Copy
brussel.vlaanderen.be
Klik hier voor een online versie.
Logo Agentschap Binnenlands Bestuur Logo Vlaamse Overheid
COÖRDINATIE BRUSSEL
Brusselbrief november 2019

Inhoudsopgave

Beleidsnota Brussel 2019-2024

Op vrijdag 8 november 2019 diende Benjamin Dalle, Vlaams minister bevoegd voor Brussel, zijn Beleidsnota Brussel 2019-2024 in bij het Vlaams Parlement. In die beleidsnota – met als headline “Een sterke band tussen Brussel en Vlaanderen” – schetst de minister de grote lijnen van zijn beleid tijdens deze regeerperiode.
 
Lees de beleidsbrief

Brussel Helpt

BRUZZ pakt uit met een nieuwe editie van Brussel Helpt, een jaarlijkse solidariteitsactie rond een specifieke grootstedelijke problematiek. Dit jaar steunt Brussel Helpt doucheFLUX. Die organisatie bevordert de herintegratie van mensen in bestaansonzekerheid, dakloos of niet, met of zonder papieren, van Brussel of van elders.
 
Meer info op brusselhelpt.be

Brusselse Meesters

Het Brusselse Meesters_ project, opgezet door The Brussels Art_ Institute, portretteert historische Brusselse meesters zoals Rogier Van der Weyden, René Magritte, Marcel Broodthaers en Chantal Ackerman. De portretten werden door een groep actuele bekende en minder bekende jonge Brusselse meesters gecreëerd. De resultaten gingen vervolgens door de handen van meester-beeldhouwer Jan De Cock. Je kan de coöperatieve en gelaagde portretten bekijken op vrijdag 29 november vanaf 14 uur in het Herman Teirlinckgebouw (Havenlaan 88 in Brussel). Vanaf 16 uur worden ze in aanwezigheid van de kunstenaars geveild voor een goed doel.
 
Meer info

Bruzine

Je kan onze Brusselbrochure BRUZINE nog altijd gratis bestellen of lezen op onze website. Bezoek zeker ook de website van BRUZINE.

Beetje Brussel in je mailbox

Dit is de nieuwsbrief van het team Coördinatie Brussel. Dankzij deze Brusselbrief blijf je op de hoogte van campagnes, initiatieven en projecten die we structureel of projectmatig ondersteunen. Misschien zijn jouw professionele partners ook wel geïnteresseerd in deze gratis Brusselbrief? Stuur de nieuwsbrief gerust door naar jouw contacten!

Neem zeker ook een kijkje op onze website!

Contact:
Agentschap Binnenlands Bestuur
Team Coördinatie Brussel
Havenlaan 88 bus 70
1000 Brussel
brussel@vlaanderen.be


Uitschrijven uit deze lijst
Nog niet geabonneerd?