Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 10/12/20
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Editie 10/12/20

 

JULLIE KEUS: PAUL VERHAEGHE 


In de vorige nieuwsbrief hielden we een poll over wie jullie nog graag op het podium van RUW wilden zien in 2020. Er kon worden gekozen tussen:

• Sander Heijne & Hendrik Noote n.a.v. het boek 'Fantoomgroei' (Economie en Inkomen)
• Paul Verhaeghe n.a.v. het boek 'Intimiteit' (Psychologie en Cultuur)
• Miriam Rasch n.a.v. het boek 'Frictie' (Ethiek en Data)

Er is gestemd via de nieuwsbrief en de socials en jullie keuze viel op Paul Verhaeghe. Het is gelukt hem te strikken en hij betreedt het RUW podium op maandag 4 januari. Check hieronder het item!

Maandag 4 januari

LIVESTREAM | IN GESPREK MET:
PAUL VERHAEGHE 


Corona confronteerde ons met onszelf. Een tot stilstand gekomen wereld gaf ons plots een hard besef van de stressfuik van het dagelijks leven. Het confronteerde ons met waar we als samenleving in tekortschieten: de balans tussen het opgejaagde leven dat we leiden en de wereld om ons heen.  

Er is één denker die in staat is de diagnose te stellen op zowel het persoonlijke als het maatschappelijke vlak: Paul Verhaeghe. In zijn boeken werkt hij de relatie uit tussen onze aandoeningen en de wereld om ons heen. Steevast komt hij terug op hoe onze psychologische kwalen samenhangen met de wereld die we hebben gebouwd. 

Corona dreef hem tot een andere vorm en hij schreef een vlammend betoog over wat we moeten doen. In Houd Afstand Raak Me Aan (2020) komt hij voor het eerst in zijn oeuvre tot een heel concrete agenda voor de toekomst. Wat moeten we veranderen in de samenleving om in het reine te komen met onszelf en onze verlangens?


We gaan met hem in gesprek over de noodzakelijke stappen in het nieuwe jaar 2021.

Heb je een vraag voor Paul Verhaeghe? Stel hem via info@ruwdenbosch.nl en we proberen het onderwerp te behandelen of letterlijk als vraag te stellen.
Lees meer

Woensdag 27 januari

LIVESTREAM | ZORGEN OM DE WOLF


We hebben er definitief een nieuwe 'oude' soort bij in Brabant. Sinds een half jaar woont er een wolf op de Groote Heide tussen Eindhoven en Weert. Wolven zorgden in 2020 voor heel wat onrust in Noord-Brabant. In oktober bleek al dat er over het hele jaar 66 incidenten met wolven hadden plaatsgevonden in de provincie.

GASTEN: Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Elies-Lemkes Straver (CDA), Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant, Jeanette van de Ven van ZLTO. 


Het is een ecologisch feestje. Maar: hoe fascinerend de komst van zo'n grote predator ook is, het roep tal van vragen op. Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier? Zijn ze beschermd? Gaan grote predatoren eigenlijk wel samen met onze economische belangen in de landbouw?

Samen met onze gasten proberen we antwoorden te krijgen op deze vragen.
Lees meer
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp