Copy
Lay-out van je mail wat vreemd? In je browser is alles in orde
BIV-Mail 387
30/06/21
Beste vastgoedmakelaar, 
dit lees je deze week:

We willen jouw mening kennen! 

Misschien dat sommigen onder jullie zich nog onze laatste tevredenheidsbevraging uit 2014 herinneren. Intussen zijn we zeven jaar verder en werd onze (digitale) dienstverlening gevoelig uitgebreid. Het moment is dan ook rijp voor een nieuwe bevraging waarmee we jullie ervaringen en mate van tevredenheid in kaart willen brengen. De resultaten zullen ons toelaten om, waar nodig, zaken aan te passen zodat we het Instituut nog beter op jullie wensen en noden kunnen afstemmen. 

Deze bevraging zal in de loop van de zomervakantie worden afgenomen door het marketingbureau ‘Martine Constant Consulting Group’. Het is dus mogelijk dat je in de loop van de volgende weken of maanden gebeld wordt door een medewerker van dit agentschap die je zal bevragen over je ervaringen bij de verschillende diensten van het BIV (telefonisch onthaal, stagedienst, publicaties van de dienst communicatie enz.). We willen je al bij voorbaat danken voor je medewerking. Dankzij jullie input worden we samen sterker. 

Je persoonlijke account op BIV.be
Activeren | Inloggen | Dashboard

BIV-NEWS deze week in je bus

Deze week ontvang je ons nieuwste magazine. Ons dossier is deze editie gewijd aan de strijd tegen discriminatie op de private huurmarkt. We laten diverse betrokkenen aan het woord, zoals o.a. professor Pieter-Paul Verhaeghe - bekend voor het uitvoeren van praktijktesten op de woonmarkt - maar ook een vastgoedmakelaar die in het verleden reeds met deze testen werd geconfronteerd. Verder hebben ook de reacties van het Bureau, de Vlaamse Woonminister en Unia hun plaats in dit dossier. Aansluitend voorzien we over hetzelfde thema verhelderende tuchtrechtspraak. Ook staan we stil bij de voornaamste cijfers uit ons jaarverslag 2020. We stellen vast dat, ondanks de coronacrisis, ons ledencijfer opnieuw is gestegen. Eindigen doen we naar goede gewoonte met onze gastcolumn, die deze keer werd neergepend door digitaal expert Steven Van Belleghem. Lees de BIV-NEWS!

Juridisch advies nodig?
Bel de helpdesk op 070/211 211 (enkel voor vastgoedmakelaars)

Twee nieuwe plaatsvervangende rechtskundige assessoren benoemd bij het BIV

Vandaag werd in het Belgisch Staatsblad de benoeming gepubliceerd van de heer Arne Vandaele tot eerste plaatsvervangend rechtskundig assessor van de Nederlandstalige Uitvoerende Kamer bij het BIV. Hij volgt hiermee vanaf vandaag Mr. Roland Timmermans op. Arne Vandaele is advocaat en gespecialiseerd in onder meer administratief recht en omgevingsrecht. Hij beschikt over een ruime kennis rond de werking van administratieve rechtscolleges en is ook werkzaam als adjunct-professor aan het Vesalius College en als docent bij Syntra.

Daarnaast werd eveneens de benoeming van mevrouw Pascale Lauwereys gepubliceerd. Zij treedt vanaf vandaag aan als tweede plaatsvervangend rechtskundig assessor van de Nederlandstalige UK. Pascale Lauwereys is werkzaam als advocaat en vergaarde kennis inzake de werking van administratieve rechtscolleges via o.a. haar lidmaatschap van de benoemings- en aanwijzingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie. 

Beiden werden benoemd voor een periode van zes jaar. We heten hen welkom op het Instituut en wensen hen alvast boeiende werkzaamheden toe. 

Maak het jezelf gemakkelijk: eBIV: e-learning voor de vastgoedmakelaarKadasterfinder: online toegang tot het kadasterMyRentPro: huurcontracten online registreren en beheren MyRentPro: huurcontracten online registreren en beheren

Juridische helpdesk blijft gans de zomer bereikbaar

De juridische helpdesk (070/ 211 211) blijft de ganse zomervakantie bereikbaar, uitgezonderd op woensdag 21 juli en op maandag 16 augustus. Noteer wel dat de uren licht wijzigen. Vanaf vandaag 30 juni tot en met 27 augustus kan je de hulplijn bereiken van 10u tot 16u (i.p.v. 9u tot 17u). 

Het BIV is dichtbij.
Like BIV-Mail 387: Neem deel aan onze tevredenheidsenquête on Facebook

Gratis vorming in de kijker: het verkoopdossier - de basics 

We hebben nog steeds een mooi gratis vormingsaanbod voor je klaarstaan. Is onderstaande opleiding niet wat je zoekt? Ga dan naar onze website en ontdek meer interessante thema's!

Vandaag zetten we deze gratis webinars in de kijker: het verkoopdossier: de basics deel 1 en 2

In deze tweedelige webinar doorlopen we samen alle attesten en informatie die je verkoopdossier moet bevatten. Alle oude en nieuwe wetgevingen die vandaag van toepassing zijn op het verkoopdossier passeren kort de revue. 

Deze gratis opleidingen worden elk erkend voor 2 uur permanente vorming en vinden plaats op dinsdag 6 en donderdag 8 juli, telkens van 10 tot 12u. Schrijf je snel in!


Belangrijk: het aantal gratis vormingen dat je jaarlijks kan volgen is beperkt!

Het BIV wil een maximaal aantal gratis vormingen voor zo veel mogelijk leden toegankelijk maken. Sinds 1 april tot en met 30 juni is het aantal gratis vormingen waarvoor je je kan inschrijven daarom beperkt tot max. 3 sessies. Vanaf 1 juli tot het jaareinde wordt dat cijfer verder verhoogd tot max. 5 sessies. Leden die zich al voor meer gratis vormingen hadden ingeschreven, blijven deze evenwel behouden.


Hoe inschrijven?

Inschrijven voor vormingen kan enkel als je op BIV.be ingelogd bent met je persoonlijk account. Log eerst in vooraleer je een vorming zoekt, dat maakt het inschrijven des te makkelijker. Eenmaal ingelogd, dan hoef je in het geval van BIV-vormingen je gegevens niet meer in te vullen om in te schrijven. Een muisklik volstaat! Heb je geen toegang tot je account? Dan moet je die eerst activeren. Dat kan in 1-2-3 via www.biv.be/activeer.


Reminder: tijdig annuleren

Kan je niet aanwezig zijn op een gratis BIV-vorming waarvoor je je hebt ingeschreven, annuleer dan tijdig je inschrijving! Dat doe je via je BIV-account. Je ontvangt een bevestiging van je annulering per mail. Je kan je uitschrijven tot en met het einde van de vierde dag vóór de dag van de vorming (meer info in dit artikel). Om organisatorische redenen kan je je na dat moment niet meer uitschrijven. Wie zijn afwezigheid niet tijdig meldt, mag gedurende één jaar geen gratis BIV-vormingen meer volgen (behalve in geval van ziekte of overmacht die je met een bewijs moet staven).

Vragen over een gratis BIV-vorming? Stuur gerust een mailtje.

We waarderen je mening. Geef deze BIV-Mail in één klik je beoordeling op 10!
lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.
Laat meteen ook even weten hoe we voor jou beter kunnen doen...
http://www.biv.beVragen, opmerkingen, suggesties, feedback?
info@biv.be of 02/505 38 50© 2021 BIV 
Alle rechten voorbehouden. V.U.: Olivier Morobé