Copy
View this email in your browser

Weekend-Special

Activiteiten te over!

Het wordt, net als vorige week, een druk weekend voor de medewerkers en vrijwilligers van ISOO.nu. In deze editie van de Nieuwsbrief informeren we u graag over de belangrijkste activiteiten die in of rondom ISOO.nu georganiseerd worden! We hopen dat u tijd voor ons kunt vrijmaken tijdens één van de evenementen die we organiseren of waar we bij betrokken zijn. Lees er hieronder meer over!

Rabobank Fietsdag

Doe mee en steun ISOO.nu!

Op zondag 13 september kunt u meedoen met de 35km lange Rabo Fietsdag. De route loopt vanaf Sporthal Beverwijk "De Walvis" via Heemskerk, pontje bij Buitenhuizen, Spaarnwoude, Velserbroek, over de sluizen weer terug naar "De Walvis".
 
Een aandeel in elkaar. Dat is de gedachte achter de Rabobank Fietsdag. Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt € 12,50 voor de clubkas. ISOO.nu staat geregistreerd onder de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk met startnummer 22.

Het is de bedoeling dat we om 10:30 uur bij "De Walvis" verzamelen, zodat we gezamenlijk om 11:00 uur kunnen vertrekken. De Rabobank zorgt onderweg voor drinken en een snack.
 
Er kunnen maximaal 40 personen meefietsen. Een mooie kans om gezamenlijk iets te doen voor ISOO.nu. Een kleine moeite, maar met een groot resultaat, want het kan ISOO.nu maximaal 40 x €12,50 opleveren. Dus laten we gaan voor het maximale aantal deelnemers. Mobiliseer vrienden en kennissen voor 13 september. Maak er een mooie ISOO-dag van.

En, wie voor ISOO.nu fietst en onderweg de mooiste foto maakt, krijgt van ons een leuke prijs. Om hiervoor in aanmerking te komen, kunt u uw foto plaatsen op de facebookpagina: www.facebook.com/isoo.nu.
 
Meld u vooraf aan bij Jan Aardenburg, e-mail: jwaardenburg@hetnet.nl.
 
Let’s do it!

Expositie

Buitenplaatsen door Kenneth Stamp

Zaterdag 22 augustus heeft wethouder Cecilia van Weel de fototentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" van fotograaf Kenneth Stamp geopend.
 
Fotograaf Kenneth Stamp reisde langs weelderige buitenplaatsen van Kennemerland. Hij fotografeerde bewoners en bewerkers van buitenplaatsen: gepassioneerde boswachters en huurders, ruige tuinders, kundige jagers en trotse nonnen. Vorig jaar werd de fototentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" voor het eerst getoond op Buitenplaats Leyduin. De tentoonstelling reist nu door naar Beverwijk. Speciaal voor deze doorreis is de tentoonstelling aangevuld met nieuw werk van onder meer Beeckestijn, Duin & Kruidberg, Akerendam en Assumburg.

De tentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" is te bezichtigen van 23 augustus t/m 3 oktober 2015. Op 13 oktober, tijdens de Open Monumentendag zijn we ook geopend en kunt u persoonlijk met Kenneth kennismaken. Hij zal u graag meer vertellen over zijn prachtige werk.

Lezing Arno van Zon

Extreme macrofotografie

Op maandag 14 september 2015 verzorgt Arno van Zon een lezing over "extreme" macrofotografie. "Extreem" is het woord dat de hele lading van deze lezing dekt.

Extreem mooie foto’s die extreem dichtbij gemaakt zijn. Maar ook de manier waarop de foto’s tot stand zijn gekomen, is vrij extreem. Arno van Zon gaat u er deze avond alles over vertellen en opent voor u een  beeldschone wereld waarin bijna onzichtbare beestjes een gezicht krijgen.

Door vallen en opstaan heeft Arno van Zon zich de kunst van extreme macrofotografie eigen gemaakt. Met een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring als eigenaar van een bedrijf in de chemische sector, is hij niet vreemd van de nodige experimenten. Zo heeft hij deze vorm van fotograferen ook benaderd, als een experiment dat je praktisch uit kunt voeren. Hij zorgt voor de juiste apparatuur, past een bepaalde techniek toe, bestudeert het resultaat, bepaalt wat volgens hem beter kan en probeert het vervolgens weer opnieuw. Net zolang tot hij tevreden is!
 
De kaarten kosten €7,00 per stuk in de voorverkoop (€8,00 aan de zaal). De prijs is inclusief 2 consumpties. De vergoeding die Arno voor het geven van deze lezing ontvangt, schenkt hij aan een regionaal goed doel: “ ’t Huis Achter de Duinen”.

Prijsuitreiking Fotogram Prijs

Iedereen is welkom

Op zaterdag 19 september 2015 om 16.30 is de spannende en feestelijke prijsuitreiking met heerlijke hapjes en drankjes. In het gebouw van de Fotoacademie op Sarphatistraat 35 te Amsterdam.

Er waren dit jaar bij de wedstrijd drie thema’s: Kinderfotografie, Smartphonefotografie en thema Vrij Werk. De jury, bestaat uit Raymond Rutting, Carla Kogelman, Wim Broekman en Nico Brons. Natuurlijk is iedereen zeer welkom op deze spannende en feestelijke prijsuitreiking. Met na afloop een borrel om kennis te maken met alle docenten, de jury, de sponsors en de deelnemers.

Deze dag is tevens ook de opening van de expositie van de Fotogram Prijs. Door het hele gebouw van de Fotoacademie, met de foto’s van alle genomineerden van de fotowedstrijd.

Fotogram organiseert al meer dan 30 jaar cursussen, workshops en masterclasses, waarbij jouw ontwikkeling, technisch, inhoudelijk èn creatief, voorop staat. Meer informatie op www.fotogram.nl.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp