Copy
View this email in your browser

55 jaar Bintangs in beeld

Expositie met wekelijks live muziek

Zaterdag 29 oktober aanstaande wordt de expositie ’55 jaar Bintangs in beeld’ geopend in het fotografiecentrum ISOO.nu.

Vanaf het begin in 1961 zijn de Bintangs natuurlijk steeds gevolgd door fotografen die alles vastlegden. Zo ontstond op een natuurlijke manier een visueel overzicht van een tijdsbeeld vanaf de eerste foto van de toen nog beginnende Indo-rock band tot de huidige, nog steeds springlevende Bintangs.

In de expositie volg je, als een soort stilstaande film, het langlopende bestaan van de band. Elke periode wordt uitgelicht. Veel stemmig zwart/wit, soms korrelig, soms meedogenloos scherp. Deze keer gaat het niet alleen om de muziek, maar is het beeld de hoofdrol-speler. Een kijkje in de archiefkasten van de oudste band van Nederland en daarbuiten. Zoveel jaren, zoveel muzikanten, zoveel platen en cd's, zoveel prachtige beelden. Van indo-rock tot blues, van rhythm & blues tot rock, een intrigerende mengeling van muziek en beeld. Kom, kijk en laat je meeslepen.
 
Programma op zaterdag 29 oktober:
12.05 uur - Live uitzending Radio Beverwijk
12.15 uur - Opening door Frank Kraaijeveld
12.45 uur - interview met Frank Kraaijeveld
13.05 uur - Optreden van de Bintangs in 3 verschillende formaties.
14.05 uur - Start van de Bintangs Top 55
 
De expositie is tot en met 3 december gratis te bezoeken. Openingstijden: elke maandag van  20.00 – 22.00 uur en elke zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. Tijdens alle zaterdagen is er van 12.00 – 14.00 uur live muziek!

Nicolaas Henneman

Een Heemskerkse pionier in de fotografie

Lars Polder neemt u op 7 november aanstaande mee naar het boeiende leven van Nicolaas Henneman, zoon van een Heemskerkse dagloner. Henneman werd in 1813 in Heemskerk geboren en overleed in 1898 in Londen. In Engeland ontstond bij toeval zijn loopbaan als fotograaf.

Hij werkte aanvankelijk als huisknecht van William Fox Talbot, een Britse fotograaf die als uitvinder van het negatiefproces in de fotografie wordt gezien. Al spoedig werd Henneman zijn fotografisch assistent en raakten zij bevriend. In de winter van 1843-44 tot 1846 had hij een eigen fotostudio in Reading, waar hij de platen van veel van Talbots foto's afdrukte.

In 1848 produceerde Henneman samen met de Engelse verzamelaar William Stirling-Maxwell het eerste kunstgeschiedenisboek dat geïllustreerd was met foto's, het vierde deel van Annals of the Artists of Spain, uitgegeven bij de Londense uitgever John Olliver.

Lars Polder, die de lezing geeft, is freelance schrijver met fotografie en fototechniek als specialisatie. Hij ontwikkelt cursusmateriaal en is actief voor vak- en amateurtijdschriften, dagbladen en publieksmedia, waaronder Zoom.nl en fotografie.nl.
 
De lezing wordt gehouden bij het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Een kaartje voor deze interessante lezing kunt u bestellen via lezingen@isoo.nu. Voorverkoop €7,00 (aan de zaal €8,00).

Activiteit voor kinderen

Fotolijstjes versieren

Kom op zaterdag 26 november naar fotografiecentrum ISOO.nu om fotolijstjes te versieren!

Kinderen vanaf groep 4 zijn – samen met hun ouders – van harte welkom tussen 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is gewenst via lezingen@isoo.nu. Dan ben je verzekerd van een plekje en ga je straks met een schitterend versierd fotolijstje naar huis.

Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden. Het fotografiecentrum ISOO.nu wil graag fotografie zo breed mogelijk onder de aandacht brengen. Zo is er onlangs voor dezelfde doelgroep een voorleesmiddag over het ‘Magisch fototoestel’ geweest. Op deze manier brengt ISOO.nu jonge kinderen op een speelse manier in contact met fotografie.

Deze activiteit wordt gehouden in ons centrum aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL37 RABO 0308 9753 32 t.n.v. Stichting ISOO.nu o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp