Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 24/10/20
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Editie 24/10/20

DINSDAG 27 OKTOBER

(IM)POSSIBLE BRAINS: DE GE-UPGRADE KLASSE AAN DE MACHT


Zelfverbetering met behulp van tools en technologie heeft de mens naar een steeds hoger plan getild. We hoeven niet meer te jagen, we communiceren via een computer op zakformaat en zie je niet meer scherp dan neem je een bril. Nu wetenschappers ook ons brein steeds meer doorgronden, is het mogelijk om met implantaten bijv. epilepsie te ondervangen. 

Maar weten we eigenlijk genoeg van ons brein om in te schatten wat verbetering inhoudt? Wat bedoelen we eigenlijk met verbetering? Wie kan zich het privilege van breinverbetering veroorloven en wat voor effect heeft dit op de rest van de maatschappij? 

Met kunstenaars en wetenschappers gaan we in gesprek. Over waar de neurowetenschap staat, mogelijke toekomstscenario’s en ethische dilemma’s.


Praat mee via de Livestream
Om 20.00 uur wordt de link naar de livestream gedeeld via YouTube en ons Facebook kanaal. 

Dit gesprek vindt plaats in het kader van (Im)possible Bodies dat zich van 23 okt. - 1 nov. manifesteert op diverse locaties in de stad. Kijk voor voor meer info hier!
Lees meer
14 oktober was de Tegenlicht Meet Up over de Post Racistische Planeet. Wat volgde was een interessant gesprek met schrijver Simone Zeefuik en Anne-Marie Ninaber, actief bij anti-racisme groep Den Bosch Kan Het. Kijk hier de hele livestream terug!
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp