Copy
Welkom bij de digitale informatie over Ruw - Editie 14/06/21
Indien u deze mail niet kunt lezen klik dan hier voor de webversie.
Ruw Den Bosch

DINSDAG 15 JUNI

LIVESTREAM: DE ZAAK 'KLIMAAT'


Morgen praten we met Laura Burgers, Anoek Buyens en Rebekka de Wit over het klimaat. Wie is aan zet om de klimaatcrises op te lossen?

Op 26 mei j.l. deed de rechter uitspraak in de zaak tegen Shell en stelde de aanklagers in het gelijk. Shell moet de uitstoot van CO2 voor 2030 met 45 procent verminderen ten opzichte van het niveau van 2019. Steeds vaker worden overheden, zoals in de Urgendazaak, en vervuilende bedrijven als Shell en Tata Steel voor de rechter gesleept door bezorgde burgers en/of ngo’s die mensenrechten, dierenrechten of natuurrechten niet genoeg zien worden beschermd.


Samen met onze gasten praten we over de vraag: 
Wiens verantwoordelijkheid is de klimaatcrisis nu eigenlijk?

GASTEN
  • Jurist en schrijver Laura Burgers (UvA) volgde de klimaatzaken op de voet en deed hier onderzoek naar. Ze geeft inzicht in deze 'groene revolutie in de rechtzaal' en hoe het burgerrecht op een schoon milieu door justitie wordt erkent.
  • Anoek Buyens & Rebekka de Wit, documentair theatermakers. Ze maakten het theaterstuk en de gelijknamige tv-versie 'De Zaak Shell'. Een stuk dat draait over wie welke verantwoordelijkheid neemt in de klimaatcrisis.  
Lees meer
Op dinsdag 1 juni spraken we over een Burgerberaad. Hoe kunnen we de politiek helpen met grote complexe vraagstukken. Kijk hier het gesprek terug.
Volg RUW op Twitter
Volg RUW op Facebook
Ga naar www.ruwdenbosch.nl
Ga naar Google Maps
 

LOCATIE

Huis73 (pand Bibliotheek)
Hinthamerstraat 72

mijn gegevens aanpassen | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp