wilt gaan rijden.

We kunnen maximaal €500,00 bij elkaar fietsen voor ISOO.nu en met dat bedrag kunnen wij weer mooie activiteiten organiseren! Dus, vraag familie en vrienden om mee te fietsen op zondag 5 juni. We maken er met elkaar een geweldige dag van!

IMPRESSIONS

Expositie van het bestuur zelf

Van 14 mei tot en met 30 juli 2016 is de foto-expositie ‘IMPRESSIONS’ bij ISOO.nu te zien. Het fotografiecentrum ISOO.nu bestaat inmiddels twee jaar; begonnen onder de hoede van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk is ISOO.nu sinds kort een zelfstandige stichting. De bestuursleden vinden het daarom tijd worden om te laten zien dat zij zelf veel affiniteit met fotografie hebben. Daarnaast willen zij meegeven dat exposeren voor een ieder bereikbaar is. Tegen een kleine vergoeding kan de aspirant-fotograaf in een mooie ruimte zijn of haar foto’s tonen aan familie en vrienden. Wie wil dat niet?
‘IMPRESSIONS’ is een goed gekozen titel voor deze expositie. De foto’s laten indrukken zien van reiservaringen, van landen met hun specifieke kenmerken, door het oog van de fotograaf gezien. De exposanten zijn: Jan Aardenburg, René Beentjes, Jeffrey Hoogeveen, Thea Olivier, Joop Rumping en Yljas Roeper. De expositie is elke maandag van  20.00 – 22.00 uur en elke zaterdag van 12.00 – 16.00 uur te bezoeken.

BINNENSTEBUITEN

Zomertentoonstelling in Paviljoen Welgelegen, Haarlem

In samenwerking met het Noord-Hollands Archief en het programma Buitenplaatsen in Beeld, uitgevoerd door de Cultuurcompagnie Noord-Holland is er van 22 april tot en met 10 juni in het Paviljoen en van 22 april tot en met 11 september de tentoonstelling BINNENSTEBUITEN te zien. Deze tentoonstelling bestaat uit een binnen- en een buitententoonstelling die de bezoeker meeneemt in de wereld van de Noord-Hollandse buitenplaatsen. Binnen zijn foto’s van de buitenplaatsen en haar bewoners van Kenneth Stamp te zien, die eerder ook bij ISOO.nu waren te zien. Euf Lindeboom toont schilderijen van tuinen en labyrinten. Daarnaast exposeert een aantal ontwerpers van het 1boom project.
 

Fotocafé IJmond verplaatst

In verband met Pinksteren een weekje later

Het Fotocafé IJmond, dat normaal gesproken elke derde maandag van de maand gehouden wordt, wordt een week verplaatst. In plaats van 16 mei (2e Pinksterdag) komen we op maandag 23 mei bijeen. Als je het leuk vindt om met gelijkgestemden over fotografie te praten, foto's wilt laten zien of een (specifieke) vraag hebt, dan is het Fotocafé IJmond zeker iets voor jou. Kom gezellig langs. De koffie en thee staan klaar.

Fotografen van de oorlog

Expositie in de Grote Kerk, Beverwijk

Van zaterdag 16 april tot en met maandag 16 mei is in de Grote Kerk van Beverwijk de expositie ‘Fotografen van de oorlog’ te zien. De foto’s van deze tentoonstelling waren nog niet eerder in ons land te zien en geven een heel bijzonder inkijkje in de Eerste Wereldoorlog door de ogen van drie Tsjechische soldaten. Zie voor meer informatie de site van de Grote Kerk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp