Copy
Se mailen i din browser

Vi ønsker dig en god påske


Hos Daka ReFood ønsker vi, at du som kunde er tilfreds med vores løsninger og service og vi ønsker at gøre hverdagen lettere for dig og dine kollegaer. Så i denne udgave har vi konkrete tiltag mod forebyggelse af maddiker i beholderne, nu når sommeren nærmer sig. 
 
Vi har også fokus på vores chauffører og deres arbejdsmiljø. Så derfor har vi udarbejdet en folder omkring arbejdsmiljøet, som vi håber du vil læse.  

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om kursus i reducering af madspild, Europa-Parlamentets lovforslag om reducering af madaffald, samt vores seneste kundecase om Stryhns Langeland. 
 
Vær opmærksom på helligdagskørsel i påsken. Hvis dine afhentninger bliver påvirket, har du modtaget en mail fra os. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kundeservice på 7027 2030.   

   
God påske og god læselyst.

Hjælp vores chauffører

    
Hos Daka ReFood passer vi på vores chauffører og vi vil gerne sikre et godt arbejdsmiljø for dem.
  
For at optimere arbejdsmiljøet for vores chauffører, har vi brug for din hjælp. Vi beder dig tage hensyn til tilkørsels- og adgansforhold, samt beholderens placering, så vores chauffører kan yde den bedste service overfor dig.

Få råd og vejledning til, hvordan du kan bidrage til et bedre arbejdsmiljø i denne folder. 

Forebyggelse af maddiker i ReFood beholderne


Sommeren nærmer sig, og det samme gør solens varme.

I den forbindelse bliver vejret lunere, og man kan hurtigt opleve maddiker i køkken- og madaffaldet. Maddiker er små larver, der kommer fra spyfluers æg. I sommervarmen sker udklækningen allerede et døgn efter, at fluen har lagt ægget. Maddiker er ikke sundhedsskadelige, så der sker ikke noget ved, at de indtager beholderen.
 
Fluer går efter lugten

Fluer reagerer på lugt. Derfor er det en stor fordel, at ReFood beholderen er vasket, når den leveres. Men så snart der er rådden mad, kommer fluerne til. Man kan forsøge at skræmme fluerne væk med andre lugte. Her skulle eddike, pebermynteolie, eukalyptus, hjortetaksalt og laurbærblade have en frastødende effekt på fluer. Yderligere foranstaltninger kan anbefales for at holde fluerne væk:
  • Undgå spild på og omkring beholderen
  • Hold låget nede med noget tungt – fx en større sten
  • Placer beholderen skyggefuldt (vi kan også henvise til tillægsprodukter på markedet, fx kølebokse hos www.groennesmiljoe.dk)
Finder fluen alligevel vej til køkken- og madaffaldet og synes, det er et dejligt sted at gøre én til mange, vil man opleve maddiker. For at holde maddikerne nede kan man drysse salt på beholderens rand og i beholderen.

Alternativt kan du kontakte vores kundeservice på 7027 2030 for at få en pose-løsning, så du kan komme det organiske affald i poser og dermed minimere lugtgenerne.

Kom på kursus i reducering af madspild

Dato: 17. og 18. maj 2017

Sted: Hotel- og Restastaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Ta’ på kursus på Hotel- og Restaurantskolen og lær at anvende aktuelle data fra egen arbejdsplads til at identificere og kategorisere madspild i og omkring dit produktionskøkken.
 

Læs mere og tilmeld dig her >

Europa-Parlamentet vil reducere madaffald med 30% i 2025

  
Mere genanvendelse, mindre deponering og stop madspild

Europa-Parlamentet vil forhandle med Ministerrådet. MEP’erne vedtog deres holdning til lovforslag, der skal sikre, at andelen af genanvendt affald stiger fra nuværende 44% til 70% i 2030. MEP’erne taler for en reducering af madaffald på 30% i 2025 og 50% i 2030, i forhold til 2014. 

Læs mere om lovforslaget her >
 

Nyt Advisory Board skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi


Der er nedsat et Advisory Board, som skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi og dermed øge virksomhedernes indtjeningsmuligheder, minimere miljøpåvirkningen og fremme en bedre anvendelse af ressourcerne. Heriblandt er der også snak om affaldssystemerne. 

Læs mere om det nye Advisory Board her >

Stryhns Langelænder reducerer madspild med 20%


Hos Langelænder - kend den på knækket! har de fokus på at mindske madspild og det har de gjort med 20% på blot 1½ år. Stærkt gået. Læs med her og se hvad de gør. Måske du kunne blive inspireret til at mindske madspild i din forretning? 

Daka ReFood kundeservice 


Åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 08-16
Fredag kl. 08-15.30

Vi sidder klar til at hjælpe dig på telefon nr. 
 

70 27 20 30

Facebook
Facebook
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn

Følg med


Følg os på Facebook og se nyheder, læs spændende artikler og deltag i alle de fede konkurrencer!
Copyright © 2017 Daka ReFood, All rights reserved.

www.refood.dk
redaktion@daka.dk

Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine oplysninger