Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 02/01/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

Editie 02/01/21

Maandag 4 januari

LIVESTREAM | EEN NIEUWE TIJD MET
PAUL VERHAEGHE 


Maandag is het zover. We gaan in gesprek met Paul Verhaeghe.

Corona confronteerde ons met onszelf. Een tot stilstand gekomen wereld gaf ons plots een hard besef van de stressfuik van het dagelijks leven. Het confronteerde ons met waar we als samenleving in tekortschieten: de balans tussen het opgejaagde leven dat we leiden en de wereld om ons heen.  

Er is één denker die in staat is de diagnose te stellen op zowel het persoonlijke als het maatschappelijke vlak: Paul Verhaeghe. In zijn boeken werkt hij de relatie uit tussen onze aandoeningen en de wereld om ons heen. Steevast komt hij terug op hoe onze psychologische kwalen samenhangen met de wereld die we hebben gebouwd. 


Wat gaat de toekomst ons brengen? We gaan met hem in gesprek over de noodzakelijke stappen in dit nieuwe jaar!

>>JOIN LIVESTREAM<<

Heb je een vraag voor Paul Verhaeghe? Stel hem via info@ruwdenbosch.nl en we proberen het onderwerp te behandelen of letterlijk als vraag te stellen.
Lees meer

Dinsdag 12 januari

LIVESTREAM | KERNCENTRALE IN ONZE ACHTERTUIN


Kernenergie. Sinds het Klimaatakkoord verdween het in elk geval tot 2030 van onze horizon. Het was immers niet realistisch om daarmee aan de slag te gaan want nooit op tijd gereed voor de eerste fase. Bovendien was Duitsland na de ramp in Fukushima er volledig uitgestapt, waarom zouden wij dan weer opnieuw instappen?

GASTEN: dr. David Smeulders, hoogleraar Energiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven en dr. Susanne Agterbosch, onderzoeker bij het PON | TELOS op oa. de 'Monitor provinciale uitvoeringsprogramma energie.'

Inmiddels wordt er in de landelijke politiek stap voor stap de geesten rijp gemaakt voor kernenergie. In Brabant zorgde Forum voor Democratie er voor dat nu onderzocht wordt of de provincie een kerncentrale zou kunnen ‘hosten’. Zijn er werkelijk geen alternatieven, zoals ons wordt voorgehouden?
Lees meer

Woensdag 27 januari

LIVESTREAM | ZORGEN OM DE WOLF


We hebben er definitief een nieuwe 'oude' soort bij in Brabant. Sinds een half jaar woont er een wolf op de Groote Heide tussen Eindhoven en Weert. Wolven zorgden in 2020 voor heel wat onrust in Noord-Brabant. In oktober bleek al dat er over het hele jaar 66 incidenten met wolven hadden plaatsgevonden in de provincie.

GASTEN: Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Elies-Lemkes Straver (CDA), Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant, Jeanette van de Ven van ZLTO. 


Het is een ecologisch feestje. Maar: hoe fascinerend de komst van zo'n grote predator ook is, het roep tal van vragen op. Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier? Zijn ze beschermd? Gaan grote predatoren eigenlijk wel samen met onze economische belangen in de landbouw?

Samen met onze gasten proberen we antwoorden te krijgen op deze vragen.
Lees meer
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp