Copy
View this email in your browser

Een nieuw seizoen

Terug van weggeweest

Het is alweer september 2016. Zoals velen na de grote vakantie weer aan het werk zijn gegaan, zo is het bestuur van ISOO.nu ook weer voor het eerst bij elkaar geweest voor de aftrap van het nieuwe seizoen. We hebben weer mooie dingen voor u in petto. Mede daarom is deze eerste Nieuwsbrief na de grote vakantie wat groter dan u van ons gewend bent.

Mocht u zelf een bijdrage willen leveren, omdat u zelf exposeert of gewoon weet dat er iets interessants is voor anderen die in fotografie geïnteresseerd zijn, stuur uw kopij dan naar onze secretaris. Zij zorgt er dan voor dat het opgenomen wordt in de Nieuwsbrief.

We wensen u wederom veel leesplezier.

Expositie "Beeldtaal"

Conceptuele fotografie in beeld bij ISOO.nu

Ariane James, Wieke Poortvliet en Linda van Zeijl laten laten met hun expositie ‘Beeldtaal’ een bijzondere vorm van fotografie zien: conceptuele fotografie. Bij conceptuele foto’s en fotosessies heeft de fotograaf de regie. De fotograaf kan de beelden zodanig beïnvloeden dat de fotoserie uitdrukt wat hij of zij wil. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken als beeldmanipulatie, Pinhole en infrarood fotografie. Een fotoserie begint met een idee, of concept. Daarmee is het creatief denkproces in gang gezet. In eerste instantie gaat het om het verhaal dat je wilt vertellen of een gevoel dat je wilt overbrengen. Vervolgens is het de uitdaging om de juiste beeldtaal te vinden.

Ariane James begon haar carrière als celliste. Hoewel zij jarenlang fotografie en cellospelen combineerde, werd fotografie haar keuze. Ze organiseert en beheert het lesaanbod bij Fotogram in Amsterdam en verzorgt er cursussen. Sinds 1 april 2016 is zij directeur van Fotogram. Fotogram werkt nauw samen met de Fotoacademie.

Wieke Poortvliet is docent klassiek-gitaar. Fotografie is altijd haar hobby geweest totdat het een meer serieuze bezigheid werd. Het volgen van verschillende cursussen heeft haar blik verruimd. Ze is anders gaan kijken, anders gaan fotograferen, waardoor haar werk artistieker en professioneler is geworden en meer diepgang heeft gekregen.

Voor Linda van Zeijl is creativiteit altijd de leidraad binnen haar leven geweest. Ze is altijd bezig met beelden in haar hoofd. Het digitale tijdperk is daarom een paradijs voor haar. Ze kan de beelden creëren die ze in gedachten heeft. Na diverse workshops en cursussen in Fotografie en vormgeving denkt ze haar weg te hebben gevonden in de conceptuele fotografie.

De expositie ‘Beeldtaal’ is van 10 september tot en met 17 oktober elke maandag van  20.00 – 22.00 uur en elke zaterdag van 12.00 – 16.00 uur te bezoeken bij ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk.

imPRESSions

Voorlichting tijdens Fotocafé IJmond

Naast activiteiten als lezingen, exposities en workshops wil ISOO.nu zich met het project imPRESSions - let op de schrijfwijze - vanaf heden ook richten op het vastleggen van culturele activiteiten in de regio. Daarvoor is ISOO.nu op zoek naar fotografen, die op vrijwillige basis voor en achter de schermen van dit soort activiteiten te fotograferen. Eens per jaar wil ISOO.nu een overzichtsexpositie van deze beelden organiseren.

Tijdens het eerstvolgende Fotocafé IJmond zal er voorlichting worden gegeven over het project imPRESSions. Lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan het archief met de kans om één of meer foto's te exposeren bij ISOO.nu? Meld u dan nu aan door een mailtje te sturen naar yljas@isoo.nu met als onderwerp imPRESSions. En laat u zich niet weerhouden door de gedachte dat u wellicht niet goed genoeg bent: we zijn er voor iedereen die fotografie op welke manier dan ook een warm hart toedraagt, ongeacht ervaring.

Het Fotocafé IJmond vindt plaats bij ISOO.nu op maandagavond 19 september vanaf 20:00 tot 22:00 uur op het Stationsplein 46b in Beverwijk. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Consumpties kosten slechts €1,00.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten tijdens het Fotocafé IJmond? Wordt dan ook lid van de Facebookgroep of like de pagina!

Lezing Conceptuele Fotografie

Marcel van Balken

Na de zomervakantie start ISOO.nu met een inspirerende lezing: maandag 12 september houdt Marcel van Balken een avondvullende presentatie met als thema conceptuele fotografie. Hij zal een breed scala aan fotowerk (zwart-wit en kleur) laten zien met een hoog creatief gehalte. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de techniek – zowel analoog als digitaal – en de manier waarop foto’s tot stand zijn gekomen. De lezing bestaat uit een zeer gevarieerde fotopresentatie die zowel door een beginnende als een gevorderde fotograaf goed te volgen is.

Marcel van Balken beweegt zich het liefst op het speelveld van het surrealisme en het magisch realisme. Hij creëert samengestelde fotografische beelden, geïnspireerd op de dagelijkse realiteit en zijn eigen fantasie. Zijn streven daarbij is technisch perfecte fotografische composities van realistisch lijkende taferelen, die een enigszins onwerkelijke en soms magisch aandoende sfeer uitstralen. Hij doet dat veelal vanuit een vooraf bedacht idee of concept. Van Balken (EFIAP/p – EPSA) is onder meer lid van Fotogroep AurorA, Fotokring Uithoorn, landelijke FIAP Gespreksgroep en internationaal PSA en FIAP.

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf per e-mail te reserveren via lezingen@isoo.nu. De kaarten kosten € 7,00 per stuk in de voorverkoop (€ 8,00 op de avond zelf).

Column van de Dag

ISOO.nu op beverwijk.nieuws.nl

Op de website beverwijk.nieuws.nl wordt dagelijks een column geplaatst. Eén keer in de week leveren bestuur en / of vrijwilligers een bijdrage. Na de eerste column van Marijke met als onderwerp de lezing van Marcel van Balken van aanstaande maandag, was voorzitter Yljas Roeper de tweede die bijdrage leverde.

In zijn column "Ik wilde alleen maar een Fotocafé organiseren" beschrijft hij hoe hij voorzitter werd en welke last er daarmee op z'n schouders kwam. In de column staat ook een oproep voor vrijwilligers om zich aan te melden. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar mensen die de website bij willen houden en / of de nieuwsbrief willen maken. Ook zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het op- en afbouwen van exposities of willen assisteren bij openingen, lezingen etc. En zo zijn er nog zat klusjes, die niet veel tijd vergen, maar wel gedaan moeten worden.

Daarom bij deze ook in deze nieuwsbrief de oproep om je vooral aan te melden als vrijwilliger, zodat vele handen licht werk maken. We rekenen op uw medewerking!

Gitaarfestival IJmond 2016

m.m.v. imPRESSions by ISOO.nu

Op 2 oktober a.s. wordt van 13:00 tot 17:00 uur het 2e Gitaarfestival IJmond gehouden op en rond het Kerkplein in Beverwijk. Net als vorig jaar zullen fotografen van ISOO.nu het festival vastleggen op de gevoelige sensor. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar het element "Luchtgitaar" spelen.

Bekijk voor een impressie van wat u te wachten staat de fotoseries van Vincent van den Burg en Yljas Roeper van het Fotofestival IJmond van vorig jaar. Meedoen als fotograaf? Kom dan maandag 19 september naar het Fotocafé en meld je aan. Zie voor meer info het artikel "imPRESSions" elders in deze nieuwsbrief.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar jan@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp