Copy
View this email in your browser

Word 'Vriend van ISOO.nu'

En volg twee keer per jaar een gratis lezing

Zoals u inmiddels weet organiseert ISOO.nu diverse activiteiten op het gebied van fotografie. Dat doen we vanuit het pand aan het Stationsplein 46b in Beverwijk. Het organiseren van die activiteiten kost soms geld. U kunt ons daarbij helpen. Vanaf heden kunt u zich aansluiten bij de 'Vrienden van ISOO.nu'. U betaalt dan €25,00 per jaar. Daarvoor krijgt u natuurlijk wel wat terug. U mag in dat jaar gratis twee lezingen bijwonen. Wilt u ons wel steunen, maar dan zonder deze voordelen, dan kunt u nog altijd 'Tientjeslid' worden. U betaalt dan €10,00 per jaar.
 
Als u in het verleden al eens gedoneerd heeft, ontvangt u binnenkort een bericht, waarin u uw keuze voor 2017 kunt aangeven. Hierin staan ook instructies op welk rekeningnummer u uw bijdrage kunt overmaken. Heeft u nog nooit gedoneerd, maar wilt u ons wel steunen, dan kunt u een bericht sturen naar onze secretaris: thea@isoo.nu. Zij zal u dan verder informeren.

Foto's opslaan in de cloud

Voorlichtingsavond door Nick Peeters

Je leest er regelmatig over, maar weet niet precies wat het inhoudt, ‘de cloud’. Kan ik mijn foto’s wel veilig opslaan in de cloud? En hoe doe ik dat dan? Dit alles kunt u te weten komen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst die het fotografiecentrum ISOO.nu organiseert op maandag 13 februari aanstaande. Nick Peeters zal u alles vertellen over de voordelen van het opslaan van foto’s in de cloud. Ook is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Kosten voor deelname aan deze voorlichtingsbijeenkomst zijn €2,00 in de voorverkoop en €3,00 aan de zaal. Kaartjes kunt u reserveren via lezingen@isoo.nu.

Share
Forward

Straatfotografie

Lezing door Fokko Muller

Maandag 13 maart verzorgt Fokko Muller een lezing over ‘Straatfotografie’. Tijdens deze lezing geeft Fokko Muller zijn visie op straatfotografie aan de hand van zijn eigen straatfoto's. Hij vertelt uitgebreid waarom hij aan straatfotografie doet, hoe hij het aanpakt, welke onderwerpen hem aanspreken en welke camera het best geschikt is. Ook de rechten en plichten binnen Nederland komen aan de orde. De presentatie biedt alle ruimte voor interactie en discussie.


Golden Girl   © Fokko Muller

Fokko Muller is een Nederlandse fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in straatfotografie. Hij vindt straatfotografie de meest uitdagende vorm van fotografie. Gewone mensen in hun dagelijkse omgeving laten zien in een beeld dat de aandacht van de kijker vasthoudt, is geen gemakkelijke opdracht. Maar er is niets mooiers dan dat. Fokko deelt zijn kennis en kunde graag via workshops en lezingen.


Traffic Controler   © Fokko Muller

Kaartjes voor deze lezing zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu en kosten €7,00 in de voorverkoop; aan de zaal € 8,00.

Tentoonstelling Ed van der Elsken

De verliefde camera - 4 februari t/m. 21 mei 2017 - Stedelijk Museum Amsterdam

Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie (bron: Stedelijk Museum).

Kijk voor meer informatie over openingstijden, prijzen en/of de aanschaf van e-tickets op de website van het Stedelijk Museum Amsterdam.
Share
Forward

Zilveren Camera 2016

Cigdem Yuksel wint met serie Syrian child labor

Afgelopen zaterdag 4 februari vond in Museum Hilversum de prijsuitreiking plaats van de Zilveren Camera 2016. Fotografe Cigdem Yuksel won deze prijs voor de beste journalistieke foto van het jaar met haar serie Syrian child labor. Deze serie gaat over Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkse fabrieken lange werkdagen draaien om goedkope producten te maken voor de Europese consument. De jury was onder de indruk van de kleuren en sterke composities van haar foto's, maar ook van het feit dat de serie 'ons als Westerse consumenten confronteert met de consequenties van onze politieke en economische keuzes'. (bron: Trouw).

De (reizende) tentoonstelling met de winnende foto's van de Canon Zilveren Camera 2016 is nog tot 12 maart 2017 te zien in Museum Hilversum. Check voor overige locaties en data de site van de Zilveren Camera, link De Reizende Tentoonstelling.
Share
Forward

Tenzij anders aangegeven vinden alle in deze Nieuwsbrief genoemde activiteiten plaats bij het Centrum voor fotografie ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.
Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan 'Vriend van ISOO.nu' en kom gratis naar twee lezingen per jaar of word 'Tientjelid'! U bewijst ons er een grote dienst mee.
U kunt uw bijdrage storten op NL37 RABO 0308 9753 32 t.n.v. Stichting ISOO.nu o.v.v. Donatie ISOO.nu.
Eerst meer info of direct aanmelden? Mail naar onze secretaris thea@isoo.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam 'Fotocafé IJmond'. Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2017 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp