Copy
Se mailen i din browser

En kold vinter med grønne udsigter

 
I denne udgave sætter Daka ReFood fokus på miljøtiltag og de muligheder der er, for at omstille til Grøn Energi. Du kan læse om hvordan Roskilde Kommune er på vej til at introducere genanvendelse af bioaffald. Vi er blevet interviewet af Foodculture.dk og har talt om de udfordringer det giver, når handling halter i forhold til løfter om mere genanvendelse. REFOOD Mærket har afsluttet den første del af undersøgelsen om doggybags, der viste nogle interessante resultater. Og så kan du ikke mindst høre om hvordan vi hos Daka Denmark, har indgået et nyt samarbejde, som forbedrer vores bæredygtighed.
  

God læselyst.

Lukket i juleferien?

Har du lukket hen over julen? Juleferien er lig med ændrede åbnings- og lukketider og dermed masser af planlægning. Vi vil derfor gerne høre fra dig, hvis du har ændringer hen over jul og nytår.

Udfyld vores formular, så vi kender dit behov.

For mange er perioden op til jul forbundet med ekstra travlhed og måske flere rester. Har du behov for flere beholdere? Så ring til Kundeservice70 27 20 30
 

Snerydning


Vejret er vi også nødt til at forholde os til. I en prognose udarbejdet af Tv2 Vejret, ser det ud til at blive den koldeste vinter i seks år. Flere steder i landet har allerede oplevet snefald. Det er vigtigt, at adgangsveje til ReFood beholdere er ryddet for sne og gruset eller saltet, så vore chauffører kan færdes sikkert. Husk også at kontrollere at fx nøglebokse og hængelåse ikke fryser til.        
 
Det første, vigtige skridt er taget

Det er okay at starte småt, genanvendelse tager tid at få indført.

I Roskilde kommune har man ambitiøse mål for genanvendelse og sortering. Allerede fra næste år, igangsætter kommunen en ny affaldsordning, hvor metal og bioaffald skal sorteres fra, hvilket betyder at borgerne modtager nye beholdere.

For at få folk til at vende sig til tanken, har man allerede tyvstartet internt. Derfor bliver der nu afhentet madaffald fra Rådhusets kantine af Daka ReFood, hvor 375 kg om ugen genanvendes til biogas og gødning. Målet er, på blot tre år, at reducere CO2 udslippet med 35% og derfor har det været vigtigt at gå forrest, med kommunens egne bygninger og vise et godt eksempel, forklarer formand for Klima- og miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan.

Hvad sker der egentligt efter at affaldet bliver afhentet? Se vores video og få forklaringen.                   

Genanvendelse bør være lovpligtigt

 

”Du må godt, men skal ikke.”

Sådan lød påbuddet til de danske kommuner, da Ressourcestrategien 2013 blev skudt i gang. Med et mål om at 60 pct. af det organiske erhvervsaffald skulle gå til biogasproduktion, har det dog vist sig, at den nuværende regering ikke har været gode nok til at følge op og en række kommuner er endnu et stykke fra denne målsætning, iflg. Birger Parsberg Olsen, Business Unit Manager hos Daka ReFood.

I en artikel fra foodculture.dk, efterspørger Daka ReFood bedre efterlevelse af tiltagene fra 2013. Det går nemlig ikke hurtigt nok. Der er behov for fælles retningslinjer for sorteringen af affaldet på tværs af kommuner og dermed en nationalt gældende lovgivning på området.

”Det er meget vigtigt i forhold til at skabe et mere bæredygtigt samfund med en cirkulær økonomi,” siger Birger Parsberg Olsen, der ligeledes bakkes op af tidligere miljøminister og nuværende miljøordfører for Radikale Venstre, Ida Auken.

Hvad siger du? Går omstillingen generelt for langsom? Bør vi være bedre? Eller stilles der for store krav?
Skriv din mening til os på Facebook.

Foreningen REFOOD Mærket vil gøre noget ved doggybags
 

Danskerne er bange for at spørge.
I en undersøgelse foretaget af REFOOD Mærket og Unilever Food Solutions viste svarene at danskerne er klar til at sige ja til doggybags, men ikke har lyst til at spørge tjeneren om de må få resterne med hjem.

I løbet af efteråret har REFOOD Mærket og Unilever Food Solutions foretaget en række undersøgelser om brugen af doggybags i danske restauranter og cafeer. Doggybags er meget almindelige i andre lande og i Frankrig, blev det tidligere i år lovpligtigt.

Desværre er danskerne ikke gode til at spørge, viser undersøgelsen, hvor hele 507 personer besvarede. Som tak for hjælpen blev Gitte fra Vejle udpeget til vinderen af et ophold på Comwell og en tur i biografen. Projektet fortsætter imidlertid, ved at interviewe personale på restauranter og cafeer rundt i landet. Et spændende koncept begynder at tage form, hvor madspild og bæredygtighed kommer i fokus.

Hold øje med REFOOD Mærket og tilmeld dig nyhedsbrevet.
                    

Masser af farve - uden miljøbelastning
 

Når du smider papir ud, kan 75% typisk genanvendes, men resten er trykfarve og fyldstoffer som er skadeligt for miljøet. Hos Daka ReFood har vi indgået et nyt samarbejde, der undgår dette, så vores tryksager er 100% bæredygtige.

Firmaet hedder KLS PurePrint og er Crade-to-Cradle certificeret. Alle tryksager hos Daka Denmark er derfor nu helt nedbrydelige i naturen, fri for skadelige kemikalier og tungmetaller, produceret udelukkende via vedvarende energi og CO2 neutralt og stammer fra bæredygtigt skovbrug. Vi er meget stolte og glade for samarbejdet og ser det som ikke blot et vigtigt, men nødvendigt skridt fremad.

Læs mere om KLS PurePrint, Cradle-to-Cradle og hold øje med Dakas egne miljøtiltag via vores Facebook side.
 
                    
Facebook
Facebook
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn

Følg med


Følg os på Facebook og se nyheder, læs spændende artikler og deltag i alle de fede konkurrencer!
Copyright © 2016 Daka ReFood, All rights reserved.

www.refood.dk
redaktion@daka.dk

Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine oplysninger