Copy
View this email in your browser
Expositie 100 jaar Tata Steel

Nog tot en met 28 oktober te bezoeken

Na de zomer is ISOO van start gegaan  met de expositie over 100 jaar Tata Steel. Verschillende oud Hoogovens-werknemers brachten materiaal in wat gebruikt is voor de tentoonstelling. Van Museum Kennemerland zijn er grote luchtfoto's geleend, die op een subtiele manier zijn ingekleurd.  Het geeft een prachtig zicht op de verandering van het landschap. Maar naast de foto's zijn er ook de verhalen van oud Hoogovens-medewerkers. Aan de grote tafel bij ISOO worden die met enthousiasme opgehaald. Kom kijken op de zaterdagen van 12.00 - 16.00 uur (tot en met 28 oktober) en deel je herinneringen.  
 
Share
Forward

Lezing

Onder water fotografie

Maandag 8 oktober aanstaande om 20.00 uur organiseert ISOO de lezing ‘Blik onder water’, een lezing over onderwaterfotografie.


Arthur de Bruin en Matthijs de Vos weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Arthur is projectleider vissenonderzoek bij Stichting RAVON. Daar houdt hij zich bezig met onderzoek naar zoetwatervissen en herstel van het leefgebied van zeldzame vissoorten zoals de grote modderkruiper. Matthijs is specialist Ecologie bij Waterschap Rijn en IJssel. Hij houdt zich bezig met de monitoring van de ecologische waterkwaliteit en de aanleg van vistrappen.
Vanuit deze beroepen zijn ze beiden veel bezig met veldonderzoeken in en langs het water en hebben ze gedetailleerde kennis van de ecologie onder water.  Sinds een aantal jaar hebben ze een eigen bedrijf Blikonderwater, dat foto’s en film levert voor diverse projecten zoals bijvoorbeeld aan de natuurfilm Holland Natuur in de Delta en de nieuwe EO serie De Wildernis Onderwater.

Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen de onderwaterfotografen en -filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos je mee in een visuele reis onder water.

 

Kaarten à 10 euro zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu. Aan de deur zijn de kosten 11 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

 

Share
Forward
Share
Forward
Share
Forward

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO een warm hart toe, overweeg dan eens om donateur te worden. U bewijst ons er een grote dienst mee.

Alvast bedankt!

Wist u dat ISOO officieel de ANBI-status heeft?

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder de naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is de koffie of thee. 
We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?


 
Copyright © ISOO *|Nieuwsbrief_#38_20180929
LIST:COMPANY|*, All rights reserved.unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp