Copy
View this email in your browser

Verkiezing Stadsfotograaf

Wie vangt Beverwijk in beelden?

Voor de negende maal gaat stichting Kunst & Cultuur Beverwijk op zoek naar een nieuwe Stadsfotograaf. Wie pakt de handschoen op en doet een gooi naar deze eervolle titel? De avond van de bekendmaking, 5 november a.s., mét presentatie van de inzendingen, wordt georganiseerd in de bijzonder locatie van ISOO.nu aan het Stationsplein in Beverwijk.

Van de gekozen Stadsfotograaf wordt verlangd dat hij of zij in 2016 zes foto's maakt over een thema dat is toegespitst op Beverwijk en de inwoners. Dat thema wordt in samenspraak met de juryleden en enkele professionele fotografen gekozen. De keuze wordt onder meer bepaald door de persoonlijke smaak en technische mogelijkheden van de winnaar.

De deadline voor het Inzenden van de foto’s is zondag 1 november 24 uur stipt. Dat duurt nog even. Dus twijfelaars, perfectionisten en bedachtzame types onder de aspirant-Stadsfotografen hebben alle tijd om zich gedegen voor te bereiden.
 
Wil je meedingen naar deze titel? Stuur dan maximaal vijf foto's in, waarvan minstens één foto in zwart/wit. Alle foto’s dienen in en over Beverwijk en inwoners te gaan. Mail je documenten – tot 5 mb totaal – naar stadsfotograaf@Isoo.nu. Maak de foto's niet zwaarder dan 1 mb. Jurering en presentatie gaat immers via een beamer.

Heb je nog vragen over apparatuur of inzendingen, kom dan langs tijdens het Fotocafé op 1 oktober vanaf 20.00 uur of tijdens één van de andere openingstijden. Voor info en openingstijden zie: www.isoo.nu.

Fotocafé IJmond

Laatste kans om de expositie van Kenneth Stamp te bezoeken

Op donderdag 1 oktober vanaf 20:00 uur is er weer een Fotocafé IJmond bij ISOO.nu. Het doel? Gezellig samenzijn met gelijkgestemden, om onder het genot van een kop koffie of frisje over de gezamenlijke hobby te kletsen. Niets meer; niets minder. Nou ja...

Heb je vragen over je camera of wil je foto's laten beoordelen, dan is daar zeker ruimte voor. Daarnaast is het zo'n beetje de laatste kans om de expositie van Kenneth Stamp te bekijken. Kortom: kom gewoon eens langs. Toegang is gratis. Koffie, thee en fris een Euro.

Tot donderdag?
Tot donderdag!
 

Expositie

Alumni Fotovakschool Amsterdam exposeren met 'EXPOSED'

Fotografen Dineke van der Ploeg, Manuela van Hamont-Pinter en Pim Huijsmans studeerden dit jaar af aan de Fotovakschool Amsterdam. Van 10 oktober tot en met 21 november laten zij hun werk zien  bij ISOO.nu onder de gezamenlijke titel EXPOSED. De drie fotografen onderscheiden zich tijdens de expositie door hun eigen benadering van hun modellen en de manier waarop zij hun persoonlijkheid willen blootgeven. De rode draad tussen de verschillende projecten  wordt weergegeven in de titel EXPOSED.

Dineke van der Ploeg  wil met haar serie de kijker bewuster maken van beelden waar we naar kijken en waar we mee geconfronteerd worden. In een wereld waar het draait om ogenschijnlijke perfectie, wil zij de diversiteit van de mens laten zien. Het uiteindelijke resultaat is een gevarieerde serie waarin mensen ieder op hun eigen wijze hebben aangegeven over welk lichaamsdeel zij het meest tevreden zijn. Manuela van Hamont-Pinter is op zoek gegaan naar de nieuwe generatie vrouwen die niet opgaan in een grijze massa omdat ze wat ouder zijn. In tegendeel: hun leeftijd en ervaringen maken hen alleen maar mooier! En Pim Huijsmans brengt met zijn foto’s over hoe de persoonlijkheid van zijn modellen is gevormd door hun ervaringen tijdens de oorlog en de emoties die hiermee gepaard zijn gegaan.
 
EXPOSED is te bezoeken elke dinsdag- en donderdagavond van  20.00 – 22.00 uur en de zaterdagen 10 oktober, 24 oktober, 7 november en 21 november van 12.00 – 16.00 uur.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp