Copy
View this email in your browser

Extra editie

Overweldigende belangstelling voor de expositie van de Bintangs bij ISOO.nu

Afgelopen zaterdag is onder overweldigende belangstelling de expositie "55 jaar Bintangs in beeld" geopend. In deze nieuwsbrief leest u er alles over en ook over de live muziek, die komende zaterdagen bij ons gespeeld wordt. Pak de agenda er dus maar bij. Ook omdat er daarnaast op maandag 7 november een volgens ons dusdanig interessante lezing, dat we deze graag nog eens onder uw aandacht brengen. Tenslotte richten we ons sinds kort ook op de jonge fotograaf met speciale activiteiten. Ook hierover leest u nogmaals in deze nieuwsbrief.

Heeft u zelf nieuwtjes op het gebied van fotografie? Stuur uw bijdrage dan naar info@isoo.nu en indien van toepassing, nemen wij het op in de nieuwsbrief.

We wensen u ook nu weer veel leesplezier.

Topdrukte bij opening "55 jaar Bintangs in beeld"

Wijker Toren voor Frank Kraaijeveld
Wekelijks live muziek

Het begon afgelopen zaterdag om 12.00 uur en ze stonden al een half uur voor aanvang buiten in de rij, de fans van de legendarische band uit Beverwijk: de Bintangs. De gemiddelde leeftijd lag op 60+ en het mondde uit in een reünie in het fotografiecentrum ISOO.nu waar 55 jaar Bintangs in foto's is samengevat. Foto's die bij de aanwezigen vele herinneringen uit vervlogen tijden opriepen.

Burgemeester Freek Ossel roemde Frank Kraaijeveld voor zijn inzet als oprichter en muzikant van de Bintangs die volgens hem ook door de burgemeesters uit de regio alom gewaardeerd wordt. Voor zijn verdienste ontving hij, namens de Bintangs, van burgemeester Ossel de verzilverde Wijker Toren. Onder luid applaus nam Frank Kraaijeveld de onderscheiding in ontvangst.
 

Frank Kraaijeveld ontvangt uit handen van burgemeester van Ossel de Wijkertoren
© 2016 Yljas Roeper

Tijdens de live uitzending van Radio Beverwijk werd alles uitgezonden. Evenals het concert dat de onvermoeide Bintangs in wisselende bezetting ten gehore brachten. Het werd een groot feest waarbij de aanwezigen luid meezongen. Het enige verschil met vroeger was dat er nu koffie werd gedronken in plaats van bier. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Tot en met 3 december zal elke zaterdag een live optreden zijn van een gelegenheidsband. Zaterdag 5 november valt de eer te beurt aan de gelegenheidsband die bestaat uit Jan Wijte  (Bintangs), Herman en Hans Schoone (Bloes Broers, Roadhouse etc.), Nico de Graaf (diverse bandjes en Big Bands) en Marc Nicola (o.a. Bintangs). Zij zullen muziek van de Bintangs op geheel eigen wijze vertolken.
 

De Bintangs live bij ISOO.nu
© 2016 Joop Rumping

Het optreden is tussen 13.00 en 15.00 uur. 0251-TV zal opnames maken. Ook de komende zaterdagen zal er live in fotografiecentrum ISOO.nu muziek van de Bintangs worden gespeeld door gelegenheidsbandjes en/of muzikanten. Op deze zaterdagen zal radio Beverwijk rechtstreeks vanuit ISOO.nu radio-uitzendingen verzorgen, gelardeerd met muziek, interviews en stamtafelgesprekken.

De expositie "55 jaar Bintangs in beeld" is nog tot en met 3 december (gratis) te bezoeken tijdens de maandagen van 20.00 - 22.00 uur en de zaterdagen van 12.00 - 16.00 uur in het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Nicolaas Henneman

Een Heemskerkse pionier in de fotografie

Lars Polder neemt u op 7 november aanstaande mee naar het boeiende leven van Nicolaas Henneman, zoon van een Heemskerkse dagloner. Henneman werd in 1813 in Heemskerk geboren en overleed in 1898 in Londen. In Engeland ontstond bij toeval zijn loopbaan als fotograaf.

Hij werkte aanvankelijk als huisknecht van William Fox Talbot, een Britse fotograaf die als uitvinder van het negatiefproces in de fotografie wordt gezien. Al spoedig werd Henneman zijn fotografisch assistent en raakten zij bevriend. In de winter van 1843-44 tot 1846 had hij een eigen fotostudio in Reading, waar hij de platen van veel van Talbots foto's afdrukte.

In 1848 produceerde Henneman samen met de Engelse verzamelaar William Stirling-Maxwell het eerste kunstgeschiedenisboek dat geïllustreerd was met foto's, het vierde deel van Annals of the Artists of Spain, uitgegeven bij de Londense uitgever John Olliver.

Lars Polder, die de lezing geeft, is freelance schrijver met fotografie en fototechniek als specialisatie. Hij ontwikkelt cursusmateriaal en is actief voor vak- en amateurtijdschriften, dagbladen en publieksmedia, waaronder Zoom.nl en fotografie.nl.
 
De lezing wordt gehouden bij het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Een kaartje voor deze interessante lezing kunt u bestellen via lezingen@isoo.nu. Voorverkoop €7,00 (aan de zaal €8,00).

Activiteit voor kinderen

Fotolijstjes versieren

Kom op zaterdag 26 november naar fotografiecentrum ISOO.nu om fotolijstjes te versieren!

Kinderen vanaf groep 4 zijn – samen met hun ouders – van harte welkom tussen 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is gewenst via lezingen@isoo.nu. Dan ben je verzekerd van een plekje en ga je straks met een schitterend versierd fotolijstje naar huis.

Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden. Het fotografiecentrum ISOO.nu wil graag fotografie zo breed mogelijk onder de aandacht brengen. Zo is er onlangs voor dezelfde doelgroep een voorleesmiddag over het ‘Magisch fototoestel’ geweest. Op deze manier brengt ISOO.nu jonge kinderen op een speelse manier in contact met fotografie.

Deze activiteit wordt gehouden in ons centrum aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL37 RABO 0308 9753 32 t.n.v. Stichting ISOO.nu o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2016 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp