Copy
View this email in your browser

Vrijwilligersavond

Hulp gezocht

ISOO.nu bestaat inmiddels een jaar. Waar we in april 2014 eigenlijk nog geen idee hadden welke kant het op zou gaan, is het inmiddels een stuk duidelijker wat we doen en waar we behoefte aan hebben. Daarom is afgelopen dinsdag 14 april een eerste vrijwilligersavond georganiseerd, om met oude en nieuwe vrijwilligers te overleggen over wat zij voor ISOO.nu kunnen betekenen.

Wij kunnen echter nog veel meer vrijwilligers gebruiken. Eens in de zes weken willen we nieuwe foto's voor de expositie ophangen. Tijdens het maandelijks Fotocafé kunnen we hulp gebruiken bij het inschenken van koffie en thee. Binnenkort staan we weer op de Sunday Fair en dan is hulp bij de kraam altijd welkom. Hetzelfde geldt overigens voor de momenten dat ISOO.nu open is: dinsdag- en donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur en af en toe op zaterdag.

Heeft u een uurtje over en wilt u een bijdrage leveren aan ISOO.nu. Kom dan dinsdag 28 april om 20:00 uur naar de tweede vrijwilligersavond om te horen hoe ook u een bijdrage kunt leveren aan het fotocentrum van de IJmond.

 

Lezing Arend Spaans

Portret-, model- en macrofotografie

Aanstaande dinsdag 21 april geeft fotograaf Arend Spaans (www.arendspaans.nl) van 20:00 tot 22:00 uur een lezing over onder meer zijn ervaringen als fotograaf. Arend Spaans (Den Helder, 1986) woont in Schagen en is sinds 2006 zelfstandig fotograaf. Hij houdt zich momenteel vooral bezig met studio- en macrofotografie. Spaans ziet zichzelf als een 'helpende fotograaf'. Zo is hij als vrijwilliger verbonden aan de stichting 'Opkikker'.
 
Tijdens de lezing vertelt Spaans hoe hij - eigenlijk noodgedwongen - in het fotografievak verzeild is geraakt. Ook staat hij klaar met tips voor beginnende en gevorderde fotografen en gaat hij in op zijn beweegredenen om ambassadeur van Olympus en Broncolor te worden. Daarnaast toont hij vele beelden van zijn eigen fotografie. Kortom, een gevarieerde avond voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Centrum voor fotografie ISOO.nu op de avond zelf voor €8,00. Dat is inclusief 2 consumpties.

Tientjesleden gezocht

U krijgt er echt veel voor terug

Zoals u in de colofon rechts in deze nieuwsbrief kunt lezen, is ISOO.nu een organisatie voor en door vrijwilligers. We worden niet gesubsidieerd en zijn dus volledig afhankelijk van donaties en giften. Momenteel richten we ons nog vooral op het werven van tientjesleden.

U kunt zich opgeven als tientjeslid op één van onze avonden of uw donatie overmaken op rekeningnummer NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk o.v.v. Tientjeslid ISOO.nu. Als dank voor uw bijdrage krijgt u een tasje met inhoud, wat wij u dankzij onze sponsors kunnen aanbieden.

De inhoud is divers en varieert afhankelijk van het aanbod, maar is vrijwel altijd fotogerelateerd. Te denken valt aan het tijdschrift ZOOM.nl, een waardebon van XPozer, een pen van FotoFlits, een lensdoekje van Oypo of een keycord van Wacom. Een polsbandje van ISOO.nu zelf zit er altijd bij. Zo kunt u aantonen dat u sponsor bent van Hét centrum voor fotografie in de IJmond!

 

 

Expositie

'Oog in oog' van Aad Vroonhof

Van 28 maart tot en met 9 mei 2015 exposeert Aad Vroonhof met een serie foto's bij ISOO.nu. De titel van deze expositie is 'Oog in oog'.
Het motto van Vroonhof is ‘loslaten!’. Regeltjes en voorschriften in de fotografie vindt hij van ondergeschikt belang als je echt iets van jezelf wilt laten zien. Zo brengt hij door het gebruik van dubbelbeelden, kleurkeuze en perspectief een bepaald thema over op de toeschouwer. Het schetsmatige filmische resultaat – Vroonhof noemt het een vorm van picturalisme - spreekt hem erg aan.

De expositie alle dinsdagen en donderdagen geopend van 20.00 tot 22.00 uur (tot 9 mei) en op de zaterdagen 11 en 25 april en 9 mei van 12.00 tot 16.00 uur. De expositie is gratis toegankelijk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe, word dan donateur. U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk o.v.v. Dontatie ISOO.nu.


Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder de naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is de koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp