Copy
View this email in your browser

Tientjesleden gezocht

Op zoek naar financiële ondersteuning voor onze ambities

ISOO.nu bestaat inmiddels ruim twee jaar en er is veel gebeurd de achterliggende periode.
Zo zijn er vele lezingen, workshops en fotocafé's georganiseerd. En is ISOO.nu sinds dit jaar officieel een stichting geworden. Voorheen hing ISOO.nu onder de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, maar inmiddels staat ISOO.nu dus op eigen benen.

Regelmatig heeft u over ISOO.nu kunnen lezen in de regionale kranten. Wij denken dat het fotografiecentrum steeds meer geworteld raakt in Beverwijk en de regio. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. We hebben nog vele ambities en daar hebben we onder meer financiële ondersteuning bij nodig.

Velen van u hebben in 2015 - of misschien zelfs al in 2014 - €10,00 geschonken aan ISOO.nu, waarmee u heeft aangegeven het fotografiecentrum een warm hart toe te dragen. Wij hopen dat u nog steeds dezelfde gevoelens voor onze stichting koestert, zodat wij weer een beroep op u willen doen voor een financiële bijdrage.

Wij zijn erg blij als u ons ook dit jaar (2016) wilt ondersteunen door €10,00 over te maken naar:

Rekeningnummer NL 37 RABO 0308 9753 32 t.n.v. stichting ISOO.nu.
ACTIE: Als u €25,00 overmaakt, krijgt u van ons een zakboekje met handige tips over straatfotografie en wat wel en niet is toegestaan. U kunt het boekje dan afhalen bij ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk, maar let op, we hebben slechts een beperkt aantal exemplaren!

imPRESSions

Fotografen gezocht voor diverse projecten in de IJmond

14 mei jl. is de expositie IMPRESSIONS geopend. Voorzitter Yljas Roeper legde in het kort uit wat de aanleiding voor deze expositie is geweest: “ Het fotografiecentrum ISOO.nu bestaat inmiddels ruim twee jaar. We zijn begonnen onder de hoede van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, maar sinds kort is ISOO.nu een zelfstandige stichting. We willen als bestuur laten zien dat exposeren voor iedereen bereikbaar is. Tegen een kleine vergoeding kan een ieder in deze ruimte exposeren.”

imPRESSion van de Vers & Brocante markt #1 © 2016 Yljas Roeper
Naast de activiteiten als lezingen, exposities en workshops, kondigde de voorzitter een nieuwe activiteit aan: ISOO.nu wil onder de naam ‘imPRESSions’ – let op de schrijfwijze! – (amateur)fotografen op pad sturen naar culturele activiteiten in de regio. Deze fotografen hebben toestemming van de organisatie om activiteiten voor en achter de schermen te fotograferen. Aan het eind van het jaar worden de foto’s bij ISOO.nu geëxposeerd. “Het plan moet nog verder worden uitgewerkt, maar het idee is dat we zo een mooi beeld krijgen van alles wat in de regio op cultureel gebied wordt georganiseerd”, aldus voorzitter Roeper.

imPRESSion van de Vers & Brocantemarkt #2 © 2016 Yljas Roeper
Lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan het archief met de kans om één of meer foto's te exposeren bij ISOO.nu? Meld u dan nu aan door een mailtje te sturen naar yljas@isoo.nu met als onderwerp imPRESSions. En laat u zich niet weerhouden door de gedachte dat u wellicht niet goed genoeg bent: we zijn er voor iedereen die fotografie op welke manier dan ook een warm hart toedraagt, ongeacht ervaring.

imPRESSion van ...
We streven ernaar om nog voor de grote vakantie een informatiebijeenkomst te beleggen voor de fotografen die zich aanmelden. Indien mogelijk maken we dan ook de eerste indeling, voor zover de activiteiten in de regio bekend zijn.

Fotocafé IJmond

De laatste bijeenkomst voor de vakantie

Het Fotocafé IJmond wordt deze maand weer gewoon tijdens de derde maandag van de maand gehouden. Op maandag 20 juni bent u vanaf 20:00 uur weer van harte welkom om met gelijkgestemden over fotografie te praten, foto's te laten zien of uw vragen te stellen. Kom gezellig langs. De koffie en thee staan klaar.

Helmut Newton in FOAM

Tentoonstelling "A Retrospective"

Vanaf 17 juni 2016 staat Foam volledig in het teken van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s - variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken - en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht te zien. Meer informatie is te vinden op de website van het Foam.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar jan@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp