Copy
View this email in your browser

Terug van weggeweest

We gaan er weer vol tegenaan!

Na een welverdiende vakantie kunt u vanaf heden weer regelmatig een nieuwsbrief van het centrum voor fotografie ISOO.nu verwachten. Vol met informatie over lezingen, exposities, het Fotocafé en andere activiteiten die we organiseren. We hopen dat deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen u triggert om eens bij ons langs te komen gedurende onze openingstijden. We hebben genoeg interessants te bieden.

Wilt u ISOO.nu steunen, zonder dat het u wat kost? Doe dan mee met de Rabobank Fietsdag op zondag 13 september. In het artikel direct hieronder vindt u meer informatie. Doet u het toch liever rustiger aan, dan is de lezing van Arno van Zon wellicht iets voor u. Tijdens uw bezoek kunt u dan ook de expositie van Kenneth Stamp bezoeken. Bent u na het artikel in deze nieuwsbrief echt nieuwsgierig geworden, dan kunt u de expositie natuurlijk ook eerder bezoeken. Bijvoorbeeld tijdens het Fotocafé op donderdag 3 september.

Voor nu wensen we u veel leesplezier. Hopelijk mogen we u binnenkort ontvangen bij ISOO.nu!
 

Rabobank Fietsdag

Doe mee en steun ISOO.nu!

Op zondag 13 september kunt u meedoen met de 35km lange Rabo Fietsdag. De route loopt vanaf Sporthal Beverwijk "De Walvis" via Heemskerk, pontje bij Buitenhuizen, Spaarnwoude, Velserbroek, over de sluizen weer terug naar "De Walvis".
 
Een aandeel in elkaar. Dat is de gedachte achter de Rabobank Fietsdag. Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt € 12,50 voor de clubkas. ISOO.nu staat geregistreerd onder de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk met startnummer 22.

Het is de bedoeling dat we om 10:30 uur bij "De Walvis" verzamelen, zodat we gezamenlijk om 11:00 uur kunnen vertrekken. De Rabobank zorgt onderweg voor drinken en een snack.
 
Er kunnen maximaal 40 personen meefietsen. Een mooie kans om gezamenlijk iets te doen voor ISOO.nu. Een kleine moeite, maar met een groot resultaat, want het kan ISOO.nu maximaal 40 x €12,50 opleveren. Dus laten we gaan voor het maximale aantal deelnemers. Mobiliseer vrienden en kennissen voor 13 september. Maak er een mooie ISOO-dag van.

En, wie voor ISOO.nu fietst en onderweg de mooiste foto maakt, krijgt van ons een leuke prijs.  Om hiervoor in aanmerking te komen, kunt u uw foto plaatsen op de facebookpagina: www.facebook.com/isoo.nu.
 
Meld u vooraf aan bij Jan Aardenburg, e-mail: jwaardenburg@hetnet.nl.
 
Let’s do it!
 

Expositie

Buitenplaatsen door Kenneth Stamp

Afgelopen zaterdag 22 augustus heeft wethouder Cecilia van Weel de fototentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" van fotograaf Kenneth Stamp geopend.
 
Fotograaf Kenneth Stamp reisde langs weelderige buitenplaatsen van Kennemerland. Hij fotografeerde bewoners en bewerkers van buitenplaatsen: gepassioneerde boswachters en huurders, ruige tuinders, kundige jagers en trotse nonnen. Vorig jaar werd de fototentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" voor het eerst getoond op Buitenplaats Leyduin. De tentoonstelling reist nu door naar Beverwijk. Speciaal voor deze doorreis is de tentoonstelling aangevuld met nieuw werk van onder meer Beeckestijn, Duin & Kruidberg, Akerendam en Assumburg.

De tentoonstelling "Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen" is te bezichtigen van 23 augustus t/m 3 oktober 2015. Op 13 oktober, tijdens de Open Monumentendag zijn we ook geopend en kunt u persoonlijk met Kenneth kennismaken. Hij zal u graag meer vertellen over zijn prachtige werk.
 

Lezing Arno van Zon

Extreme macrofotografie

Op maandag 14 september 2015 verzorgt Arno van Zon een lezing over "extreme" macrofotografie. "Extreem" is het woord dat de hele lading van deze lezing dekt.

Extreem mooie foto’s die extreem dichtbij gemaakt zijn. Maar ook de manier waarop de foto’s tot stand zijn gekomen, is vrij extreem. Arno van Zon gaat u er deze avond alles over vertellen en opent voor u een  beeldschone wereld waarin bijna onzichtbare beestjes een gezicht krijgen.

Door vallen en opstaan heeft Arno van Zon zich de kunst van extreme macrofotografie eigen gemaakt. Met een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring als eigenaar van een bedrijf in de chemische sector, is hij niet vreemd van de nodige experimenten. Zo heeft hij deze vorm van fotograferen ook benaderd, als een experiment dat je praktisch uit kunt voeren. Hij zorgt voor de juiste apparatuur, past een bepaalde techniek toe, bestudeert het resultaat, bepaalt wat volgens hem beter kan en probeert het vervolgens weer opnieuw. Net zolang tot hij tevreden is!
 
De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu dat gevestigd is aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het fotografiecentrum op de avond zelf of op dinsdag- en donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 aan de zaal). De vergoeding die Arno voor het geven van deze lezing ontvangt, schenkt hij aan een regionaal goed doel: “ ’t Huis Achter de Duinen”.

Beverwijk Uit de Kunst

Mogen we u ook portretteren?

Op zondag 6 september 2015 vindt de zevende editie van het  tweejaarlijkse culturele manifestatie Beverwijk Uit de Kunst plaats. Beverwijk Uit de Kunst is de etalage van het culturele leven in Beverwijk en Wijk aan Zee aan het begin van een nieuw cultureel seizoen. Uiteraard zijn we met ISOO.nu ook van de partij.

Een aantal fotografen maakt tussen 14:00 en 18:00 uur portretten van bezoekers in de grote kerk. Deze worden vervolgens gratis ter beschikking gesteld via onze Facebookpagina. Tussen het fotograferen door kunnen we de bezoekers informeren over de activiteiten die we organiseren.

Bent u toe aan een nieuw portret, kom dan zeker even langs. Staat u liever achter de camera? Dat komt mooi uit, want we kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken die komen fotograferen. Mogen we op u rekenen? U kunt zich aanmelden via onze Facebookpagina. Als u Yljas Roeper tagt, zal hij contact met u opnemen.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Michel Mulder. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.

Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan donateur! U bewijst ons er een grote dienst mee.

U kunt uw bijdrage storten op NL51 RABO 0388023872 t.n.v. Stichting Kunst en Cultuur o.v.v. Donatie ISOO.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke eerste donderdag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam "Fotocafé IJmond". Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2015 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp